iPhone 15 Pro vs. iPhone 14 Pro: Hvor mye av en oppgradering er den nyeste modellen?

0
26
En person som holder opp to iPhones height= Kerry Wan/ZDNET

Under fjorårets årlige maskinvarearrangement kunngjorde Apple iPhone 15-serien, bestående av iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Hvis du ser på iPhone 15 Pro, du verdsetter sannsynligvis "Pro" funksjoner, som lengre batterilevetid, forbedret kamerakvalitet og en mer kapabel prosessor. Det er noen store forskjeller mellom iPhone 14 Pro-modellen og den nye iPhone 15 Pro utgitt i 2023, og disse forskjellene vil helt sikkert påvirke kjøpsbeslutningen din.

Også: Hvilken iPhone 15-modell bør du kjøpe? Sammenligning av vanlig, Plus, Pro og Pro Max

For eksempel er iPhone 15 Pro 9 % lettere enn iPhone 14 Pro, og iPhone 15 Pro debuterte med en A17 Pro-brikke, den mest kapable iPhone-prosessoren vi har funnet. I tillegg er iPhone 15-serien den første iPhone-familien som har en USB-C-port.

Men før vi går i forkant, la oss dykke ned i alle forskjellene og hjelpe deg med å ta det riktige valget.

Spesifikasjoner

< /tr>

td>

< td>

iPhone 14 Pro

iPhone 15 Pro

Skjerm

6,1-tommers OLED med 120Hz (460 ppi)

6,1-tommers OLED med 120Hz (460 ppi)

Vekt

206g

187g

Prosessor

A16 Bionic-brikke

A17 Pro-brikke< /p>

RAM/lagring 6GB med 128GB/256GB/512GB/1TB 8GB med 128GB/256GB/512GB/1TB
Batteri 3200 mAh med 20 W lading  3 650 mAh med 20 W lading
Kamera 48 MP hoved, 12 MP ultravid, 12 MP telefoto, 12 MP foran 48 MP hoved, 12 MP ultravid, 12 MP telefoto (2x), 12 MP telefoto (3x), 12 MP foran
Tilkobling 5G (sub-6 GHz og mmWave) 5G (sub-6 GHz og mmWave)
Pris Fra $999

Du bør kjøpe iPhone 14 Pro hvis…

iPhone 14 Pro som viser ZDNET-hjemmesiden mot en gul, rød og blå bakgrunn Kerry Wan/ZDNET

1. Du vil ha det billigere alternativet

Kort tid etter at Apple annonserte iPhone 15-serien, fikk iPhone 14-priser en stor rabatt. Du kan forvente at alle tidligere iPhone-modeller er noen hundre dollar billigere nå som iPhone 15 er her. Hvis du vil ha det som er nærmest en iPhone 15, kan du kjøpe iPhone 14 Pro. Bortsett fra en oppgradert brikke og noen kosmetiske oppgraderinger, er iPhone 14s interne komponenter svært like etterfølgeren.

Anmeldelse: iPhone 15 Pro: Kommer fra iPhone 12 Pro eller tidligere? Denne oppgraderingen vil imponere deg

Men Apple slutter vanligvis med fjorårets Pro-modeller kort tid etter kunngjøringen av en ny iPhone-serie for å unngå forstyrrelser med salget av den nye iPhonen. Så hvis du vil kjøpe en iPhone 14 Pro, må du konsultere andre leverandører som Amazon, Best Buy eller mobilleverandøren din så lenge beholdningen rekker.

2. Du er ikke klar til å gi opp Lightning-kabelen(e)

Det er offisielt: De nyeste iPhone-ene dropper Lightning-portene og har en USB-C-port i stedet. Byttingen til USB-C er hovedsakelig viktig for iPhone-brukere utenfor USA, takket være en lov vedtatt av EU-parlamentet som krever at alle elektroniske enheter skal være USB-C-kompatible innen utgangen av 2024.

De fleste iPhone-brukere i USA og i noen andre land har imidlertid ikke noe press for å kvitte seg med Lightning-ladeledningene. Hvis du har en Apple Watch, AirPods, Magic Mouse, Magic Keyboard, iPhone 14 eller eldre, eller Magic Trackpad, har du sannsynligvis mange Lightning-ledninger liggende.

Hvis du vil holde deg til Lightning-kabelen , kjøp iPhone 14 Pro.

3. Du er en fan av gullfargede iPhones

Apple debuterte første gang gullfargede iPhones i 2013 med utgivelsen av iPhone 5s. Denne designbeslutningen ble sterkt påvirket av asiatiske forbrukere som forbinder fargen gull med rikdom og luksus. Kort tid etter tilbød Apple bare gull-iPhones i "Pluss" og “Pro” modeller, som signaliserer til forbrukerne at for å anskaffe en gull-iPhone, må de betale ekstra for den.

Men det endrer seg med iPhone 15 Pro, som nå er tilgjengelig i Titan Grey, Blue, Silver , og Space Black — Gull ikke inkludert. 

