Samsungs brikkedivisjon vil ha toppplassen tilbake: Hva skjer?

0
16
Memorpriority1

Samsung er ledende innen minnebrikker, men ikke innen andre halvledere.

Samsung

"Vi vil gjenta verdens nr. 1 plass i løpet av de neste to til tre årene," sa Kyung Kye-hyun, administrerende direktør og leder for Samsungs Device Solution (DS) Division, teknologigigantens halvlederdivisjon, i sin tale under selskapets årlige aksjonærmøte denne måneden.

< p>I Q&A-sesjonen som fulgte, ble Kyung tvunget til å avverge mothakespørsmål fra aksjonærer, de fleste av dem rettet mot brikkedivisjonen, med svar, med så mange ord, som kokte ned til “vi kommer til å gjøre det bedre” , vil vi gjøre det bedre." Tiden som ble tildelt til en slik økt var den lengste i nyere hukommelse, og viser Samsungs engasjement og angst for fremtiden til brikkedivisjonen. Ledere av Samsungs andre halvdel, Device Experience (DX) Division, dens forbrukerelektronikkavdeling med ansvar for smarttelefoner og TV-er, mottok knapt noen spørsmål til sammenligning.

I løpet av det siste tiåret har det vært sjelden at noen Samsung-forretningsenhet har sagt noe annet enn å bekrefte sin allerede toppposisjon, som en leder innen smarttelefoner, forbrukerelektronikk og minnebrikker. Når det skjedde, som med Intel og Apple, der Samsung ville innrømme topplasseringen og bli #2' basert på inntekter fra markedstall, ville den forbli tilbakeholden.

Så hva skjer? Og hvorfor to til tre år i stedet for å sette en nål på det?

Det var først i 2017 da Samsung tok over topplasseringen for første gang, drevet av enestående etterspørsel etter minnebrikker, fra Intel, og det har vært en frem og tilbake mellom dem siden den gang. Selv om Intel ikke ble ansett som en direkte konkurrent på disse tider og står overfor sine kamper på mobilområdet, har det lenge vært ansett som det fremste halvlederselskapet i flere tiår, noen vil hevde at det fortsatt er det. Så det var mer en symbolsk seier for Samsung, en kulminasjon av dens tiår lange kamp for å bli en halvledergigant. En lang vei fra 80-tallet da det var en av mange minneleverandører som ble overskygget av store japanske konglomerater.

Dette er dessverre ikke tilfelle lenger.

'Nei. 3'

I følge analytikerfirmaet Omdia ble Samsung rangert på tredjeplass når det gjelder omsetning i det globale halvledermarkedet i 2023, og avga sin topplassering året før. Intel tok topplassen med 51 milliarder dollar, etter å ha blitt nummer to i 2022. Samsung registrerte 44 milliarder dollar. Banebrytende Nvidia tok andreplassen for å overgå Samsung med 49 milliarder dollar med en år-til-år-vekst på 133 %, etter å ha vært åttendeplass i 2022.

Som bemerket av Omdia, så halvlederindustrien en nedgang på 9 % fra 597 milliarder dollar til 544 milliarder dollar, “som fremhever den sykliske naturen” av markedet, påvirker nedgangen særlig de store minneprodusentene.

Halvledermarkedet omfatter et mangfoldig utvalg av brikker, som grovt kan kategoriseres mellom minne og logikk (som tar en betydelig større del av markedet), digital og analog. Selskaper er også delt inn i fabless og de med fabs, førstnevnte er selskaper som ikke har produksjonsanlegg som kun designer brikker og sistnevnte som kan produsere dem. Samsung og Intel er det industrien kaller produsenter av integrerte enheter, eller IDM, som gjør begge deler. Selskaper som bare produserer som TSMC (som var fraværende i Omdias rapport, men hvis det var inkludert ville ha presset Samsungs rangering lenger ned) kalles pure-play støperier, også kjent som kontraktsbrikkeprodusenter.

På grunn av dette, i motsetning til sluttprodukter som smarttelefoner, er disse selskapene ikke nødvendigvis bare rivaler, men er kunder og partnere med hverandre. Det er imidlertid økende konkurranse i segmenter av markedet som påvirker Samsung, som en IDM, i alle retninger.

