Eufys nyeste robotstøvsuger kan gjøre omtrent hva som helst – med én bemerkelsesverdig feil

0
28
Eufy Mach S1 Pro robotstøvsuger og mop

Eufy S1 Pro lover en lang rekke funksjoner.

Maria Diaz/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Eufy S1 Pro ble nettopp lansert på Kickstarter til $1499. Denne robotstøvsugeren har alt, inkludert en mopprulle som vasker seg selv mens du rengjør gulvene dine, som sikrer at det kun brukes ferskvann under mopping. S1 Pro er veldig høy når den er selvtømmende og selvvaskende, dokken er høyere enn de fleste, og den bruker ozon for å desinfisere mopprullen.

Robotstøvsuger og moppkombinasjonsenheter ser ut til å bli bedre for hver dag. Etter å ha brukt robotmopper som drar en skitten mikrofiberklut over hele gulvet, pleide jeg å finne roterende moppeputer som innovative. Men så kom de selvrensende robotmoppene med separate tanker for rent og skittent vann, som sikrer at gulvene dine kun rengjøres med ferskvann.

Også: Jeg har testet 25+ robotstøvsugermopper. Dette er mine favoritter

Eufy S1 Pro har denne typen mopp, og det er den mest avanserte og avanserte robotstøvsugeren og -moppen jeg har testet. Det er den typen enhet som virkelig har alt: sterk sugekraft på 8000 Pa med en gummibørste, en selvtømmende ladestasjon, en moppevalse som kontinuerlig vaskes inne i roboten under rengjøring, en selvvaskende og tørkestasjon. for robotens moppe, en LCD-skjerm ved dokken med berøringsknapper for å hjelpe deg med å velge en rengjøringsmodus, og til og med et desinfiseringssystem for å sikre at moppen holder seg fri for bakterier.

Se på Kickstarter

Til syvende og sist er en robotstøvsuger og moppkombinasjon bare så god som hvor godt den renser. Du vil bare bruke 1500 dollar på en slik enhet hvis du kan være sikker på at den vil trekke seg lett. 

Men i løpet av den korte tiden jeg har brukt den, kan jeg si at Eufy S1 Pro er den mest effektive robotstøvsugeren og -moppen jeg har testet, både i vakuum- og moppemodus. Den kunne fjerne flekker på gulvene mine som min Eufy X9 Pro ikke kunne, og viste seg å ha bedre kartfunksjoner enn Deebot X2 Omni er en konkurrent jeg har testet med lignende funksjoner.

Også: 6 ting du bør vite om robotstøvsugere før du kjøper en 

Det er også en veldig effektiv enhet; den bruker mindre vann per rengjøringsøkt enn Deebot X2 Omni og renser det samme området på kortere tid. Mens Deebot X2 Omni renser meg nede på omtrent 117 minutter, gjør S1 Pro det på 70 minutter uten å gå glipp av et eneste sted. 

Eufy Mach S1 Pro robotstøvsuger og mopp

Eufy S1 Pro har en lav profil med LiDAR-sensorer innebygd i roboten' s kropp for å passe under flere møbler sammenlignet med konkurrentene. 

Maria Diaz/ZDNET

Inntil nå var den eldre Eufy X9 Pro min favoritt av alle robotstøvsugere jeg har testet; det eneste som manglet var en selvtømmende søppelkasse. S1 Pro forbedrer alt Eufy X9 Pro kunne gjøre, pluss at den har den selvtømmende søppelkassen den eldre versjonen manglet.

Rullemoppen er omtrent like bred som robotstøvsugerenheten og mopper gulv pent uten å etterlate striper eller dekkspor. Den mopper kun med rent vann, slik at roboten kan skrubbe mopprullen kontinuerlig mens den beveger seg rundt i hjemmet ditt. Jeg var skeptisk til dette systemet da jeg først så det på Switchbot S10 robotstøvsuger og mopp. Det virker som om alt kan sette seg fast i den, eller at valsen i seg selv ville slites ned ved regelmessig bruk, men dette har ikke vært tilfelle.

Berøringsskjermen LCD på dokken er også en nyttig funksjon. Den lar deg bytte fra vakuum- til moppmodus fra basestasjonen, noe du må gjøre på appen med andre modeller. Jeg setter også pris på muligheten til å ringe roboten tilbake for å lade når det er mulig.

Men hvor går Eufy S1 Pro galt?

