Samsung Galaxy S24 Plus anmeldelse: Gjør det vanskeligere å rettferdiggjøre kjøp av Ultra

0
27
dsc01142.jpg

Samsung Galaxy S24 og S24 Plus

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

ProsPolert og elegant design føles bedre enn noensinne Galaxy AI-funksjoner er stort sett nyttige Fantastisk batterilevetid på begge modellene 7 år med OS-oppdateringer Ideles Ingen vesentlige endringer på kameraene Ingen Qi2/raskere ladehastigheter Usikkerhet med Galaxy AI-funksjoner Se nå på AmazonSe nå på Best BuySe nå på Samsung flere kjøpsvalg

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert 3. februar, 2024, og ble oppdatert 27. mars 2024.

ZDNETs kjøpsråd

Samsungs nyeste Galaxy S24-telefoner, selv om de ble utgitt i januar, er allerede i vurdering for de beste Android-telefonene i 2024; det er hvor godt avrundede og fremtidssikrede de er. Men mens jeg ofte reserverer "Best Total" ære for Ultra-modellen, som har alle de nyeste og beste funksjonene fra Galaxy-produsenten, jeg må tenke to ganger på det i år.

For til $300 mindre enn sin ultra-premium-søsken, er Galaxy S24 Plus mer polert enn noen gang før, med lignende Galaxy AI-funksjoner og oppgraderinger på nøkkelområder som batterilevetid og skjermkvalitet. Og for ytterligere 200 USD mindre er den mindre Galaxy S24 fortsatt en av de beste kompakte telefonene på markedet.

Spesifikasjoner

< td>

RAM/lagring

Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 Plus

Skjerm

6,2-tommers dynamisk AMOLED 2x (1080 x 2340) med 2600 nits lysstyrke

6,7-tommers dynamisk AMOLED 2x (1440 x 3088) med 2600 nits lysstyrke  

Prosessor

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3  

8 GB med 128 GB, 256 GB eller 512 GB

12 GB med 256 GB eller 512 GB< /p>

Kamera

50 MP f/1.8 bred, 12 MP ultravid, 10 MP telefoto (3x), og 12 MP foran  

50 MP f/1.8 bred, 12 MP ultravid, 10 MP telefoto (3x) og 12 MP foran    

Batteri

4000 mAh med 25W kablet/15 W trådløs lading

4 900 mAh med 45 W kablet/15 W trådløs lading  

Holdbarhet

IP68, Gorilla Glass Victus 2, aluminiumsramme

IP68, Gorilla Glass Victus 2, aluminiumsramme &# xA0;

Farger

Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Fiolett, Amber Yellow< /p>

Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Fiolett, Amber Yellow  

Pris

Fra og med $799

Fra og med $999

Hvordan jeg testet Samsung Galaxy S24 og S24 Plus

Jeg tilbrakte de siste tre månedene med begge Galaxy S24-modellene, med mitt personlige T-Mobile SIM-kort i Plus og et Mint Mobile eSIM i standardvarianten. Fra morgen til kveld brukte jeg telefonene som jeg pleier, men med vekt på de nye, mest betydningsfulle funksjonene. Jeg tok også flere bilder og videoer enn vanlig for å se om det var noen merkbare forskjeller fra fjorårets S23-modeller, selv om kameraspesifikasjonene er nesten de samme på papiret.

Også: Samsung å rulle ut AI-funksjoner til Galaxy S23 og sammenleggbare modeller, med én stor overraskelse

Testing involverte også de nye Galaxy AI-funksjonene, som å kjøre Live Translate og Text Call med venner og familie som snakker flere språk (kinesisk og koreansk), redefinere bilder med Generative Edit, og utforske andre praktiske måter de nye telefonene kan forbedre livene våre på. Her er hva som fungerer og hva som ikke gjør det.

Hva er Samsung Galaxy S24s beste funksjoner?

Flattere, mer raffinert design: Både standard- og Plus Galaxy S24-telefonene i år ser unapologetisk ut som iPhone 15, med flate kanter, symmetriske rammer og en ny OneUI-låseskjerm/alltid-på-dynamikk som skriker iOS 17. Selv antennebåndene på sidene av telefonene er nesten identiske. 

Her er tingen: Jeg liker virkelig den moderne iPhone-designen, og Samsungs tilnærming tar ting opp et nivå. Rammene er tynnere, hullkameraet tar mindre plass, og satengfinishen på siderekkverket gjør at enhetene føles mer premium enn fjorårets glansede materiale. Jeg har reist rundt i byen uten hylster, og både Amber Yellow S24 Plus og Cobalt Violet S24 er helt topp.

Samsung Galaxy S24 og iPhone 15

Samsung Galaxy S24 Plus (venstre) på OneUI 6.1 og iPhone 15 Plus (høyre) på iOS 17.3.

