LinkedIn tester en TikTok-lignende feed for kortformede videoer

0
13
linkedin-video-screensot Skjermbilde av Artie Beaty/ZDNET

LinkedIn gjør det stadig lettere å bli distrahert fra å lete etter arbeid eller fra å faktisk jobbe. For bare noen få uker siden bekreftet selskapet at spill kom til det profesjonelle sosiale medienettverket, komplett med topplister som lar deg konkurrere mot andre selskaper' ansatte. Nå lærer vi at kortformede videoer er på vei.

I fotsporene til TikTok, YouTube Shorts og Facebook og Instagram Reels, legger LinkedIn tilsynelatende til korte videoer til nettstedet, som den første oppdaget av bruker Austin Null. Selv om det ikke er noe nytt å legge ut videoer på LinkedIn, fokuserer denne funksjonen på korte videoer som du raskt kan bla gjennom. LinkedIn bekreftet testen til TechCrunch forrige uke.

Også: Åpen for jobb? Tre nye LinkedIn-funksjoner gjør jobbsøking enklere enn noen gang

LinkedIn pleide å la brukere legge ut «morsomt og uformelt" flyktige videoer, men tok livet av Stories-funksjonen i august 2021. På det tidspunktet ønsket selskapet å gå over til “en omskapt videoopplevelse som er enda rikere og mer konverserende.”

Den nye funksjonen er fortsatt veldig tidlig i utviklingen, noe som betyr at de fleste brukere ikke har tilgang til det. Det er sparsomt med detaljer, men her er det vi vet så langt. Innholdet vil bli plassert i en ny Video-fane øverst på navigasjonslinjen. Ved å klikke på den fanen åpnes en video som du kan like, kommentere eller dele. Som på andre sosiale nettverk, vil det å sveipe vekk åpne neste video.

Mens andre kortformede videonettsteder tilbyr et bredt spekter av innhold som en algoritme raskt prøver å skreddersy til dine spesifikke interesser, gjorde ikke LinkedIn det snakk om hvordan feeden vil bli kuratert.

LinkedIn har ikke offisielt annonsert funksjonen ennå, så det er ingen ord om når vi kan forvente en bredere utrulling.