Følgelig er Samsung DS-divisjonen delt inn i tre forretningsenheter: Memory Business, divisjonens kronjuvel og uten tvil hele konglomeratets, Samsung Foundry, som produserer brikker, og Samsung System LSI, som håndterer logisk design. Hvordan disse tre forretningsenhetene presterer i sine respektive segmenter, samt samarbeider, vil avgjøre om Samsung kan sette det vanærende “No. 3" bak det.

Minneopptur starter

Minne, som består av produktene DRAM og NAND, er det viktigste for Samsung, verdens største minneprodusent siden 1993. Mens selskapet alltid kun offentliggjør inntjeningen til DS-divisjonen, er Memory Business dens viktigste enhet som står for brorparten av inntektene og den overveldende andelen av resultatet for divisjonen. Halvledermarkedet er syklisk, men dette har vært spesielt sant for minnebrikker siden de er mer en vare enn sine logiske motstykker.

Derav Samsungs administrerende direktør Kyung's “to til tre år” ettersom minneoppturen som startet sent i fjor ennå ikke er i full gang, og vil være den avgjørende faktoren for om Samsung vil nå sitt uttalte mål. Konsernsjefen sa at inntektene til DS-divisjonen i år vil gå tilbake til 2022-nivåer. Han sa også at halvlederindustrien som helhet ble anslått å tjene en inntekt på 630 milliarder dollar, enda større enn i 2022. 

Mens minnemarkedet alltid har vært syklisk, fra 2017 til 2022, så det ut til å ha en dose kaosteori fra Covid, som forlenget oppsyklusen lenger enn vanlig med noen analytikere som kalte det en “boble”, drevet av høy etterspørsel fra data sentre, forbrukerelektronikk og hjemme-trender på den tiden.

Hvis det var en boble, sprakk den i 2023, noe som fikk minneprodusenter til å senke produksjonen for første gang på 20 år (i hvert fall når det gjelder når de ble bekreftet å gjøre det), et drastisk tiltak for fabrikker som kjører 24/24. 7 som har iøynefallende høye faste kostnader. I over et tiår har det globale minnemarkedet vært et effektivt triopol av Samsung, SK Hynix og Micron (i NAND alene er det imidlertid mer konkurranse). På grunn av dette har alle tre selskapene vært forsiktige med å justere produksjonsproduksjonen, uten tvil i håp om å jevnlig returnere minneprisene til nivåene før 2023.

Fordi innsatsen er høy, mens Samsung, SK Hynix og Micron sjelden nevnte hverandre direkte tidligere, har det vært subtile støt mellom hverandre under nedturen.

I fjor i mars sa SK Hynix-sjef på den tiden Park Jung-ho under selskapets årlige aksjonærmøte at minnebrikkesektoren var fast i et “fangers dilemma”. På den tiden hadde Samsung ennå ikke redusert produksjonen, i motsetning til de andre. Parks kommentar betydde at den rasjonelle tingen å gjøre var at alle tre selskapene reduserte tilførselen av DRAM til markedet sammen slik at nedturen kunne starte og slutte raskere, men ett selskap __ Samsung __ handlet annerledes.

< p>Før dette, da minnenedgangen begynte på slutten av 2022, brøt Samsung også med tradisjonen i desember samme år ved å referere direkte til sin nyeste DDR5 DRAM som 12-nanometer (nm). Selskaper har gruppert DRAM-ene sine som 10nm-klasse før dette, så Samsungs trekk ble designet for å markere at DRAM-en var bedre enn konkurrentene mer enn før.

Samsung vil hevde at det ikke startet denne kampen med ord og tall. Før nedturen begynte SK Hynix og Micron å markedsføre antall lag i deres NAND. Hvor mange celler som er stablet i NAND-brikker er viktig, som nm i DRAM som reflekterer portbredden, men det forteller ikke hele historien og er for det meste et markedsføringsbegrep i dag. Men dens rivaler' markedsføring tvang Samsung til å gjenta under flere konferansesamtaler i 2022 at “lag er ikke viktig” og til slutt kunngjøre lagene til sin egen nyeste NAND. Kilder innen Samsung sa til ZDNet at selskapet syntes hele situasjonen var “irriterende og irriterende”.

hbm3e-12h.png

Samsung spiller innhenting i HBM mot den innenlandske rivalen SK Hynix.

