Nettlesere i appen kan være problemer. Her er hvorfor og hvordan du unngår dem

0
20
iPhone - Apple App Store Maria Diaz/ZDNET

Mobilindustrien har endret hvordan den gjennomsnittlige brukeren samhandler med internettet. Minst én organisasjon vil ha noen av disse endringene reversert.

Open Web Advocacy (OWA), en ideell gruppe bestående av programvareingeniører fra hele verden som tar til orde for et åpent internett, møtte nylig regulatorer i EU om den farlige spredningen av nettlesere i apper, eller applikasjoner som ikke er fullverdige nettlesere, men som har grunnleggende nettlesere innebygd i dem. Under disse samtalene argumenterte OWA mot nettlesere i appen og risikoen de utgjør for brukerne.

Også: Hvordan bruke Tor-nettleseren (og hvorfor du bør)

"Nettlesere i appen undergraver brukervalg, kveler innovasjon, fanger brukere inn i apper, ødelegger nettsteder og gjør det mulig for applikasjoner å undergrave brukernes personvern alvorlig," OWA skrev i et blogginnlegg denne uken. “Nettlesere i appen skader forbrukere, utviklere og skader hele nettøkosystemet.”

Organisasjonen pekte spesifikt på noen av de største sosiale medieselskapene i verden, og sa at noe av deres påståtte nettleseraktivitet i appen gir et mindre trygt mobilmiljø for brukerne.

“Populære apper som Instagram, Facebook Messenger og Facebook har alle blitt tatt i å injisere JavaScript via nettlesere i appen på tredjeparts nettsteder”," skrev OWA. "TikTok kjørte kommandoer som egentlig var en keylogger. Selv om vi ikke har noe bevis på at disse dataene ble brukt eller eksfiltrert fra enheten, er bare tilstedeværelsen av JavaScript-kode som samler inn disse dataene kombinert med ingen plausibel forklaring ekstremt bekymringsfullt."

Også: De beste nettleserne for personvern

OWA vil derfor at Apple og Google skal forby nettlesere i appen fra henholdsvis iOS og Android. De vil også at apper skal bruke hvilken nettleser en bruker har valgt som standard.

Nettlesere i appen har vært i iOS og Android i mer enn et tiår. Mens OWA har legitime bekymringer for nettlesere i appen, får de veldig lite oppmerksomhet, og for mange brukere fungerer de ganske bra. La oss ta et dypere dykk inn i nettlesere i appen og hvorfor du bør unngå dem når du finner en app med en.

Hva er en nettleser i appen?

En i -app nettleser er en nettleser bakt direkte inn i en app. Når en bruker åpner en lenke i en app, åpnes siden ikke i standardnettleseren, men i selve appen.

Selv om det kan høres praktisk ut (og i noen tilfeller er det det), er nettleseren i appen ikke underlagt sikkerhets- og sporingsendringene brukere kan ha gjort i standardnettleseren. Faktisk er nettleseren i appen en helt annen nettleser med sine egne innstillinger. Kanskje brukeren ikke liker å bli sporet eller at selskaper ser hvilke koblinger de klikker på, og likevel kan det hende at appen de bruker for å surfe på et nettsted gjør nettopp det.

Også:  Din guide til det mørke nettet og hvordan du trygt får tilgang til .onion-nettsteder

Ikke alle nettlesere i appen er nødvendigvis ondskapsfulle. Noen nettlesere i appen gir en bedre appopplevelse: brukere trenger ikke å forlate appen og kan gjøre det de gjør raskere. Så lenge brukerne ikke bryr seg om å ha full kontroll over nettleseropplevelsen, kan nettlesere i appen fungere ganske bra.

Ikke alle apper har nettlesere innebygd i dem. Noen apper bruker en nettleser, og andre åpner automatisk en lenke i brukerens standardnettleser. Andre apper gir brukerne muligheten til å åpne en kobling i appen eller i standardnettleseren, som uten tvil er den beste løsningen.

Hvordan slutte å bruke nettlesere i appen

Hvis du&apos Hvis du er bekymret for sikkerheten og personvernet til nettlesere i appen, er det noen måter å unngå dem på. Som OWA imidlertid bemerker, er det ingen enkel måte å tvinge alle appene dine til å åpne nettsider i standardnettleseren.

I stedet gir de fleste apper med nettlesere i appen brukere muligheten til å åpne en lenke i standardnettleseren. Men i mange tilfeller må brukere først åpne koblingen i appen før de kan trykke på menyen med tre prikker og finne “åpne i nettleseren” alternativ. Denne oppgaven er ikke bare en smerte, men den bekjemper også formålet – eventuelle sikkerhets- og personvernproblemer oppstår fortsatt hvis koblingen først åpnes i appen.

Også:& #xA0;Det enkleste du kan gjøre for å holde telefonen sikker

Kanskje en mer sikker måte å unngå surfing i apper på er å ikke klikke på lenker i apper i det hele tatt. Vurder heller å logge på den valgte appen i en nettleser og klikke på lenker derfra. Å bruke en nettleserbasert versjon av en app betyr at alle koblinger åpnes i standardnettleseren, og unngår apper helt.

Denne tilnærmingen har også en ulempe: apper gir ofte bedre opplevelser.

I -app-nettlesere utgjør bekymringer for sikkerhet og personvern, og det er ingen enkel måte å unngå dem på. Men med litt innsats (kanskje for mye innsats) kan noen av risikoene deres unngås.