USA, Storbritannia går sammen om AI-sikkerhet og testing av AI-modeller

0
12
da-kuk/Getty Images

USA og Storbritannia vil samarbeide om utvikling og sikkerhet av kunstig intelligens.

De to allierte signerte tirsdag en avtale som vil se at begge landene samarbeider om AI. Som en del av avtalen, som ble signert av USAs handelsminister Gina Raimondo og Storbritannias teknologisekretær Michelle Donelan, vil landene bygge "suiter med evalueringer" på både offentlige og private AI-modeller og -agenter for å forbedre sine respektive myndigheter. forståelse av AI og reduser potensielle risikoer.

Også: AI-sikkerhet og skjevhet: Løse ut den komplekse kjeden av AI-trening

"Dette partnerskapet kommer til å akselerere begge våre institutter' arbeide på tvers av hele spekteret av risikoer, enten det gjelder vår nasjonale sikkerhet eller samfunnet for øvrig," sa Raimondo i en uttalelse. Partnerskapet vårt gjør det klart at vi ikke flykter fra disse bekymringene – vi kjører på dem."

Raimondo la til at partnerskapet også vil tillate begge regjeringer å "gjennomføre mer robuste evalueringer" av AI-modeller og baner vei for dem å "utstede strengere veiledning" om hvordan regjeringen kan – og kanskje bør – implementere AI.

Med AIs raske vekst, er det kanskje ingen overraskelse at USA og Storbritannia jobber raskt for å få tak i AI og hvordan det kan påvirke verden. Selv om en del av arbeidet deres kan fokusere på hvordan myndighetene kan beskytte seg mot trusler utenfor, kan den også brukes til å veilede hvordan offentlige etater selv engasjerer seg med kunstig intelligens.

Bare i forrige uke kunngjorde Det hvite hus et nytt initiativ som vil kreve at alle amerikanske føderale byråer har AI-sikringer på plass innen 1. desember. Disse sikkerhetstiltakene vil bli brukt til å "vurdere, teste og overvåke" hvordan AI blir brukt av offentlige etater og vil bli sett for seg med tanke på offentlig sikkerhet. Kanskje mest interessant, hvis byråene ikke vedtar AI-beskyttelse, vil de ikke få lov til å bruke AI i det hele tatt.

Også: Bare fordi AI anbefaler en klippe betyr det ikke at du har å hoppe

"Federale byråer har et tydelig ansvar for å identifisere og håndtere AI-risikoer på grunn av rollen de spiller i samfunnet vårt, og publikum må ha tillit til at byråene vil beskytte rettighetene deres og sikkerhet," sa det hvite hus.

I tillegg til å teste modeller, vil USA og Storbritannia også dele informasjon med hverandre ettersom de fortsetter ensidig å undersøke AI og hvordan den implementeres over hele verden. De vil også utføre teknisk forskning som en del av deres samlede innsats.

"Dette vil arbeide for å underbygge en felles tilnærming til AI-sikkerhetstesting," byråene sa i en uttalelse, “som lar forskere på begge sider av Atlanterhavet – og rundt om i verden – samles rundt et felles vitenskapelig fundament.”