Samsung

Nvidia og HBM

For de utenfor Sør-Korea kan Samsungs rivalisering med SK Hynix være ukjent sammenlignet med den berømte med LG. Men den langvarige oppfatningen av SK Hynix i Sør-Korea har vært lik LG, en flerårig nr. 2 til Samsung i minnebrikker.

Gå inn i HBM, eller minne med høy båndbredde, som ifølge analysefirmaet TrendForce, SK Hynix for tiden er den eksklusive leverandøren av HBM3E til Nvidia for deres GPU-er rettet mot AI-applikasjoner, med over 80 % markedsandel. Samsung går nå gjennom kvalifiseringstester for sin HBM3E med Nvidia, mens Micron ser ut til å ha fått godkjenning fra GPU-produsenten for deres.

HBM er en brikke som består av flere DRAM-matriser stablet vertikalt koblet gjennom mikroskopiske ledninger kalt gjennom-silisium-vias (TSV). Den høye båndbredden gitt av navnebroren førte til en økning i etterspørselen etter dem i 2023 til tross for nedgangen fra AI-stormen.

Stabling som en teknologi i stedet for å skalere for å presse ytelsen til forskjellige sjetonger over grensene startet for alvor på 2010-tallet på grunn av den økte vanskeligheten med å bare skalere sjetonger. Det som er uheldig for Samsung er at før 2020-tallet var det ledende innen stabling og TSV. Det ledet an i 3D NAND mot sine rivaler. Den sørkoreanske teknologigiganten var den første som introduserte HBM2 på markedet i 2015, selv om etterspørselen etter dem ikke var der på den tiden.

Minnemarkedet er svært konservativt og massespredning av nye formfaktorer er vanligvis en generasjonsaffære. Markedsytelsen til Intels Optane-minne er et godt eksempel. Det meste av dette kommer ned til økonomisk gjennomførbarhet for minneprodusentene så vel som deres kunder og mindre med teknologiske gjennombrudd. Nye fabs eller linjer lages ikke med mindre det er sikre kunder. Det er derfor ytelsen til SK Hynix's HBM3, som ble lansert i midten av 2022 og ble spesielt designet for Nvidias H100, vært en slags overraskelse. Dette beviste at HBM er økonomisk levedyktig, derav Samsung og Microns plutselige vilje til å bruke milliarder på å utvide produksjonskapasiteten for brikkene. I forrige måned introduserte Samsung sin 12-stack HBM3E, med klart mål om å skille den fra SK Hynix og Microns 8-stack-motparter, noe ironisk.

SK Hynix ser ut til å glede seg over seiersrunden. Under sitt årlige aksjonærmøte denne måneden sa den sørkoreanske minneprodusenten at de forventer at HBM vil ta opp tosifrede deler av den totale DRAM-inntekten. Selskapet understreket også at HBM må være "tilpasset og spesialisert" for kunder, noe som er sant, men det var i hovedsak å fremheve forholdet til Nvidia.

Men Samsung har også annonsert bullish planer for HBM-produksjonen, med en leder som sa at den planlegger å nesten tredoble produksjonen av brikkene i år. Nvidia-sjef Jensen Huang bekreftet under avdukingen av Blackwell denne måneden at den kvalifiserte Samsungs HBM, noe som fikk aksjekursene til den sørkoreanske teknologigiganten til å hoppe 5 % neste dag på den koreanske børsen.

Mens Samsung vil i stor grad stole på den generelle oppgangen til minnemarkedet, å få like konkurransevilkår eller overgå SK Hynix når det kommer til HBM i de kommende årene vil uten tvil avgjøre om det kan bli toppleverandøren innen halvledere innen tre år.

Dessuten har SK Hynix også et stort problem i NAND. Merkelig fraværende under sine årlige aksjonærer' møtet som også ble holdt denne måneden var diskusjoner om oppkjøpet av Intels NAND- og SSD-forretningsenheter for 9 milliarder dollar, den første fasen av to ble fullført i 2021. Et år senere begynte NAND-prisene å stupe og de er for tiden på under halvparten prisen på toppen deres. I ettertid var det med andre ord den verst tenkelige timingen. Kilder som er kjent med saken sa at disse nyoppkjøpte forretningsenhetene var i en tilstand av kapitalerosjon og kan ende opp med å koste SK Hynix mer å redde dem enn det de betalte for.

