5 nye måter Google kan hjelpe deg med å planlegge en bedre sommerferie

0
20
719.1497584 lav høyde Malte Mueller/Getty Images

Når været blir varmere og sommeren lokker, kan du begynne føler reisefeilen. Hvis du er klar til å begynne å planlegge – eller bare dagdrømme om – din neste ferie, har Google samlet sine nyeste og mest nyttige verktøy for å hjelpe deg med å planlegge den perfekte sommerferien. 

Dessuten: Det hvite hus planlegger å regulere myndighetenes bruk av kunstig intelligens

Å kurere en perfekt ferie innebærer mye forskning på forhånd for å sikre en sømløs opplevelse. Google har verktøy som kan hjelpe hvert trinn på veien, fra idédugnad om destinasjoner til å navigere i en by når du har ankommet. Fortsett å lese for Googles beste tips for å planlegge en ideell ferie ved å bruke den nyeste teknologien.  

1. Bruk AI-drevet søk for å planlegge reisen din

Det første trinnet i å planlegge en ferie er å bestemme hvor du vil dra. Selv om dette kan virke som en enkel oppgave, er det mange ting å vurdere, for eksempel hvor lang du vil at turen skal være og om du vil ha en sightseeingferie eller en avslappende.

Jo flere kriterier du legger til, jo vanskeligere blir det å velge en destinasjon. Og når du først har bestemt deg for et reisemål, må du bestille reisen og lage en reiserute. Google kan hjelpe med alt. 

Med de AI-drevne egenskapene til Googles Search Generative Experience (SGE), kan du be Search om å planlegge en reise med de nøyaktige kriteriene du trenger. Søket ditt kan være så bredt eller så smalt som du trenger det. I sin demo tilbød Google dette eksemplet: "Planlegg meg en 3-dagers tur til Philadelphia som handler om historie." Resultatene inkluderte en komplett reiserute med forslag til attraksjoner, restauranter, flyreiser, hoteller og mer som du kan eksportere til Gmail, Dokumenter eller Maps, som vist nedenfor. 

Google SGE-reiseplan Sabrina Ortiz/ZDNET

For å få startet med Googles SGE, kan du registrere deg i Search Labs gratis. 

2. Se utvalgte lister over anbefalinger i Maps

Listefunksjonen i Maps er veldig nyttig for å gruppere og lagre alle stedene du vil besøke på ett sted, og for å kunne visualisere dem på kartet. For å gjøre det enklere å bruke lister, lar Google brukere oppdage flere listeanbefalinger i Google Maps på både nettleser og mobil (Android eller iOS). 

Også: Google Maps vil snart vises du trending restauranter, lar deg lage must-see-lister og mer

Brukere vil nå kunne slå opp utvalgte byer i USA og Canada på kart og se toppkuraterte lister over anbefalinger fra utgivere og medlemmer av Maps-fellesskapet, som vist nedenfor. 

 google-maps-lists Google

Google la også til trending, topp og restaurantlister med skjulte perler kuratert av Google Maps og inspirert av hva folk gjør i disse byene. 

3. Bygg reiseruter i Maps 

Som nevnt ovenfor er lister i Maps supernyttige for å markere steder du vil besøke. Vanligvis kunne imidlertid ikke brukere velge hvordan de skulle tilpasse listerekkefølgen — før nå. 

Når du oppretter en liste i Maps, kan du nå tilpasse listerekkefølgen og rangere de forskjellige plasseringene hvordan du vil. Du kan for eksempel rangere stedene basert på flest til minst favoritt, eller kronologisk for å hjelpe deg med å bygge reiseruten din. 

Dessuten: Google Maps tester en funksjon som viser deg hvor du skal gå inn i en bygning

For ytterligere å hjelpe til med å tilpasse listene dine, legger Google til en måte å koble innhold fra sosiale kanaler på, noe som bidrar til å legge til mer kontekst til listen din. Hvis du for eksempel la ut et bilde fra et måltid du spiste på en restaurant, kan du nå velge å koble tilbake til det i listen din, slik at du kan huske hvilken opplevelse du hadde i fremtiden. 

< p>Begge disse funksjonene vil være tilgjengelige i Maps senere denne måneden på Android eller iOS. 

4. Oversett omgivelsene dine ved å rette kameraet

Å reise til et land der du ikke snakker morsmålet kan være spennende, men likevel utfordrende. For å hjelpe deg med å møte utfordringen kan brukere bruke Google Lens til å enkelt oversette tekst rundt dem på reiser, for eksempel menyer, skilt, gatenavn og mer. 

For å bruke denne funksjonen, klikk på Lens-ikonet på Google-appen (iOS og Android) og velg oversett-knappen. Dette vil aktivere Oversett-filteret, som – når det peker på et språk – vil automatisk oppdage språket og blande den oversatte teksten over originalen. 

Enhetsbrukere i Pixel 7+ og Samsung Galaxy S24-serien vil kunne dra nytte av en enda mer lett tilgjengelig oversettelsesopplevelse med en ny funksjon for oversettelser i sirkel til søk som vil begynne å rulle ut i løpet av de kommende ukene. Med funksjonen kan brukere umiddelbart oversette det som er på skjermen deres ved å trykke på hjem-knappen eller navigasjonslinjen og trykke på oversettelsesikonet.

Også: Slik bruker du Circle to Search på Android (og hva modeller støtter det)

5. Bruk Google Lens som din lommeguide 

Hvis du vil ha mer informasjon om hva som er rundt deg mens du reiser, kan du peke kameraet mot det du vil lære mer om og ledsage det med et spørsmål for å få svar. Hvis du for eksempel ser et maleri du vil vite mer om, kan du ta et bilde i Google Lens og spørre: «Hvem har malt dette? eller "Hvilket maleri er dette?"

Også: Hva er innholdslegitimasjon? Her er grunnen til at Adobes nye AI holder disse metadataene i sentrum

Lens flersøksfunksjonen ble nylig oppgradert til å inkludere AI-drevet innsikt som tar opplevelsen til neste nivå med mer omfattende resultater.  Det er enkelt å få tilgang til Lens. Last ned Google-appen (iOS og Android) og klikk på Lens-kameraikonet i søkefeltet.