Gemini Nano kommer tross alt til Pixel 8, sammen med to nye AI-funksjoner

0
17
Google Gemini chatbot Maria Diaz/ZDNET

Da Google først annonserte Gemini Nano, laget selskapet sin AI-modell&#xA0 ;designet for mobile enheter et stort salgsargument for Pixel 8 Pro. Etter først å ha klandret maskinvarebegrensninger for å utelate basismodellen Pixel 8, har Google nå funnet en måte å gi Gemini Nano til Pixel 8-brukere tross alt.

Google bekreftet i dag at AI-modellen på enheten vil være på vei til Pixel 8 i neste Pixel Feature Drop, som skulle ankomme i juni – i forhåndsvisningsmodus for utviklere. Dessverre betyr dette at Gemini Nano bare vil være tilgjengelig for Pixel 8-brukere med Android-utviklerkontoer (som krever registrering og betaling av en engangsavgift på $25). Gemini Nano kommer nesten helt sikkert til det bredere Pixel 8-publikummet etter hvert, men foreløpig er det ikke helt klart.

Også: Hva er Gemini? Alt du bør vite om Googles nye AI-modell

Gemini Nano vil drive to nye funksjoner på Pixel 8 som tidligere var eksklusive for Pixel 8 Pro.  

For det første får Recorder-appen en oppsummeringsfunksjon som kan generere noen kulepunkter basert på et lydopptaks transkripsjon. Dette burde gjøre Recorder fantastisk for å ta møtenotater: bare trykk på Summarize-knappen når et møteopptak er ferdig.

Den andre funksjonen vil være Gboard Smart Reply, som Google sier gir mulighet for smartsvar av høyere kvalitet som inkluderer samtale bevissthet. På Pixel 8 Pro fungerer denne funksjonen med WhatsApp, Line og Kakao Talk.  

Da Google introduserte Gemini Nano, følte mange Pixel 8-brukere seg utenfor. Google beskyldte Pixel 8 for å ha mindre RAM sammenlignet med Pixel 8 Pro. Siden Gemini Nano kjører lokalt på enheten, var Google bekymret for kvaliteten på Gemini-opplevelsen.

Når det er sagt, er begge Googles telefoner drevet av det samme Tensor G3-brikkesettet. Videre klarte Samsung å få Gemini Nano på Galaxy S24-serien, hvor inngangsmodellen har 8 GB RAM, akkurat som Pixel 8.