“Vi vil utvikle 1c DRAM, niende generasjon V-NAND, HBM4 og andre avanserte brikker med den ytterste kompetanse for å lede bransjen igjen,”" Samsung-sjef Kyung erklærte.

Støperi: TSMC dominerer, Intel slutter seg til kampen igjen

Samsung Foundry står overfor en mer oppoverbakke kamp. I fjor ble støperiindustrien generelt hardt rammet av den økonomiske nedgangen da etterspørselen etter smarttelefoner, forbrukerelektronikk og biler falt. Dette betydde at bestillinger på prosessorer, mikrokontrollerenheter, bildesensorer og andre brikker, for det meste laget med eldre noder, også falt i dem. Å tilbakeføre de fantastiske driftsratene til to år tidligere vil være Samsung Foundrys prioritet i år.

Når det gjelder avanserte noder, mens Samsung Foundry var den første som introduserte en 3nm prosessnode til markedet i 2022, mener sørkoreanske analytikere at forretningsenheten har vært i minus i påfølgende kvartaler, og har ikke kunnet for å få store kunder til noden på grunn av påstått lav avkastning.

Men å bortforklare markedet for støperi, eller kontraktsfremstilling av brikker, i form av bare prosessnoder __ som er viktige __ er en grov overforenkling.

TSMC, eller Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, verdens største støperi, virker ukuelig på det nåværende tidspunkt. I følge TrendForce hadde selskapet fra og med fjerde kvartal i fjor en markedsandel på 61,2 % innen støperi, mens Samsung fulgte etter med 11,3 %. GlobalFoundries og UMC tok hver tredje og fjerde plass med andeler på 5,8 % og 5,4 %. SMIC ble nummer fem med 5,2 %.

Suksessen til TSMC, grunnlagt i 1987, som teller Apple, Nvidia og Qualcomm som sine kunder, har mange lag, men hovedårsaken er sannsynligvis fremme av økosystemet. Kontraktsbrikkeproduksjon har gjennom årene utviklet seg til en hel egen verdikjede. Store kunder' brikkedesign ble mer komplisert mens antallet brikkestartups som manglet kompetanse også økte, noe som økte behovet for effektivitet og tettere samarbeid med kundene fra TSMCs side.

Brikkegiganten var den første som allierte seg med designhuspartnere, kjent som brikkeløse selskaper som fungerer som matchmakere mellom TSMC og dets fabelløse kunder som tilbyr designarbeid for kunden. Disse alliansene er delt inn i nivåer, der Value Chain Aggregators (VCA) TSMC er de nærmeste partnerne som ikke bare designer brikker, men driver salgsaktivitet på vegne av dem, og gir insentiver for disse underleverandørene. TSMC gir også rettighetene over sine IP-er til VCA og lavere nivå-partnere ettersom kunder ønsker å bruke eksisterende og velprøvde chip-IP-er for å øke produksjonseffektiviteten.

Global Unichip Corporation (GUC) er dens mest kjente VCA, grunnlagt i 1998 og kjøpt opp av TSMC i 2003. GUC er kjent for sin avanserte SoC-design, og kan håndtere innledende prosjektering for kunder eller hele design-produksjonsprosessen nøkkelferdig for kunder.

Samsung lanserte sin lignende allianse kalt Samsung Advanced Foundry Ecosystem (SAFE) i 2018 og har i stor grad begynt å dele sine IP-er med sine designhuspartnere. Dette økosystemet er imidlertid fortsatt i sin spede begynnelse sammenlignet med TSMC-er, og når det gjelder antall IP-er er det drastisk bak.

En annen del av verdikjeden som den taiwanske giganten uten tvil ligger foran, er emballasje __ hvor brikkeformen er innkapslet i en beholder som gjør at den kan kobles til hovedkortene til enheter. Emballasje, sammen med montering og testing, er det som kalles en back-end prosess i brikkeproduksjon. Front-end er der en silisium wafer går gjennom ulike trinn fra litografi til kjemiske prosesser for å bli chip dies på wafer.

