Disse 7 teknologiske produktene hjalp oss med å finne indre ro

0
20

I en teknologidrevet verden kan det være vanskelig å fokusere på vårt mentale og fysiske velvære – og å prøve å sette skjermene til side for å gjøre det. Selv om det kan virke motintuitivt, kan teknologi faktisk bidra til å forbedre din generelle velvære, hvis du bruker de riktige enhetene riktig. 

Det er mer enn 2500 meditasjonsapper på App Store, en rekke av wearables som smartklokker og smarte ringer som sporer stressnivåer, og høykvalitets støyreduksjonsteknologi innebygd i hodetelefoner for å hjelpe oss å få den freden og roen vi trenger for å hvile og tilbakestille.

Også:& #xA0;De beste treningssporerne du kan kjøpe

Som en velværeentusiast har jeg samlet noen av mine favoritt velværeteknologiske enheter på markedet i dag for å hjelpe din fysiske og mentale helse, basert på min egen erfaring med bruk av disse produktene, så vel som de til andre ZDNET-ansatte som har gått i hånden- på med dem. Dette er for å være mer oppmerksomme på vår velvære og hvordan vi bruker teknologien vår i år. 

1. En enhet for meditasjon

Person som holder en blå/grønn meditasjonsenhet i hånden Allison Murray/ZDNET

For de som ønsker å gjøre det enklere å meditere, er Moonbird-enheten en utmerket ressurs for nybegynnere. Den passer i håndflaten din og etterligner din egen pust, slik at du kan matche enhetens rytmiske endringer med din egen pust.

Selv om jeg ikke er ny på meditasjon, fant jeg denne enheten til å Hjelp meg å fokusere på å puste mye lettere, slik at tankene mine kan rense seg for tanker og bekymringer. En app kobles til enheten, slik at du kan velge din meditasjonsøvelse, som balansert pusting, boksmetoden og angi din egen tilpassede pusterytme.

Etter at du har fullført en økt, kan du se bevis på at stressnivået ditt går ned takket være en fotopletysmogram (PPG) sensor som sporer pulsen, pulsvariasjonen og koherensnivået (graden av synkronisering mellom pulsen og åndedrettet). rate).

Jeg har funnet Moonbird nyttig i stressende situasjoner som å reise, spesielt fordi den er i lommestørrelse og bærbar.

2. En smart ring 

Oura Horizon-ring mot skyline Nina Raemont/ZDNET

Jeg har brukt Oura Ring Gen3 Horizon-modellen siden november 2022, og den har endret den bærbare spill for meg for alltid. Som en som hater å bruke klokker og elsker å bruke ringer, var Oura-ringen en enkel sak, men teknologien og dybden og nøyaktige data gjør den enda mer til en seier.

Oura-ringen er kjent for sin kvalitetssøvnsporing, og innsikten er mye bedre enn hva du vil få med en Fitbit eller annen tracker. Den viser deg for eksempel HRV-balansen din, temperaturendringer i søvnen (som kan fungere som en periodeprediktor), oksygennivåer i blodet og hvor lenge du var i hvert søvnstadium.

Les anmeldelsen: Oura Ring Gen 3 Horizon: Samme funksjoner, ingen mer flat spot

Ringens aktivitetssporing er også ganske imponerende. Den vil spore skrittene dine, forbrente kalorier (inkludert aktive kalorier), hjertefrekvens under en treningsøkt og treningsvolum.

Jeg liker spesielt beredskapspoengene den gir meg hver morgen (basert på søvnresultatet og aktivitetspoeng fra forrige dag). På denne måten vet jeg om jeg vil føle meg produktiv og motivert til å gå på dagen eller om jeg trenger den ekstra espresso-shotsen i morgencappuccinoen min.

Noen nyere funksjoner er også velværefokuserte, som stress på dagtid og spenst, som beregner hvor godt kroppen din kan tåle og komme seg etter fysiologisk stress over tid. Oura-appen har også meditasjoner og pusteøvelser du kan lytte til når stressnivået ditt er høyt.

3. En vekkerklokke for soloppgang

En Hatch Restore 2-klokke på et nattbord og lyser opp knallgultAllison Murray/ZDNET

The Hatch Restore 2 er en lydmaskin, soloppgangsalarm, smart lys, meditasjonsapp og vekkerklokke, alt i én enhet. Jeg har en på nattbordet, og det har endret spillet for meg i natt- og morgenrutinene mine. En av dens fremstående funksjoner er belysningen: Den gir et leselys, et mykt, beroligende nattlys og et gradvis glødende lys som lar deg våkne med lys i stedet for en ubehagelig lyd.

Selvfølgelig, hvis du trenger lyd for å vekke deg, har Hatch Restore 2 myke klokkespill, og naturlyder for å vekke deg forsiktig. Du kan også lytte til guidede meditasjoner rett når du våkner eller før sengetid, samt søvnhistorier hvis du trenger ekstra hjelp til å sovne.

Anmeldelse: < strong>Jeg byttet ut telefonalarmen med denne smarte soloppgangsklokken. Resultatene var natt og dag

Selv om Hatch-vekkerklokken er dyr, kan den være verdt det for noen som leter etter bedre velvære når du tar med alle funksjonene.

