Telegram-brukere kan nå få tilgang til forretningsfunksjoner og få et kutt i annonseinntektene

0
20
Telegram Business-funksjoner Lance Whitney/ZDNET

Telegram har lagt til et par funksjoner som tar sikte på å ta appen langt utover røttene som bare et meldingsverktøy. Søndag kunngjorde selskapet at alle med en Premium-konto kan gjøre om Telegram-kontoen sin til en bedriftskonto og få alle de tilhørende fordelene, og at kanaleiere nå kan tjene halvparten av inntektene generert av annonser i kanalene deres.

Tidligere, hvis du ønsket å bruke Telegram-kontoen din til å markedsføre en bedrift, måtte du kode for å legge til spesielle funksjoner som bots og mini-apper. Nå kan enhver Premium-abonnent benytte seg av Telegrams forretningsfunksjoner gratis, uten koding nødvendig. Telegram tar $4,99 per måned eller $35,99 per år for sine Premium- og Business-planer.

Også: Telegram tilbyr noen brukere en gratis premium-plan, men det er en stor risiko

Med en bedriftskonto kan fysiske butikker legge ut sine åpningstider og finne posisjonen deres på et kart. Enhver virksomhet – fysisk eller virtuell – kan lage en tilpasset startside som fremhever spesifikke produkter, tjenester og annen informasjon.

For å hjelpe med kundestøtte kan alle som sender deg en melding om bedriften din motta en tilpasset velkomsthilsen. Du kan bruke hurtigsvar til automatisk å svare folk med forhåndsinnstilte meldinger som inneholder formatert tekst, klistremerker, lenker og andre elementer. I tillegg kan du utløse en bortemelding hvis du er på ferie eller bedriften din er stengt.

For å oppmuntre potensielle kunder til å kontakte bedriften din, kan du sette opp chat-lenker på kontosiden din. Ved å trykke på en slik lenke åpnes en chat med en foreslått melding som potensielle kunder kan redigere og sende. For eksempel kan en restaurant ønske å sette opp en lenke der noen kan reservere bord. Et detaljhandelselskap vil kanskje ha en kobling som noen kan trykke på for å spore en bestilling.

For å organisere alle meldingene du mottar, kan du bruke mapper, fargede etiketter og etiketter. I tillegg trenger du ikke svare på hver melding selv. Telegram tilbyr chatbots som svarer på meldinger for deg. Du kan henvise chatboten din til å bare svare på nye chatter eller ekskludere chatter med eksisterende forretningskontakter.

Også: WhatsApp vs. Signal vs. Telegram vs. Facebook: Hvilke data har de om deg ?

Neste på listen over nye funksjoner er en måte for kanaleiere å ta en del av inntektskaken. Telegram-kanaleiere med minst 1000 abonnenter kan nå oppnå 50 % av inntektene generert av annonser som vises i kanalene deres. Du kan ta ut pengene uten gebyrer eller reinvestere dem i annonser, samlebare brukernavn eller andre betalte Telegram-fordeler.

For å sjekke kanalens inntektsstatistikk i Telegram-appen, gå til Channel Innstillinger, velg Statistikk, og velg deretter Inntektsgenerering. Telegram sier at du vil kunne ta ut pengene i løpet av de kommende ukene gjennom det integrerte nettstedet Fragment.

For å få tilgang til de nye funksjonene eller registrere deg for en Telegram Premium- eller Telegram Business-konto, start Telegram-appen på din iPhone, iPad eller Android-enhet. Trykk på Innstillinger-ikonet og velg deretter Telegram Business.