Når brikkeskalering var det primære målet tidligere, ble frondenden av brikkeproduksjonen ansett som den viktigste delen. Men fordi halvlederindustrien når grensene for skalering, har avansert emballasje økt i betydning som en rimelig måte å øke ytelsen til brikker. Støperier før TSMC outsourcet også stort sett emballasjearbeidet sitt, men den taiwanske brikkegiganten var den første til å tilby det til kundene for å øke brukervennligheten.

Logikken, minnet og andre deler er pakket i “2.5D”; __ faktisk, bunte flere brikker tett sammen på en interposer for å øke dataoverføringshastigheten mellom hverandre for å forhindre flaskehalser. Som et rendyrket støperi som konsekvent håndterer store kunder som Apple og Nvidia, er TSMC ledende innen disse 2.5D-pakkene og 3D-pakketeknologiene som utvikles. Samsung har begynt å ta igjen ved å danne sitt avanserte pakketeam, som administrerende direktør Kyung sa forventes å bidra med 100 millioner dollar i inntekter i år. Dette segmentet forventes bare å vokse ettersom AI-slutninger krever mer og mer båndbredde, så det er et must å pakke brikker tett.

For et tiår siden hadde Samsung en sjanse til å redusere gapet med TSMC mer aggressivt. På 2010-tallet ga Apple størstedelen av produksjonsarbeidet for sin A-serie med prosessorer til Samsung, som allerede var leverandør av andre komponenter som skjermer og minne til iPhone-produsenten. Den sørkoreanske teknologigigantens støperivirksomhet hadde to store kunder på dette tidspunktet som kunne kjøre høyt på det raskt voksende smarttelefonmarkedet: Apple og sin egen logikkvirksomhet. Dette endret seg da de velkjente Apple- og Samsung-patentsøksmålene startet i 2011.

Gradvis mistet den sørkoreanske teknologigiganten bestillinger fra Apple til TSMC, men den var i stand til å overgå GlobalFoundries på den gang andreplassen takket være produksjonen av sine egne Exynos-prosessorer brukt i Galaxy-smarttelefoner. Samsung hevdet at det var en “flott vegg” mellom chip- og smarttelefonforretningsenhetene for å berolige Apple, men til ingen nytte.

Som svar på kundenes bekymringer, delte Samsung Foundry seg fra Samsung System LSI i 2017. Men Samsung Foundrys formuer ble ikke mye bedre siden den gang, da Samsung System LSIs Exynos-prosessorer, som er produsert av Samsung Foundry, ikke klarte å bli en konsekvent rival til Qualcomms Snapdragon-prosessorer, som Samsung Foundry og TSMC produserer. "Vi konkurrerer ikke med kundene våre," er et ofte gjentatt avstå fra TSMC, noe Samsung ikke kan si i sin nåværende struktur.

Forrige måned kunngjorde Intel at de hadde støperiordrer verdt 15 milliarder dollar og Microsoft som sin siste kunde. Dette er en utrolig utvikling i seg selv, ettersom den amerikanske brikkegiganten først kom inn på støperimarkedet igjen i 2021 etter at Covid, sikkerhet og de påfølgende forsyningskjedeproblemene fikk regjeringer over hele verden til å vedta retningslinjer for å øke innenlandsk brikkeproduksjon. Selskapet bekreftet også at det ville være en begunstiget av US CHIPS Act. Intel har til hensikt å bli verdens nest største støperi innen 2030. Legg merke til hvordan det ikke sa det største støperiet.

Realistisk sett vil Samsung Foundrys mål være å avverge konkurransen fra Intel og samtidig opprettholde sin andreplass. Administrerende direktør Kyung virket veldig klar over dette da han sa at det å redusere gapet til markedslederen __ TSMC __ var en av utfordringene den måtte løse samtidig som virksomheten ble “bærekraftig”, eller med andre ord, fremme sitt eget økosystem. Det utvider også brukervennligheten for kundene gjennom partnerskap med Arm in Cortex-X.

Den gode nyheten er at det globale støperimarkedet anslås å doble seg i størrelse i løpet av det neste tiåret. I følge Allied Market Research ble det verdsatt til 106,9 milliarder dollar i 2022 og forventes å nå 231,5 milliarder dollar innen 2032. Det kan være nok for alle. Samsung Foundry og Intels konkurranse er også gode nyheter for kundene. Flere leverandører betyr mer konkurransedyktige priser og alternativer. Så lenge tilbudet er stabilt, er kundenes primære bekymring.