4. En meditasjonsapp

En smarttelefon med en meditasjonsapp åpen på skjermen ved siden av et tent stearinlys og en blå krystallApple Watch Series 9 Jason Hiner/ZDNET

Vi vet alle at Apple Watch Series 9 er utmerket til å spore helsedata som hjertefrekvens, EKG og falldeteksjon, men en nylig debutert funksjon i watchOS 10 er mer velværesentrert. Gjennom en funksjon kalt State of Mind kan du logge dine øyeblikkelige følelser og daglige humør fra mindfulness-appen. Den digitale kronen lar deg bla gjennom følelsene for å velge hvordan du føler deg, og du kan til og med identifisere triggere som har fått deg til å føle deg slik.

Denne funksjonen fungerer sammen med resten av klokken' s helsemålinger, som søvn, treningsminutter og til og med tid i dagslys – sistnevnte måler Apple mer av med WatchOS 10 for å redusere sannsynligheten for å utvikle nærsynthet eller nærsynthet.

Også:& #xA0;Min favoritt WatchOS 10-funksjon er oversett, undervurdert og livsforandrende

“Hver dag klokken 15.00 gir Apple Watch meg et forsiktig dytt til å journalføre tankene mine, og det er nå blitt en av de finere tingene jeg ser frem til i andre halvdel av arbeidsdagene mine,”" ZDNET-anmeldelserredaktør Kerry Wan skrev om funksjonen.

6. Sovehodetelefoner 

sove a10 knopper på vevd pute Christina Darby/ZDNET

Ikke bare er Anker Sleep A10 Earbuds noen av de minste ZDNET tidligere assisterende redaktør Christina Darby hadde prøvd , men de sporer også søvnen din mens du har dem på deg. Darby sa at hun var spesielt imponert over komforten og den lette vekten til øreproppene, samt søvnsporingsteknologien deres.

"Soundcore-appen sporer søvnkvaliteten din og viser når du var i dyp eller lett søvn og tidene du var våken," skrev hun i sin anmeldelse. "Annet enn en eller to falske positiver som viser at jeg var i "lett søvn" i noen minutter lenger enn det Apple Watch sporet, vil jeg si at ørepluggene. sporing stablet godt sammen."

Anmeldelse: Funker soveøreplugger faktisk? Jeg testet det siste paret på markedet

Selv om disse øreproppene ikke har støyreduksjonsteknologi, bruker de støymaskering, som sender et lavvolumslag med lyd for å dekke opp omgivelses- og miljølyder. Soundcores app lar deg velge mellom 31 forskjellige forhåndsinnstilte lyder å lytte til mens du går i dvale, inkludert lyd som etterligner hjernebølgefrekvensene dine i hvileperioder. I tillegg kan øreproppene vekke deg om morgenen med ørealarmfunksjonen, slik at romkamerater eller sovende partnere ikke blir forstyrret av vekking.

7. En massasjeenhet

Renpho øyemassasjeapparat i hvitt. Christina Darby/ZDNET

Jeg er en som får hodepine – mye. Og noen ganger, uansett hvilken reseptfri medisin jeg tar eller urtemedisiner jeg prøver ut, vil det bare ikke forsvinne. Renpho Eye Massager er et must-have i velværeverktøykassen min: den bruker kompresjon, varme og vibrasjon for å massere øynene og tinningene dine, noe som effektivt gir hodet og øynene en pause. Spesielt hvis du er som meg og stirrer på en skjerm hele dagen, er bruk av denne øyemassasjeapparatet på slutten av en arbeidsdag en game changer.

Også:  De beste massasjepistolene du kan kjøpe

Den har også beroligende, avslappende musikk mens du masserer og varmer øynene dine (så beroligende at jeg har sovnet mens jeg har på den mer enn noen få ganger). Du kan imidlertid koble til masken via Bluetooth for å spille av din egen musikk eller lyder (som hvit støy, som faktisk kan bidra til å lindre migrenesymptomer).

Hvordan valgte vi disse velværeteknologiske enhetene?

Jeg har vært en velværeentusiast i flere år, og jeg har personlig brukt mange av disse produktene på denne listen. Andre ZDNET-ansatte har også hatt praktisk erfaring med disse teknologiske enhetene for helsen deres. Vi kan imidlertid bare snakke med våre personlige brukstilfeller av disse produktene og hvordan de har vært til nytte for oss når det gjelder generell helse og velvære. Sørg for å alltid konsultere en lege eller annen kvalifisert helsepersonell angående spørsmål du måtte ha om en medisinsk tilstand eller helsemål.

Hva er fordelene med meditasjon?

Det er så mange forskjellige fordeler ved å meditere som vil påvirke livet ditt betydelig, selv etter bare én meditasjonsøkt. Blant disse fordelene er å håndtere stress bedre, redusere negativitet, øke tålmodigheten, senke hvilepuls og blodtrykk, forbedre søvn, hjelpe med angst eller depresjon og mye mer. 

Hvordan kan jeg forbedre søvnen min?

The National Sleep Foundation anbefaler at du forbedrer søvnen din ved å praktisere visse vaner gjennom dagen og før du legger deg. En av disse er å følge en konsekvent sengerutine der du legger deg og våkner til samme tid hver dag. 

I tillegg dimmer lyset noen timer før sengetid, noe som begrenser skjermtiden (inkludert TV-er), og å skape et koselig, mørkt og kaldt soveromsmiljø er alle måter å forbedre din generelle søvn på. Helsepersonell sier at regelmessig trening og begrenset alkohol-, koffein- og nikotinforbruk også kan hjelpe søvnhelsen din. 

Finnes det alternative velværeteknologiske enheter verdt å vurdere?

Her er noen andre alternativer du kanskje vil vurdere som kan være til fordel for din generelle velvære:

Se på AmazonView på AmazonView på Amazon