Så, hvis du vil få tak i en, må du holde deg til iPhone 14 Pro.

iPhone14 Pro dynamic island

Kjøp iPhone 14 Pro

$899,99 på Best Buy

Du bør kjøpe iPhone 15 Pro hvis. ..

iphone-15-pro-in-front-apple-storeJason Hiner/ZDNET

1. Du trenger bare å ha handlingsknappen

Handlingsknappen, først introdusert på Apple Watch Ultra, er en knapp som utfører en spesifikk handling når den trykkes på . På iPhone 15 Pro erstatter handlingsknappen dempingsbryteren, men kan fortsatt fungere som en dempingsbryter – hvis du vil.

Også: Hvordan tøm hurtigbufferen på iPhone (og hvorfor bør du det)

Du kan veksle mellom handlinger som kan samhandle med Dynamic Island, som talememoer og kamera, og kjøre snarveier opprettet i Snarveier-appen. I stedet for en bryter, ser iPhone 15 Pros handlingsknapp ut som volum opp og ned-knappene.

2. Du vil ha USB-C-lading

iPhone 15 Pro er i den første generasjonen iPhones som bruker USB-C-lading. USB-C-ladeporten er veldig vanlig blant nesten alle ikke-Apple-forbrukerteknologiske produkter, så hvis du har et ikke-Apple-nettbrett, et par hodetelefoner eller en smartklokke, er sjansen stor for at du har en liten samling USB-C-kabler.< /p>

Også: iPhone 15-anmeldelse: Jeg brukte en måned med Apples basismodell og fant den mer 'Pro' enn noen gang

I tillegg er iPhone 15 USB-C-kablene fargekoordinerte med iPhone-fargen du kjøper. Så, ikke bare har du nå universell lading, men du har også en matchende kabel. Søt.

3. Du vil ha bedre ytelse

På tradisjonell Apple-måte kan en hvilken som helst enhet som blir fulgt av “Pro”. modifier har garantert premium funksjoner på pro-nivå. iPhone 15 Pro har Apples oppgraderte A17 Pro-brikke under panseret som gir økt effektivitet og ytelse. 

Koble den nye brikken med økt RAM, og iPhone 15 Pro-brukere bør oppleve jevnere multitasking ettersom apper kan kjøre i bakgrunnen lenger uten å krasje eller henge. 

iPhone 15 Pro

Kjøp iPhone 15 Pro

$999 hos Apple

vanlige spørsmål

Hvor mye er iPhone 15 Pro-kameraet bedre?

iPhone 15 Pro har et oppgradert hovedkamera med en større sensor enn iPhone 14 Pro. Begge telefonene deler samme 48 MP pikselantall, men iPhone 15 Pro-brukere kan endre kameraets brennvidde ved å velge mellom 24, 28 eller 25 mm alternativer. Et kameras brennvidde dikterer hvor mye av scenen rundt kameraet ditt fanger.

IPhone 15 Pro har også forbedrede datatekniske fotograferingsfunksjoner, spesielt i avdelingene for fokus og dybdekontroll. Med iPhone 15 Pro trenger ikke brukere lenger å bekymre seg for å velge “Portrettmodus” før du tar et bilde. Telefonen kan automatisk oppdage et motiv og endre kameramodus til Portrett.

I tillegg kan brukere endre et bildes motiv etter å ha tatt et bilde. Hvis det er to motiver i et bilde, kan iPhone 15 Pro-brukere bestemme hvilket motiv som skal være i forgrunnen og hvilket som skal være i bakgrunnen.

Vil iPhone 15 Pro passe i iPhone 14 Pro-deksler?< /h2>

Det korte svaret: Nei.

Det lange svaret: Det er noen kosmetiske forskjeller mellom iPhone 15 Pro og iPhone 14 Pro som gjør iPhone 14 Pro-deksler inkompatible med iPhone 15 Pro .

Også: De beste iPhone 15-dekslene du kan kjøpe

For det første er iPhone 15 slankere enn forgjengeren. Den har også buede kanter i stedet for flate, og har erstattet mute-bryteren for en handlingsknapp. Så hvis du prøver å klemme iPhone 15 Pro inn i iPhone 14 Pro-dekslene, vil du støte på noen mindre tilpasningsproblemer, og du kan skade den nye telefonen din.

Vil iPhone 15 Pro passe til iPhone 14 Pro-skjermbeskyttere?

Det korte svaret: Nei.

Det lange svaret: iPhone 15 Pro passet ikke perfekt til iPhone 14 Pro-skjermbeskyttere av samme grunn som den ikke passet iPhone 14 Pro-deksler.

IPhone 15 Pro har tynnere kanter og buede kanter, som vil gjøre iPhone 14 Pro-skjermbeskytterne dårlig tilpasset den nyere telefonen.

Hvordan bytter jeg inn min nåværende telefon for iPhone 15?

Hvis du kjøper din nye iPhone 15 fra Apple, kan du bytte inn en mengde enheter for å motta en kreditt. Hvis du vil kjøpe din nye iPhone i sin helhet, vil du bytte inn den gamle (fullt nedbetalte) telefonen og kjøpe den nye hos Apple. Dette er fordi når Apple evaluerer enhetens tilstand, vil Apple refundere den handlede enhetens verdi til den opprinnelige betalingsmåten.

Hvis du bytter inn enheten med mobiloperatøren din, vil du ikke motta en refusjon, men du vil motta en kreditt. Du kan bare bruke kreditten mot telefonregningen eller for andre enheter som selges av mobiloperatøren din. 

Alternativer å vurdere

Se på AppleView hos Apple