Du kan nå bruke Gemini i Google Meldinger, hvis du er blant de heldige

0
24
gemini-ai-on-google-messages Artie Beaty/ZDNET

For en måned siden kunngjorde Google at Gemini snart ville komme til Google Messages, og hjelpe brukere med ting som å skrive meldinger, idédugnad, planlegge arrangementer, lage middag med et sett med gitte ingredienser eller bare chatte.

Det ser ut til at "snart" har kommet, ettersom funksjonen har begynt å rulle ut til noen betabrukere, ifølge 9to5Google.

For å få tilgang, står det på Googles støtteside at du må være registrert som betatester, ha RCS slått på, være minst 18 år og ha enten en Pixel 6 eller nyere, en Pixel Fold, en Samsung Galaxy S22 eller nyere, en Samsung Galaxy Z Flip eller en Samsung Galaxy Z Fold. Hvis kontoen din kontrolleres av Family Link, kan du ikke bruke Gemini.

Også: Hva er Gemini? Alt du bør vite om Googles nye AI-modell

Dessverre, selv om du oppfyller alle kriteriene ovenfor, er det ingen måte å registrere seg på eller be om funksjonen på. Du må bare vente. 

Når Google anser deg verdig, får du en melding fra Gemini som forteller deg at den er tilgjengelig. Du kan deretter aktivere funksjonen ved å velge Gemini fra toppen av kontaktlisten i Google Messages.

Google viser noen eksempler på mulige samtaler du kan ha med Gemini: 

Foreslår en 3-retters middagsmeny som er imponerende, men overkommelig for en nybegynner kokk. Kostholdsbegrensning: vegetarianer. Jeg har ikke kontaktet vennen min på en stund. Hjelp meg med å skrive en kort melding for å sjekke inn og koble til igjen. Jeg skal på et sosialt arrangement der jeg knapt kjenner noen. Kom med noen interessante samtalestartere.

Du vil også kunne sende bilder til Gemini og be om mer informasjon, kanskje for å identifisere en plante eller en rett. Tvillingene kan ikke identifisere bilder med personer i dem ennå, selv om personen bare er en liten del av, og ikke fokuset på, et gitt bilde.

Tvillingene i Google Messages kan heller ikke generere noen bilder for deg, ennå. Dette er standard Gemini, enkelt tilgjengelig via tekstmelding. Selv om funksjonen er tilgjengelig for enkelte betabrukere foreløpig, bør en bredere utrulling ikke være for langt unna.