Til å begynne med er det veldig høyt. Roboten er mer stillegående enn den eldre X9 Pro og Deebot X2 Omni på harde gulv, selv om den kan bli høy når sugekraften skrus opp. I tillegg er ladestasjonen svært støyende.

Også: De beste robotstøvsugere for kjæledyrhår: Eksperttestet

Første gang roboten la seg til kai for å suge opp innholdet i søppelkassen, hørtes det ut som om den var i ferd med å ta av i bane. Småbarnet mitt vandret inn i rommet der S1 Pro skulle spørre om det var greit. Maskinen reagerte deretter med å starte den svært høylytte prosessen med å vaske moppputen, som består av en rekke oppstøtende lyder som ville fått de andre selvvaskende robotmoppene i huset mitt til å gripe perlene sine.

Eufy Mach S1 Pro robotstøvsuger og mopp

Eufy S1 Pro robotstøvsuger og mopp

Maria Diaz/ZDNET

Jeg kan leve med høylytt – jeg har tross alt tre små barn – men det er upraktisk å vite at du ikke kan kjøre det om natten fordi barna dine ville våknet av å tro at et fly lander på oppkjørselen. Det som er bra er at du kan stille inn 'ikke forstyrr' timer slik at roboten ikke utfører selvrensende oppgaver på et bestemt tidspunkt på dagen.

Ladestasjonen er også veldig høy. Til sammenligning er Eufy X9 Pro omtrent 17,5 tommer høy, Deebot X2 Omni-stasjonen er 20,5," og S1 Pro er 26,75" høy. Det ser elegant og moderne ut, men det stikker seg også ut.

Også: Alt du trenger for å bygge et smarthus

Det eneste andre jeg ikke er en stor fan av er det Anker kaller Eco-Clean Ozone. Dette får maskinen til å produsere ozonbehandlet vann fra springvann, som brukes til å dyprense overflater og drepe bakterier. 

Ozon er et svært effektivt desinfeksjonsmiddel; den nøytraliserer raskt bakterier, virus og sopp på sekunder. Imidlertid er ozon i gassform også et kjent lungeirriterende middel, så jeg fraråder folk på det sterkeste å kjøpe ozonluftrensere eller ha en enhet som bruker ozongass i hjemmene sine. Jeg ble nylig diagnostisert med en genetisk sykdom som setter meg i fare for dødelig lungesykdom, så jeg kan ikke ha en enhet som kan skade meg, uansett hvor godt den renser.

Eufy S1 Pro robotstøvsuger og mopp

LCD-skjermen og berøringskontrollene på Eufy S1 Pros basestasjon.

Maria Diaz/ZDNET

Jeg tok kontakt med Anker for å forhøre meg om sikkerheten ved produksjon av ozonisert vann med S1 Pro, og selskapet delte en 600-siders rapport fra TUV Rheinland-laboratoriet. Denne testen ble utført basert på IEC- og UL-standardene, og S1 Pro besto “Stråling, toksisitet og lignende farer” klausul, som inkluderer ozonproduksjon. Den høyeste mengden ozon målt under testing var 0,67 deler per million (ppm), som er godt innenfor sikkerhetssonen til IEC-standarden på 5 ppm, noe som gjør det ufarlig for menneskers helse. 

Selvfølgelig bestemte jeg meg fortsatt for å teste Eufy S1 Pro, ozon og alt, men jeg slo av Eco-Clean Ozone-funksjonen i Mach-appen etter den første rengjøringen. Som en altfor forsiktig person, setter jeg pris på at du kan slå den på eller av.

ZDNETs kjøpsråd

Basert på ytelse er Eufy S1 Pro verdt hver eneste krone $1500 den koster. Denne robotstøvsugeren og moppen gjør alt og gjør det bra. Å se S1 Pro elegant gli rundt i huset mitt, plukke opp hvert hårstrå fra kjæledyr og ikke bli viklet inn i sokker, stappe barna mine igjen eller kabler fikk meg full av spenning. 

Hvis du vil ha en effektiv, men effektiv high-end robotstøvsuger som kan rense seg selv automatisk, dette er den beste. Men anta at du vil ha et vakuum som kan fungere fullt ut i rolige timer og som ikke avgir potensielle irriterende stoffer (selv om du alltid kan slå av Eco-Clean Ozone). I så fall vil jeg råde deg til å sjekke ut en av ZDNETs andre testede vakuum- og moppkombinasjoner.