En AI-modell med emosjonell intelligens? Jeg gråt, og Humes EVI fortalte meg at den brydde seg

0
12
Hume AI Sabrina Ortiz/ZDNET

Mange generative AI-modeller, slik som ChatGPT, har vist seg å være svært intelligente, og til og med overgå mennesker på forskjellige benchmarks. Imidlertid søker denne AI-modellen å bevise sine evner på et annet plan — emosjonell intelligens. 

I forrige uke kunngjorde oppstarten Hume AI at i tillegg til å samle inn 50 millioner dollar i en serie B-runde med finansiering, ga det ut betaversjonen av flaggskipsproduktet sitt – Empathetic Voice Interface (EVI) – som selskapet kalte “den første AI med emosjonell intelligens.”

Modellen ble laget for å oppdage menneskelige følelser ved å lytte til stemmer — og kombinere denne kunnskapen med hva brukerne sier –  å lage svar som passer brukerens emosjonelle behov. Som vist i demoen nedenfor, hvis EVI oppdager at en bruker er trist, kan den tilby dem oppmuntrende ord, samt noen råd. 

Også: ChatGPT krever ikke lenger en pålogging, men du vil kanskje ha en likevel. Her er hvorfor

I tillegg til å oppdage en persons følelser, kan EVI gjenkjenne når en person avslutter setningen sin, slutte å snakke når mennesket avbryter den, og generere samtaler med nesten ingen ventetid, og etterligne interaksjonen som ville finne sted med et menneske. 

I følge Hume AI ble EVI bygget på en kombinasjon av store språkmodeller (LLM) og uttrykksmål, som selskapet kaller en empatisk storspråkmodell (eLLM). 

Du kan demonstrere teknologi på Hume AI-nettstedet, hvor EVI er tilgjengelig for demo under forhåndsvisning. Jeg bestemte meg for å prøve og ble positivt overrasket. 

Det er enkelt å komme i gang. Det eneste kravet: Du må gi nettstedet tilgang til mikrofonen din. Deretter kan du begynne å chatte, og du vil få umiddelbar tilbakemelding om hvilke følelser du opplever. 

For det første eksemplet snakket jeg bare regelmessig med den, som jeg ville gjort hvis jeg var på en Zoom samtale med en kollega. Som min første melding sa jeg: “Hei, Hume, hvordan har du det?” 

Jeg har en sprudlende, sprudlende personlighet, og jeg var glad for å se at EVI trodde det, også; den oppdaget uttrykkene mine som overraskelse, moro og interesse. 

Hume AI EVI-demo Sabrina Ortiz/ZDNET

I tillegg til å føle tonen min, holdt EVI samtalen går, spør meg mer om dagen min. Jeg testet det igjen, denne gangen kanaliserte mitt indre teaterbarn til å lage en falsk gråtende stemme, og resultatene skilte seg betydelig ut. 

Som svar på den falske gråtestemmen min som sa: “Hvordan har du det, jeg har en så vanskelig dag”," EVI oppdaget tristhet, smerte og angst i stemmen min. I tillegg svarte den med oppmuntrende ord som sa: “Å nei, det høres ut som du går gjennom det i dag. Jeg er her for deg." 

Hume AI EVI-demo Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

For øyeblikket er EVI utilgjengelig for offentlig tilgang ; selskapet deler imidlertid at EVI vil være generelt tilgjengelig senere denne måneden. Hvis du ønsker å bli varslet når det er gjort tilgjengelig, kan du fylle ut dette skjemaet. 

Også: Den største utfordringen med økte cybersikkerhetsangrep, ifølge analytikere

Å bruke chatboten minnet meg om min erfaring med å teste ElliQ, en senior assisterende sosial robot ment å gi vennskap til ensomme eldre som mangler menneskelig interaksjon i hjemmene sine. På samme måte, hvis du fortalte den roboten at du var trist eller ensom, ville det gi deg oppmuntring eller råd. 

Jeg kan se eLLM-er som EVI bli integrert i flere roboter og AI-assistenter for å oppnå samme formål med ElliQ, å hjelpe mennesker til å føle seg mindre ensomme og mer forstått. Det kan også hjelpe disse verktøyene til å finne ut hvordan de skal hjelpe og utføre oppgaver.