Hvorfor jeg returnerte Apple Vision Pro og Meta Quest 3 for disse XR-brillene

0
13
viture-to-australia Matthew Miller/ZDNET

Selv om jeg har prøvd flere VR-enheter tidligere (Googles Daydream og Samsungs telefonbaserte VR-produkter), hadde jeg ikke vært helt overbevist om nytten av VR for mine egne formål. Det var ikke før jeg så anmeldelsene av Apple Vision Pro at jeg bestemte meg for å utforske AR/VR/XR-alternativene som kunne optimalisere arbeids- og lekemiljøene mine. Det tok å teste tre forskjellige produkter og en håndfull programvareoppdateringer før jeg endelig ble overbevist om at det faktisk finnes et produkt som kan forbedre produktiviteten min samtidig som det hjelper meg å nyte litt nedetid.

Arbeidspendlingen min inkluderer nesten 45 minutter med togkjøring hver vei med begrenset bordplass for å få arbeidet gjort. Jeg reiser også minst én gang i måneden på jobb med en bærbar datamaskin som min primære datamaskin. Arbeid i hjemmet og på bedriftskontorene mine er optimalisert av to eksterne skjermer, så det er en utfordring å jobbe med å pendle med bare en enkelt liten bærbar skjerm.

Anmeldelse: Apple Vision Pro: Fascinerende, feil og må fikse 5 ting

Jeg liker også å se filmer og YouTube-videoer mens jeg reiser, noe jeg har gjort (som folk flest) i flere tiår på mine mobile enheter. Men i dag er det bedre alternativer der ute som simulerer storskjermopplevelsen, så jeg fant ut at det var på tide å prøve ut litt ny teknologi. Dessverre skulle det ikke være det.

Hvorfor jeg returnerte Apple Vision Pro

Jeg har tidligere beskrevet produktivitetsopplevelsene mine med Apple Vision Pro før jeg til slutt returnerte hodesettet til Apple. Jeg ville ha beholdt den for å teste fremtidige programvareoppdateringer, men jeg verdsetter ekteskapet mitt på mer enn 30 år og var ikke villig til å miste ektefellen min for $4300. Det største produktivitetsproblemet var grensen for én MacOS-skjerm som ble vist virtuelt. For noen som er vant til å jobbe med flere skjermer, var dette dessverre en dealbreaker. Foreløpig i alle fall. 

viture-one-xr-with-switch Matthew Miller/ZDNET

Hvorfor jeg returnerte Meta Quest 3

Selv om ZDNET tildelte Meta Quest 3 sitt beste produkt fra 2023-prisen, så hadde jeg ikke prøvd den. Men etter å ha lært at Quest 3 støttet flere virtuelle skrivebordsskjermer, gikk jeg videre og bestilte en Quest 3 i et forsøk på å utvide arbeidserfaringen min på den bærbare datamaskinen.

Helt ærlig, jeg ble imponert over Meta Quest 3 og kunne ikke tro hvor nær en opplevelse det var Apples Vision Pro, til tross for at Vision Pro var syv ganger dyrere. Gaming er helt klart et fokus for Quest 3, og på dette området overgår det langt det Apple tilbyr for øyeblikket, men til syvende og sist var det ikke derfor jeg ønsket å prøve det ut.

Det jeg virkelig ønsket å se var hvordan den håndterte arbeidsplassen. Så jeg installerte Nedsenket, Remote Desktop og Meta Horizons Workroom på hodesettet og på MacBook Pro. Immersed og Meta Horizons Workroom har begge tre, eller flere, virtuelle skjermer via en trådløs tilkobling til headsettet, og jeg satset på at dette skulle fungere bra for pendling og forretningsreiser.

Men akkurat som jeg var sikker på at Meta Quest 3 var headsettet for meg, droppet folkene i Viture SpaceWalker for MacOS. Jeg prøvde dette i en time og ble så imponert at jeg måtte fylle ut returen for Quest 3. Hvem vet, jeg kan fortsatt beholde den for hjemmebruk siden det fortsatt er morsomt å gå inn i VR-rommet og rømme fra virkeligheten fra tid til annen.

viture-to-australia-2 Matthew Miller/ZDNET

Hvorfor jeg holder meg til Viture One XR-brillene

XR-briller er designet for å gi deg en stor virtuell skjerm, men i en lett solbrilleformfaktor. Jeg prøvde først XReal Air 2 Pro, men returnerte dem etter noen dager fordi den visuelle klarheten var skuffende, og jeg fant Nebula-programvaren ikke nyttig i det hele tatt, da den ga begrensede apper i en prangende VR-form. 

Med en 15-timers flytur fra LA til Brisbane som nærmer seg, bestilte jeg imidlertid de nye Viture One XR-brillene og mobildokking-tilbehøret og bestemte meg for å prøve dem. Disse ligner på XReal Air 2 Pro, men jeg fant dem mer komfortable og optikken fungerte bedre for meg. Dioptriskiven over hvert øye var en game changer da den tillot meg å bruke brillene med og uten kontaktlinser på. De fungerer med iOS, Android, MacOS, Windows og spillplattformer som Nintendo Switch.

Også: 3 sannsynlige grunner til at Quest 3 er mer populær blant brukere enn andre Meta VR-headset

De lange flyreisene mine til og fra Australia fløy forbi med innhold jeg lastet ned fra Apple TV, Netflix , Amazon og mer, sammen med flere spill på min Nintendo Switch. Brillene er komfortable, lette og drives av enhetene som gir innholdet. Når det gjelder produktivitet, ble en enkelt utvidet skjerm støttet fra min MacBook Pro og Surface Pro. 

Denne enkle utvidede skjermen som krever periodisk titting under brillene for å se hva som er på den bærbare datamaskinen, tilbyr lite forbedring for meg, siden høyoppløsningsskjermen på MacBook Pro er toppnivå alene, og bedre når jeg trenger å få noe seriøst arbeid utført. Derfor er Viture One XR-brillene best brukt til å simulere underholdning på storskjerm fra en telefon eller spillkonsoll.

spacewalker-macos-controls.png Matthew Miller/ZDNET

Men Viture One XR-brillene hadde fortsatt noen triks i ermet . Denne uken ble SpaceWalker offentlig utgitt for MacOS, og det er en spillveksler for Viture One XR-brillene.

SpaceWalker er en ledsagerprogramvare som først var tilgjengelig for iOS med ganske begrenset funksjonalitet som var mer en demonstrasjon av VR-teknologi i stedet for en praktisk applikasjon. Den er også tilgjengelig nå for Android-telefoner, men du bør også vite at Viture-brillene støtter Samsung DeX for de fleste Samsung-telefoner.

Også: Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro : Hvor nøyaktig var Zuckerbergs anmeldelse?

Med SpaceWalker har jeg nå opptil tre virtuelle skjermer på datamaskinen min med innstillinger tilgjengelig for å optimalisere opplevelsen. Denne funksjonen alene drev Viture One XR-brillene til toppen av listen min for produktivitet, og kombinert med media og tilkoblet spillstøtte er jeg helt fornøyd. Etter min mening slo Viture One XR-brillene til slutt Apples Vision Pro og Meta Quest 3 når det gjelder brukbarhet på tvers av både produktivitet, spill og medieapplikasjoner.

Det finnes for øyeblikket ingen versjon av SpaceWalker for Windows, men ARMoni-applikasjonen ser lovende ut og er neste på listen min over ting å prøve ut.