Når det gjelder Intels omtale av en 1,4nm prosessnode under utvikling, sa Siyoung Choi, presidenten og daglig leder for Samsung Foundry, også på møtet, at noden også var planlagt av TSMC og Samsung, noe som underspillte betydningen. Choi la også til at sammenlignet med Intel, hadde den sørkoreanske teknologigiganten en rekord i støperiet med å utvikle og levere et mer variert utvalg av produkter som CPUer, mobilapplikasjonsprosessorer, SoCer og GPUer. Samsung Foundry, som TSMC, tilbyr også mer produksjonskapasitet i eldre noder for mindre sofistikerte brikker.

"Operasjonsraten [av våre fabrikker] er i bedring sammenlignet med fjoråret, og vi forventer en meningsfull oppgang i andre halvår," sa daglig leder. "Vi forbereder masseproduksjon av 2nm prosessnoder neste år og gjennomfører spesifikke diskusjoner sentrert rundt amerikanske kunder."

tsmc-getty.jpg

Fra og med fjerde kvartal i fjor hadde TSMC over 60 % markedsandel i støperi.

Getty Images

Logic: Beyond smartphones

Logikkbrikke er et begrep som omfatter et bredt utvalg av brikker fra den mest avanserte CPU til den enkleste kontrollerenheten. På samme måte tilbyr Samsung System LSI også mange brikker for forskjellige applikasjoner.

Nøkkelen blant dem er bildesensoren, som driver kameraet, og skjermdriver-IC, eller DDI, som brukes i skjermpaneler. Samsungs administrerende direktør Kyung gjorde et poeng under møtet å si at den tjener 1,5 billioner vunnet i inntekter årlig fra DDI, ettersom den er markedsleder, ettersom Samsung Display bruker dem til OLED-paneler. Samsung er også den nest største bildesensorprodusenten i verden etter Sony, som leverer dem for iPhones. Samsung har også sitt velkjente SoC-merke, Exynos.

Alle tre produktene vokste i hovedsak på baksiden av smarttelefonmarkedet. Mer spesifikt, Samsungs eget Galaxy-merke. For Samsung System LSI er målet å opprettholde sin kompetanse på smarttelefonmarkedet, som har bremset ned i veksten, men som ikke går noen vei, samtidig som man finner en ny vekstgenererende produktkategori.

AI, som kunstig generativ intelligens (AGI), kan være en av dem. Samsung annonserte sin egen AI-akselerator kalt Mach 1 under møtet. Selskapet hevdet at brikken kan brukes med eksisterende minne samtidig som flaskehalsen med GPUen reduseres med en åttendedel av dagens nivå. Systemer som bruker brikken vil lanseres neste år. Det er imidlertid viktig å merke seg at andre store teknologiselskaper også jobber med eller har sine egne AI-brikker: AMD, Intel, Amazon, IBM og Google blant dem.

Kyung sa også noe interessant under møtet. "I SoC vil vi gjøre det til en meningsfull virksomhet om fem til ti år." Datointervallet er bredt, så uttalelsen hans oversettes til: “Vi vil definitivt gjøre noe med SoCs, vi har en generell idé, men vi er ikke sikre ennå.”

Dette er sannsynligvis fordi potensialet for utvikling av SoC er enormt. Men teknologiene er ikke der ennå.

Utviklingen av SoCs i smarttelefoner på 2010-tallet er et godt eksempel. SoC, eller system på en brikke, er en enkelt die (delen som er kuttet ut av waferen) som inneholder en rekke funksjoner, inkludert digital, analog, blandet signal, RF-modem og andre. Det fungerer best når bedriften har kompetanse på alle disse. Qualcomms Snapdragon dominerte smarttelefoner fordi den integrerte modemet, som den hadde sin proprietære teknologi for.

Chipmakere fortsetter å prøve å pakke flere funksjoner på en SoC. Dette har vært utrolig vanskelig, derfor er de fleste maskinvareakseleratorer som AI, nevral prosessering og grafisk prosessering koblet sammen med SoC-matrisen på pakkenivå i stedet. Fordi emballasjeteknologi har utviklet seg så mye, har selskaper som TSMC vært i stand til å forbedre båndbredden drastisk.