Kerry Wan/ZDNET

2600 nits lysstyrke er stort sett bra: En av de mer betydningsfulle oppgraderingene til Galaxy S24-serien er skjermen på 2600 nit, en funksjon som både uformelle og avanserte brukere kan dra nytte av. Enten jeg navigerte gjennom NYC-gatene eller testet telefonkameraene utendørs, fant jeg meg aldri i å myse mot søkeren eller følte at den adaptive lysstyrkeinnstillingen var slått av. Telefonene blir også veldig svake, da jeg så hurtigpanelglidebryteren gå fra merkbart lys til beksvart mørk. 

Også: Samsung Galaxy S24 Ultra anmeldelse: Fortsatt flaggskipet av Android-flaggskip

Det er ett problem jeg opplever med den ultralyse skjermen, og det er ikke nødvendigvis Samsungs feil: HDR-avspilling. På apper som Instagram, YouTube og Gallery, øker Galaxy S24-skjermen automatisk lysstyrken når du spiller av HDR-fangede videoer, som kan se strålende levende ut i dagslys, men skurrende blendende når du undergangsscroller om natten eller i et Uber-hjem . Dette var et langvarig problem på iPhones, men Instagram har siden lagt til en innstillingsbryter på iOS-apper for å slå av avspillingsatferden. Det samme alternativet er fraværende på Android.

Hvis kamerasystemet ikke er ødelagt…: Hvis jeg måtte beskrive Samsung Galaxy S24s kamerasystem med ett ord, ville det vært “pålitelig”. Trippelkameraet på både standard- og Plus-modellene er omtrent det samme som fjorårets S23-serie, noe som betyr at du fortsatt får et fantastisk 50 MP hovedskytespill, et 10 MP 3x telefoto og en 12 MP ultrabred. Men Galaxy S24 bruker nå en ny ProVisual Engine som, ifølge Samsung, hjelper telefonene bedre å skille motiver fra bakgrunnen, reprodusere farger og redusere rystelser og uskarphet i bilder.

Samsung Galaxy S24 Photo Samples Kerry Wan/ZDNET

Fra testingen min, som inkluderte å ta bilder og videoer under forskjellige lysforhold, ble resultatet generelt detaljert og levende. Da jeg kom fra OnePlus 12 og Pixel 8 Pro, var jeg ikke forberedt på økningen i metning og skarphet, men jeg ble raskt minnet om hvor mye mer aggressive Samsung-telefoner fanget og behandlet lys. Det er en god ting hvis du helst ikke trenger å gå gjennom etterredigeringsprosessen for å oppnå fargesprengende bilder og videoer.

Også: De beste Samsung-telefonene å kjøpe i 2024< /strong>

En ting jeg er spesielt imponert over er hvor konsistente farger ser ut på tvers av de tre kameraene. Dette er integrert når du tar opp videoer og bytter mellom vidvinkelobjektiv, teleobjektiv og ultravidvinkelobjektiv; det er noe jeg ofte gjør når jeg tar opp opptak for ZDNETs kortformede videoer, og det er aldri morsomt når hudtoner og andre sensitive farger presenteres inkonsekvent.

Syv år med operativsystem og sikkerhets oppdateringer: Dette er en stor sak, for ikke bare matcher Samsung Googles forpliktelse til Android-operativsystem og sikkerhetsoppdateringer, den gjør det mens den kjører på et tredjepartssystem på en brikke (SoC), Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Det betyr, i motsetning til Google og deres interne Tensor-brikker, må Samsung samarbeide med Qualcomm for å oppfylle sine syv år' verdi av programvarestøtte, en bragd som aldri har blitt gjort før.

Samsung Galaxy S24 Circle to Search

Circle to Search, designet av Google, kan være den beste nye AI-funksjonen på Galaxy S24- og Android-enheter.

Kerry Wan/ZDNET

Selvfølgelig er det fortsatt hvor pålitelige og konsekvente oppdateringene ruller ut. opp i luften, og transportøreksklusive versjoner opererer ofte på sine egne tidslinjer. Det som er sikkert er at Galaxy S24 skal få de beste OneUI- og Android-funksjonene i løpet av de neste syv årene, og det er en stor gevinst for Samsung-brukere.

Utforsk Galaxy AI-funksjoner

Det store med de nyeste S24-telefonene er Samsungs enhetsbaserte og skybaserte Galaxy AI-funksjoner, servert på toppen av Googles Gemini- og Imagen 2-modeller. Det er en håndfull verktøy sømløst innebygd på tvers av populære tjenester som meldinger, galleri og telefon, så her er min liste over de aller beste, fra nyttige til bare morsomme å bruke.

