Nye iPad Pro og Air-modeller ventes nå tidlig i mai. Her er hva som kommer

0
12
iPad Pro med tastatur og blyant Jason Hiner/ZDNET

Tidligere i år , da Apple ikke klarte å nevne sine nye iPad Pro-modeller, så den generelle konsensus ut til å foreslå en lansering i mars eller april. Nå som mars har kommet og gått, ser det imidlertid ut til at utgivelsesdatoen blir flyttet tilbake — igjen — til begynnelsen av mai 2024.

Også: De beste iPadene for studenter: Eksperttestet

Bloombergs Mark Gurman rapporterte at Apples nye linje med iPad Pro‌ og ‌iPad Air‌ modeller — med de nye M3-brikkene — vil lanseres den første eller andre uken i mai. Pasientobservatører av iPad-serien vil merke seg at de tidligere oppdateringene skjedde tilbake i oktober 2022; disse modellene inneholdt M2-brikken, ProRes-videoopptak og Apple Pencil-opplevelsen.

De kommende iPadene vil være tilgjengelige i standard 11-tommers skjerm og en ny, større 12,9-tommers OLED-skjerm for både Pro- og Air-modellene. Disse OLED-skjermene skal gi en betydelig lysere, skarpere skjerm til iPad, samtidig som de krever mindre strøm. Andre nye funksjoner som forventes å kjøre med iPadOS 17.4 inkluderer oppgradert Apple Pencil-funksjonalitet og et nytt Magic Keyboard.

Så hva ligger bak forsinkelsen? Det er ikke helt sikkert, men Gurman bemerket at “komplekse nye produksjonsteknikker” ser ut til å ha bidratt til push-back i utgivelsen. De nye OLED-skjermene kan ha vært synderen, da disse kan være utfordrende å lage i stor skala, spesielt i de nye tynnere designene på både Pro og Air. Husk at disse vil være de største, tynneste iPadene ennå.

Også: Den beste iPad-pennen du kan kjøpe: Eksperttestet

Gurman rapporterte også at utenlandsk produksjon av de nye nettbrettene ble bekreftet å øke, noe som sterkt antyder en lanseringsdato i det tidligere nevnte vinduet.