ChatGPT avslører endelig kildene sine – men det er en hake

0
23
ChatGPT Plus-vindu introduksjon på en bærbar datamaskin Maria Diaz/ZDNET

Til tross for at ChatGPT er AI-chatboten for å sette i gang AI-mani, har den manglet noen svært etterspurte funksjoner – for eksempel klare, klikkbare fotnoter. I dag kunngjorde OpenAI at de tar skritt for å løse dette problemet. 

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT er ikke den eneste som er verdt å prøve< /p>

I et X-innlegg sa OpenAI at det gjør koblinger “mer fremtredende” når ChatGPT surfer på internett, og gir brukerne mer kontekst til svarene. Søkesvar vil nå inkludere navnet på nettstedet som svaret kom fra (i parentes), sammen med en klikkbar lenke til kilden. 

I demoen, som vist nedenfor, en bruker spør ChatGPT om “Fem beste datekveldsrestauranter i Dallas”," og hver nummererte anbefaling inkluderer navnet på nettstedet den kom fra, for eksempel Tripadvisor, Maze of Love, OpenTable og mer. Brukeren kan klikke på disse og bringes rett til artikkelen. 

Fordi bare betalte planer kan dra nytte av Browse, er denne nye funksjonen kun tilgjengelig for  ChatGPT Plus-, Team- og Enterprise-brukere. 

I tillegg til å hjelpe brukere med å bekrefte kilden, delte OpenAI i innlegget som inkluderte mer fremtredende lenker “gjør det lettere for brukere å oppdage innhold fra utgivere og skapere.”" 

Også: OpenAIs GPT butikken er full av løfter – og spam

Dette er sannsynligvis et nikk til kontroversen OpenAI har gjennomgått for nettskraping av internett for å trene modellen sin uten å få skaperens eksplisitte tillatelse. 

Som et resultat er det debatt knyttet til OpenAIs innlegg. Noen brukere sier at – i stedet for æren – de foretrekker å velge bort nettskrapingen OpenAI gjør for å trene modellene sine. Andre mener at OpenAIs trekk kan være en praktisk måte å lette spenningen på, som vist nedenfor.

Hvis du vil kunne bruke GPT-4, surfe på internett og få klikkbare fotnoter, men ikke ønsker å betale pris, Microsofts Copilot er et flott alternativ siden den gjør alle disse tingene gratis.