Sirkel for å søke: Å svare på hvem, hva, hvor, når og hvorfor av hva som er på skjermen din har aldri vært enklere takket være Circle to Search (hvordan det fungerer står i navnet!). Eksempel: Jeg var nylig på jakt etter en ny sengeramme, og Circle to Search ga meg et billigere alternativ for det samme produktet – alt på mindre enn 10 sekunder.

Oversettelsesfunksjoner< /strong>: Jeg kommuniserer på tvers av engelsk, kinesisk (kantonesisk og mandarin) og koreansktalende familier, så øyenbrynene mine ble hevet da Samsung første gang informerte meg om de nye oversettelsesfunksjonene. Selv om verktøy som Live Translate, Keyboard Translation og Interpreter fungerte veldig greit for meg, var det fortsatt øyeblikk da ord ville bli feiltolket eller rett og slett ignorert av AI. I stedet er det AI gjør best å diktere de oversatte meldingene på en naturlig klingende måte. Som referanse la far på meg første gang jeg brukte Live Translate, og trodde han hadde ringt feil person.

Samsung Galaxy S24 Tolkemodus

Tolkemodus er spesielt nyttig når du reiser utenlands og ønsker å oversette to språk samtidig.

Kerry Wan/ZDNET

Bilderedigeringsverktøy: For å fikse bilder fra vinkler og misrammede motiver, kan Galaxy S24s Generative Edit-funksjon være mye nyttig. Bare ikke forvent at hver touch-up ser perfekt ut, siden det vil være øyeblikk når telefonen fyller et redigert område med et objekt som ikke kan skilles, eller beskjæringseffekten ikke er like overbevisende. Du kan også bruke Generativ redigering for å fjerne «Redigert med AI»; vannmerke på bilder, men du hørte ikke det fra meg.

Oppsummering i Notes/Recorder-apper: Som journalist tar jeg ofte opp intervjuer og briefinger, men har ikke alltid tid til å gå tilbake for å trekke frem nøkkelpunkter. Det er derfor muligheten til å oppsummere både skrevne og innspilte notater har endret spillet for arbeidsflyten min, ettersom Galaxy S24 gjør det veldig pålitelig.

Også: Jeg prøvde Samsung Galaxy Ring og den slår Ouraen på 2 meningsfulle måter

Til syvende og sist vil de mest nyttige Galaxy AI-funksjonene avhenge av sluttbrukeren, slik partnerens besettelse av Photomoji antyder. Du kan finne verdi i alle Samsungs AI-verktøy, eller bare flere, eller ingen – og det er greit. Det som er sikkert, er at disse ikke bør være sluttresultatet for din S24-kjøpsbeslutning, fordi mange av de mest populære Galaxy AI-funksjonene kommer til eldre Samsung og andre Android-modeller.

Hva jeg vil se i neste modell 

Samsung Galaxy S24 Plus og S24 Kerry Wan/ZDNET

Qi2-støtte: All hypen rundt den Samsung-støttede Qi2-standarden førte bare til skuffelse da selskapet avslørte at det ikke kom til å implementere den nyeste trådløse ladeteknologien i sine Galaxy S24-telefoner. Samsung legger skylden på utelatelsen på mangelen på etterspørsel, men jeg er usikker på om det er den rette oppfordringen når den nærmeste konkurrenten, den nå fem måneder gamle iPhone 15-serien, allerede støtter hurtigladestandarden.

Også: Apple legger endelig til en iOS-startskjermfunksjon som Android har hatt i 15 år

Raskere kablet lading:& #xA0;Mens jeg holder på, var det ingen større endring i forbrukerlivsstilen min enn da jeg byttet fra OnePlus 12s 80W kablet lading til Samsung Galaxy S24s 25W. (Plus-modellen støtter 45W utgang, men selv om det gir en raskere initial ladehastighet, reduseres strømforsyningen merkbart ved 60-70 %-grensen.) Så mye som jeg har hatt glede av den langvarige batterilevetiden til både standarden og Plus-telefoner, det å måtte vente en god og en halv time på etterfylling føltes som et stort forbedringsområde for meg.

Siste tanker  

Etter å ha brukt tre måneder med de nyeste Galaxy-telefonene, er jeg tvunget til å anbefale Samsung Galaxy S24 Plus til de fleste kjøpere i år, profesjonelle brukere inkludert. Den nye QHD+-skjermen, Galaxy AI-funksjoner og grunnminne på 12 GB RAM/256 GB lagringsplass for $300 mindre enn Ultra gjør den til en bedre telefonavtale.

Jeg vil la deg stå med dette: Hvis du er på vakt mot skybaserte AI-funksjoner og deres potensielle sikkerhetsproblemer, er det et alternativ for å “behandle data bare på enheten” i Galaxy S24-innstillingene. Gå til Innstillinger > Avanserte funksjoner > Avansert intelligens > og slå på funksjonen.

Alternativer å vurdere 

Se på Best BuyView hos OnePlus