Motorolas $699 Razr-telefon er den vanlige sammenleggbare telefonen vi har ventet på

0
14
Beskriv hva som vises på bildet. June Wan/ZDNET

ZDNET's viktige ting

Motorola Razr er den rimeligste sammenleggbare telefonen i år, med en pris på $699. Noen bemerkelsesverdige kompromisser inkluderer en mindre ekstern skjerm, en lavere prosessor og et svakt kamerasystem.
Motorola Razr håndterer daglige aktiviteter ganske bra, og kan til og med kjøre mer grafikkintensive oppgaver om nødvendig.

Det har vært i tankene mine siden den aller første sammenleggbare: når vil disse forme seg -Skifte telefoner være rimelig nok for alle å kjøpe? De første gjentakelsene var forståelig nok dyre på grunn av FoU og materialer som produsentene hadde lagt inn – og også på grunn av innovasjon – så det var bare et spørsmål om tid før prosessene ble mer strømlinjeformet og prisen for påmelding falt, ikke sant?

Også: Hvordan FaceTime på Android med iPhone-brukere

Men det har neppe vært tilfelle, med den nyere OnePlus Open til en pris på $1699 (bare $100 mindre enn Samsung og Googles sammenleggbare telefon-til-nettbrett) og Samsung Galaxy Z Flip 5 koster fortsatt en krone under $1000.

Det er derfor Motorolas nye Razr (2023) er en så stor sak. Det er den første sammenleggbare telefonen som selges for mindre enn $700, og ikke bare underbyr den neste “billigste” telefonen. sammenleggbar med $300, men også basismodellene til mer tradisjonelle telefoner som Samsung Galaxy S23 og Apple iPhone 15. Hvis Motorola kan finne det viktigste til dette prispunktet, kan Razr godt være den sammenleggbare jeg anbefaler til folk flest.

Se på Best Buy

For det første er det lett å forveksle Motorola Razr med Motorola Razr Plus som ble utgitt tilbake i juni. De to telefonene er veldig like, inkludert foldemekanismen, generell formfaktor, programvarefunksjoner og ladeteknologi (30W kablet, 5W trådløs). 

Anmeldelse: Motorola Razr Plus ( 2023): Den beste flippbare sammenleggbare akkurat nå

Men å se de to fysisk sammen gir et klarere bilde. 1,5-tommers OLED-panelet på Motorola Razr er et av de store kompromissene, siden det rett og slett ikke er så funksjonelt eller glamorøst som det på Razr Plus. Det kan være en god ting eller en dårlig ting, avhengig av smarttelefonverdiene dine.

Motorola Razr Plus 2023 frontskjerm

Ytre skjermer sammenlignet: Motorola Razr Plus (venstre) og Motorola Razr (høyre)

June Wan/ZDNET

For eksempel, å ha en mindre ekstern skjerm begrenser informasjonen du kan se på et øyeblikk. I de fleste tilfeller er innkommende varsler og tekstmeldinger bare for lange til å leses fullstendig, og en god del oppgaver krever at du bruker den indre skjermen for å få dem gjort. 

Du kan også&apos Ikke åpne apper fritt og surfe på nettet fra den ytre skjermen — det var noe jeg berømmet Razr Plus for — siden Motorola begrenser deg til grunnleggende widgets som været, kontakter og taleopptaker.

Dessuten: Motorola vil at du skal bruke den nye bøyelige telefonen som en klokke – men ikke bli for begeistret

På den annen side betyr en mindre skjerm at du er mindre sannsynlig å bli distrahert når Razr ikke er i bruk – eller ikke trenger å brukes. Motorola har til og med en "Unplugged" funksjon som begrenser tilgangen din til mer distraherende apper som TikTok og Instagram, så dette er så nært en funksjonstelefon som en smarttelefon kommer.

Vipp skjermen opp og du blir møtt med det som i utgangspunktet er en standard Android-telefon i mellomklassen i 2023. Prosessoren, en Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, er ikke den nyeste og beste, men den er god nok til å komme meg gjennom en dag med Slack meldinger, e-post, ta bilder og videoer av og til, og navigering rundt i byen, med litt etterslep og langsommere lastetider her og der.

Anmeldelse: Samsung Galaxy Z Flip 5: Tre funksjoner jeg elsker (og to som jeg fortsatt ønsker meg)

Jeg har også testet Razrs ytelse med en Nintendo DS-emulator (DraStic) — for hvorfor ville du ikke simulere en sammenleggbar spillkonsoll på en sammenleggbar telefon — og enheten har holdt ting i gang ganske bra. I de fleste tilfeller blir Razr bare varmere å ta på etter omtrent 15 minutter med spilling med 60 bilder per sekund.

På papiret burde Razrs 64 MP dual-kamerasystem gi mer flatterende bilder enn det gjør, men Motorolas ;s bildebehandling er den største akilleshælen.

Motorola Razr Portrait Mode Sample

Mangelen på et dedikert teleobjektiv betyr at Razr må lage en kunstig bokeh-effekt, som noen ganger kan gjøre motiver mer uskarpe enn den burde (se toppen av hodetelefonene til denne Halloween-skrivebordskonkurransen).

June Wan/ZDNET

I de fleste tilfeller virker fargene mer utvaskede og ikke så mettede (eller naturtro) som jeg foretrekker, og 13 MP ultravide linse, mens den er i stand til å fange et bredere synsfelt enn hovedsensoren, mangler detaljer i bilder.

Også: Jeg endret denne Android-innstillingen til umiddelbart å doble telefonens hastighet

Men at Razr er sammenleggbar betyr at den slår selv den dyreste iPhone 15 Pro Max på én måte: håndfrie bilder. Motorola satte det samme solide hengslet på Razr som det gjorde på Razr Plus, slik at du kan sette ned telefonen – noe du vanligvis trenger en motvekt eller stativ til – og ta bilder og videoer på avstand.' xA0;

Motorola Razr frontkamera June Wan/ZDNET

Å ha den eksterne skjermen betyr også at du kan ta fantastisk -Se selfies ved å bruke de bakre kameraene i stedet for det frontvendte. Igjen, noe bare en sammenleggbar telefon kan gjøre.

ZDNETs kjøpsråd

Shopping i mellommarkedet kan være vanskelig fordi det handler om hvordan produsenter balanserer spesifikasjoner og funksjoner, og hvordan disse verdiene stemmer overens med dine personlige behov. Når det gjelder Motorola Razr, gjør den sammenleggbare formfaktoren den alene fra et hav av glassplater, og prisen på $699 gjør den til det mest tilgjengelige alternativet i sitt slag.

Selvfølgelig, du' Det må være i orden med kompromissene, inkludert det bare gjennomsnittlige kamerasystemet, mindre ekstern skjerm og 128 GB lagringsgrense. Ellers er dette så bra som en sammenleggbar kan få til dette prispunktet, og jeg forventer fullt ut at konkurrentene vil matche Motorolas tilbud så snart som neste år.