Denne robotstøvsuger- og moppkombinasjonen er den mest praktiske jeg noen gang har brukt

0
8
Deebot X2 Combo Komplett robotstøvsuger og mopp Maria Diaz/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Deebot X2 Combo Complete er nå tilgjengelig på Best Buy for $1700, som gir deg en robotstøvsuger og moppenhet, en selvrensende stasjon og en pinnevakuum med fire børstehoder .Den firkantede X2-robotstøvsugeren passer i hjørner og under møbler, men X2 Combo skinner for å ha en selvtømmende stavstøvsuger festet til ladedokken. X2-robotstøvsugeren underpresterer sammenlignet med andre high-end konkurrenter i prisklassen. , spesielt innen kartlegging og objektunngåelse.

Ecovacs' siste Deebot X2 Combo Komplett robotstøvsuger, mopp og stavvakuumkombinasjon er det ultimate vaskerom eller pantryapparat. Det er den første robotstøvsugeren og -moppen på markedet som inkluderer en selvtømmende stavstøvsuger som yter utmerket.

Omni-stasjonen, der robotstøvsugeren tømmer søppelbøtten, vasker moppputene og lader opp. , har også en festet dokkingstasjon slik at stavstøvsugeren kan lades opp og tømme søppelkassen.

Se på Ecovacs

Du kan ta tak i den trådløse støvsugeren fra dokken, smekke enheten på pinnen og gulvbørsten fra siden av dokken (eksklusivt for “Complete”-varianten), og gjøre din rengjøring. Når det er gjort, returnerer du den håndholdte enheten til ladedokken, som automatisk tømmer søppelkasseinnholdet i enhetens støvpose og lader enheten.

Du trenger ikke lenger å riste støv, kjæledyrhår og tilfeldige smuler fra stavstøvsugerens søppelkasse over søppelbøtta. Denne enkeltprosessen slår de mest populære stavstøvsugere på markedet, inkludert Dyson V-seriens håndholdte støvsugere og det virale Homeika-merket, kjent på TikTok, som begge må tømmes for hånd.

I fjor høst slapp Ecovacs Deebot X2 Omni, en firkantet robotstøvsuger med ladestasjon som tømmer søppelbøtta og vasker og tørker de roterende moppputene. Selskapet viste deretter Combo-varianten under CES 2024. Dessverre kan du ikke kjøpe Combo-enhetens håndholdte lade- og tømmedokkingstasjon for en eksisterende Deebot X2 Omni-stasjon.

Deebot X2 Combo Komplett robotstøvsuger og mopp Maria Diaz/ZDNET

I stedet tilbyr Ecovacs nå to nye pakker: Deebot X2 Combo, som inkluderer robotstøvsuger og moppe pluss en håndholdt støvsuger med tre børstehoder, og Deebot X2 Combo Complete, som inkluderer alt dette pluss den motoriserte gulvbørsten.

Deebot X2 Combo Complete er en grip-og-gå-enhet som gjør det enkelt å rengjøre gulv, trapper og møbeltrekk. Du trenger aldri å håndtere støv eller rusk direkte. Hver enhet inkluderer fire børstehoder, som jeg har brukt på bilen min, gardiner, klimaanlegget, tørketrommelfilter, trapper og sofa.

Deebot X2 Combo

De tre børstehodene som følger med Deebot X2 Combo. Den komplette varianten har også en gulvbørste.

Maria Diaz/ZDNET

Jeg har brukt Deebot X2 robotstøvsuger og mopp i hjemmet mitt siden i fjor høst. Mens den nye enheten ser lik ut, har den mer sugekraft (økt fra 8 000 Pa til 8 700 Pa). Jeg har funnet robotstøvsugeren og moppen holder stand blant avanserte konkurrenter. Den holder gulvene mine fri for kjæledyrhår og gjørmete poteavtrykk, takket være det sterke suget og den effektive moppingen.

Den trådløse støvsugeren har et 4000mAh litiumbatteri, akkurat som den trådløse støvsugeren til $750 Dyson V15 Detect, som gir opptil 60 minutters kjøretid. I motsetning til V15 Detect, er batteriet til Deebot X2 håndholdt støvsuger ikke fjernbart.

Under testingen fant jeg ut at Deebot håndstøvsugerens batteritid på høyeste innstilling var 17 minutter og 11 sekunder når drevet kontinuerlig. Når den ble kjørt på den laveste innstillingen, klokket kjøretiden inn til 54 minutter og 31 sekunder.

Deebot X2 Combo Complete

Deebot X2 Combo Completes gulvbørste har fire lysdioder for å lyse opp støv og kjæledyrhår.

