Google sletter millioner av brukere' søke etter data fra inkognitomodus. Her er hvorfor det er viktig

0
13
Hånd holder opp en sammenleggbar Google-logo i sentrum. Kerry Wan/ZDNET

Du åpner Chrome og bestemmer deg for at du ikke vil at noen skal spore din personlige informasjon eller trafikk. Du gjør ikke noe galt, du anser personvern som en viktig faktor i livet ditt. For det formål, gå til et inkognitovindu og anta at ingen data blir lagret. Feil.

Også: Disse 6 Google Docs-tilleggene øker min daglige produktivitet – og de er alle gratis

Google har samlet inn informasjon fra inkognito-økter, og det tok et søksmål for å få selskapet til å trekke seg. Søksmålet anklager Google for å spore brukere' aktivitet fra inkognitomodus, som er der for å forhindre akkurat det. 

I følge dette stykket fra NPR saksøkte advokater som representerte forbrukerne Google (sak 4:20-cv-03664-YGR ) siterte interne e-poster fra ansatte som klaget til ledelsen over at inkognitomodus ikke levde opp til kravet om personvern. En Google-ingeniør sa til og med i 2018: “Vi må slutte å kalle det inkognito og slutte å bruke et Spy Guy-ikon.”

Den endrede innleveringen inkluderer dette: “Siden 1. juni 2016 (“Klasseperioden”) har Google representert at brukerne har “kontroll over hvilken informasjon [de] deler med Google”," noe som betyr at de har makt til å begrense hvilke data Google sporer, samler inn og deler med tredjeparter. Google har representert den ene måten for brukere å utøve denne "kontrollen" er ved å sette nettlesingsprogramvaren deres (brukes til å koble til nettsteder) til “privat surfemodus”.

Det følger, “Googles representasjoner var og er falske. I løpet av klasseperioden har Google ulovlig avskjært brukere' privat nettlesingskommunikasjon for å samle inn personlig og sensitiv informasjon om millioner av amerikanere, uten avsløring eller samtykke."

Også: Google har nettopp lansert en raskere og mer effektiv Chrome-nettleser for Windows, men det er en catch

Det ser ut som om praksisen har pågått siden starten av inkognitomodus. Og gitt at millioner av brukere drar nytte av inkognitomodus, er det mye lagret data.

Heldigvis sletter Google den informasjonen. Forliket fra søksmålet krever at Google sletter milliarder av personlige poster og forbedrer personvernavsløringene om Chromes inkognitomodus når den er aktivert. 

På dette tidspunktet har Google ikke endret språket som vises når inkognitomodus er aktivert. Den hevder fortsatt at den ikke lagrer nettleserloggen din, informasjonskapsler og nettstedsdata, og informasjon angitt i skjemaer.