Å se Apples MLS-sluttspill Immersive Video på Vision Pro var min 'aha' øyeblikk

0
28
Apple Vision Pro-objektiver Kerry Wan/ZDNET

Ett minutt inn i Apples Høydepunkter i MLS Cup i 2023 Immersive Video for  Vision Pro, tenkte jeg for meg selv: “Kanskje jeg ikke trenger å kjøpe billetter til 2026 FIFA World Cup som finner sted bare 30 minutter unna huset mitt.” ;

Så ekte, livlig og stimulerende det var å se noen av verdens beste idrettsutøvere konkurrere om det ettertraktede Anschutz Trophy, tildelt vinnerlaget i Major League Soccer, mens fansen jublet fra tribunen, i regn eller sol.

Også: 7 skjulte kostnader for Apple Vision Pro for å ta hensyn til XR-budsjettet ditt

Det er til og med en scene i montasjen når, spoiler alert, Columbus Crew feirer i garderoben med champagne. Selv de mest VIP-billetter vil ikke gi deg et sete så godt.

Alle disse øyeblikkene ble fanget i 8K, 3D, 180-graders video; bred nok til å spenne fra den ene siden av ditt perifere syn til den andre, men ikke så storslått at du er redd for at du vil gå glipp av et slag hvis du ser feil vei. Disse spesifikasjonene kvalifiserer innhold som  2023 MLS Cup Highlights som "Immersive Video," et format eksklusivt for Apple Vision Pro, og en av funksjonene som sakte har sneket seg opp til toppen for meg.

Da jeg først prøvde Vision Pro i Apple-butikken, fikk jeg en sniktitt på hvordan Immersive Videos kan forvandle sportsvisning i VR. Å se et baseball-hjem løpe fra dugout, et fotballmål bak nettet, eller til og med noe så enkelt som noen som går på stram lin, føles mer livlig på headsettet enn på en flatskjerm-TV. Romlig lyd, Vision Pros evne til å emulere lyder basert på plassering, hjalp absolutt.

Også: ESPN legger til lokal sport til sin app og nettside – er laget ditt der ennå ?

Detaljnivået jeg så i går kveld da Apple ga ut MLS-montasjen – dens første Immersive Video siden den første lanseringsdagen – var bedre enn noe annet sportsinnhold på konkurrerende VR-headset. Den fem minutter lange samlingen, tilgjengelig gratis på Apple TV-appen, går mellom ulike kameravinkler, hvorav noen gjør det lettere å fokusere på ballen enn andre. Mens noen hoppkutt var desorienterende, ga de meg en følelse av hvilke kameravinkler som fungerer best for å se sport i VR.

NBA Slam Dunk-konkurranse med romlig kamera for Apple Vision Pro

Den nylige NBA Slam Dunk-konkurransen var også tatt med et romlig videokamera, potensielt for en fremtidig oppslukende video.

House of Highlights

En vinkel jeg likte spesielt godt var fugleperspektivet, fanget av en “flytende” highwire-kamera mens spillerne sendte ballen fra den ene enden av banen til den andre. Panoreringen var naturlig, og det føltes som om jeg fløy over feltet. Et annet skudd, tatt fra bak målstolpen, var kreativt, men 3D-effektene til kameraet fikk nettet til å virke mer pikselert.

Også: March Madness bringer hvert spill til Apple CarPlay, Android Auto, og Vision Pro

Selv om den var kort, eksponerte den fem minutter lange Immersive Video meg for Vision Pros største styrker og svakheter når det kommer til sportsvisning. I den ene enden kan Vision Pro bare streame 8K-opptakene gjennom 4K-oppløsningslinser, så komprimeringen (les: uskarphet) av finere ting som konfetti og spillere' ansikter er tydelige. På den andre enden var opplevelsen så oppslukende at jeg kan se meg selv se på omtrent hvilken som helst sport på Vision Pro, og sette noen intensjoner om å delta på et live-arrangement på vent.