Maria Diaz/ZDNET

Den håndholdte støvsugeren har bare to intensitetsmodi: høy og lav. Når du slår den på, kjører den trådløse støvsugeren på den siste innstillingen som ble brukt før den ble slått av. Jeg holder min på den høye innstillingen fordi jeg har en hund som røyter mye, og de 17 minuttene som batteriet varer i denne modusen er mer enn nok til å rengjøre trappene mine, to inngangsdekker med mye trafikk, stort stueteppe, min hundens favoritt løpedekken, og de fleste kantene langs veggen på det rundt 900 kvadratmeter store området nede.

I likhet med Deebot X2 Omni, hadde den nye Deebot X2 noen problemer med å kartlegge hjemmet mitt (når enheten støvsuger for første gang og lagrer et kart i appen). Når du setter opp robotstøvsugeren og legger den til Ecovacs-appen, må du la den kartlegge hjemmet ditt før du dykker ned i en full rengjøring. 

Etter den første kartleggingen kjørte jeg den nye Deebot X2 Combo Komplett robotstøvsuger for å rengjøre gulvene minst annenhver dag, men noen ganger daglig i 10 dager. Roboten skrudde tre ganger i løpet av denne perioden, gikk ut for å rydde og returnerte for å lade opp etter kun å ha renset rundt en fjerdedel av det kartlagte området – og det var alltid et annet område.

Deebot X2 Combo Komplett robotstøvsuger og mopp

Deebot er alltid klar til å takle gjørmete poteavtrykk.

Maria Diaz /ZDNET

Den første gangen ryddet roboten bare bak sofaen. Den andre gangen stoppet den på kjøkkenet og kom tilbake til kaien etter å ha gjort stua og halve kjøkkenet. Tredje gang stoppet det etter å ha fullført stuen. Selv om du kan velge områder eller rom for roboten å rengjøre ved hjelp av mobilappen, hadde jeg i disse tilfellene utløst rengjøringsøktene ved å bruke knappen på ladedokken.

Forhåpentligvis fikser Ecovacs dette problemet med fastvareoppdateringer. Det andre problemet jeg la merke til er rundt objektunngåelse. Deebot X2-robotstøvsuger- og moppenheten forsøker ofte å plukke opp gjenstander den ikke har noe å ta tak i, som småbarnssokker og tilfeldige papirhåndklær, som er for store for børsten. Jeg måtte løsne disse og andre gjenstander fra børsten, noe som forringer bekvemmeligheten til en robotstøvsuger.

Deebot X2 Combo Komplett robotstøvsuger og mopp

Deebot X2 Combo uten gulvbørsten på siden.

Maria Diaz/ZDNET

Vær så snill, ikke tro at jeg bor i en grisesti – det gjør jeg ikke. Disse gjenstandene er ofte på steder hvor jeg ikke kan se dem, som under møbler og mot veggen. Jeg prøver også hele tiden å beholde barna mine' leker unna min ett år gamle valp. De etterlater ofte leker han liker å knuse, for eksempel to- og tretommers plastbiter som den overpresterende roboten også suger opp, bare for å sette fast rullebørsten. 

Ecovacs forklarte at små gjenstander ikke utløs robotens hindringer. Ellers ville ikke Deebot X2-roboten plukket opp frokostblandinger og ville ikke være i stand til å klatre gulvoverganger. Likevel skulle jeg ønske at større gjenstander som sokker og vatterte papirhåndkle ville utløse hindringer, siden både Eufy S1 Pro og Eufy X9 Pro unngår disse gjenstandene.

ZDNETs kjøpsråd

Deebot X2 Combo Complete holder løftet om en rengjøringsløsning for hele hjemmet. Til $1700 er det en kostbar enhet som konkurrerer med konkurrenter som $1400 Roomba Combo j9+ og $1600 Roborock S8 Pro Ultra. 

Jeg har nådd den trådløse støvsugeren daglig for å rense søl og støv på forskjellige overflater eller for å støvsuge områder med mye trafikk og tepper der hunden min liker å sove. Jeg er fortsatt overrasket når den automatisk tømmer søppelkassen når jeg setter den ned for å lade. Deebot kjører annenhver dag for å håndtere gulvene. Jeg liker å bruke den trådløse støvsugeren over alle teppene i underetasjen og deretter slå på robotstøvsugeren og moppen for å sikre at vi får den dypeste rengjøringen. 

Siden jeg prøvde Deebot X2 Combo Complete, har jeg' har brukt mindre tid på å rengjøre, og likevel har huset mitt aldri vært renere.

Deebot X2 Combo er tilgjengelig for $1600 på Amazon og Ecovacs-nettstedet, mens Deebot X2 Combo Complete med en motorisert gulvbørste er tilgjengelig eksklusivt på Best Buy for $1700.