Intel og AMDs løsning på dette har vært chipleten, en slags sammensetning, men fortsatt innovativ. I en brikke er SoC-matrisen separert i flere dies i henhold til forskjellige funksjoner. Så den generelle ytelsen til systemet fortsetter å bli oppgradert i en økonomisk gjennomførbar sak. Forskning nå er fokusert på å binde disse formene tettere sammen før pakking, eller hybridbinding, et område Samsung som de andre jobber med. Til tross for denne utviklingen, vil innsatsen for å pakke flere funksjoner på en enkelt SoC-die fortsette ettersom denne typen integrasjon, hvis den kan gjøres kostnadseffektivt, fortsatt er den mest fordelaktige.

Ny enhet. løsninger for en ny tid

Minnets rolle i disse brikkepakkene har bare vokst, som vist i eksemplet med HBM. Samsung jobber også med det de kaller prosessor i minne, eller PIM, der noen funksjoner til prosessoren er innebygd i selve minneenheten, igjen for båndbredde. Compute Express Link er også en annen med lignende mål for datasentre.

Denne typen prosjekter betyr at minnet, logikken og støperidelene må jobbe tett sammen. Dette er grunnen til at Samsungs brikkedivisjon som en IDM kan fungere i dens favør.

Samsung Foundry skal ha vunnet ordren fra Tesla for å produsere deres selvkjørende brikke. Selv om det er sant at Samsung er en konkurrent til mange av kundene sine, er det også store selskaper som ikke er det. Noen konkurrenter er uten tvil mindre opptatt av å beskytte sine proprietære teknologier når det kommer til sjetonger enn andre (for eksempel Google).

Foruten Tesla, presenterer også bilindustrien nye muligheter. I følge Omdia vokste bilsektoren i halvledermarkedet med 15 % i 2023 fra et år tidligere til 75 millioner dollar. Økningen i elektriske kjøretøy og integrering av intelligens i biler driver opp etterspørselen etter halvledere, bemerket forskningsfirmaet. Samsung lager tilfeldigvis også skjermpanelene og batteriene som brukes i disse kjøretøyene.

I likhet med kunstig intelligens har ideen om tilkoblede biler flytet rundt i årevis. Men suksessen til ChatGPT, i motsetning til AlphaGo, viser at markedsforholdene er i rask endring, og alle disse konseptene kan raskt bli en realitet i dag. Nvidias suksess er også et godt eksempel. Før oppgangen fra 2022 til 2023, så GPU-produsenten også en boom i etterspørselen fra kryptovaluta.

Halvlederindustrien kjørte på produktsykluser under PC-æraen og i smarttelefoner. Dette betydde at “først på markedet” var en prioritet for chipleverandører som Samsung. Og de fleste sjetonger, selv logikk, var sjetonger for generell bruk, i stedet for å bli tilpasset. Hvorfor halvledermarkedet vil fortsette å kjøre på sykluser, ser det i dag mer flyktig ut enn noen gang før.

"Akselerert databehandling har nådd vippepunktet, generell databehandling har gått tom," Nvidia-sjef Jensen Huang sa under avdukingen av Blackwell. “Vi trenger en annen måte å gjøre databehandling på, slik at vi kan fortsette å skalere slik at vi kan fortsette å redusere kostnadene ved databehandling, slik at vi kan fortsette å konsumere mer og mer databehandling samtidig som vi er bærekraftige. Akselerert databehandling er en dramatisk økning i forhold til generell databehandling, i hver enkelt bransje." 

Minne alene kan være nok for Samsung til å ta tilbake posisjonen som nummer 1 på kort sikt. "Vi kan ikke opprettholde nr. 1-posisjonen med å forlate virksomheter alene," Samsung-sjef Kyung innrømmet.

Enheten i Device Solutions refererer til halvlederenheter som transistorer. Det refererer også til enheter som smarttelefoner som bruker dem, som Samsungs brikkedivisjon, ved navn, foreslår at den vil gi løsningene for. Selv om det er viktig å være den første til å markedsføre, har dette stort sett vært tankegangen til Memory Business. Å komme opp med chipløsninger som utnytter dens kombinerte styrke kan være nødvendig hvis den ikke bare ønsker å ta topplassen, men beholde den.