Amazon slutter med 'kassefri' alternativ i dagligvarebutikker, her er hva som skjer nå

0
27
Amazon Fresh Amazon

Hvis du liker Amazons kasseløse &quot ;Bare gå ut" alternativet i Fresh dagligvarebutikker, dårlige nyheter kom i morges takket være The Information.

I et forsøk på å “oppdatere” butikker, fjerner selskapet teknologien som lar kunder betale for en vare ved ganske enkelt å forlate butikken og unngå betalingsprosessen helt.

Også: Amazon Pharmacy tilbyr nå medisinlevering 'innen timer' i ytterligere to amerikanske byer

Litt mer enn halvparten av Amazon Fresh-butikkene bruker for tiden denne teknologien.

I stedet må kunder nå bruke Dash Cart, eller smart cart som allerede er i butikkene. Denne handlekurven vil fortsatt la kundene hoppe over kassen, men i stedet for at kameraer og sensorer sporer hva de kjøper, må varer legges i handlekurven. Besparelser og utgifter vil bli beregnet i sanntid på en innebygd skjerm. Kunder vil fortsatt kunne betale og forlate raskt, spesielt hvis de benytter Amazons betalings-for-hånd-hånd-alternativ.

Tradisjonelle selvutsjekkingsdisker vil være tilgjengelige for folk som ikke er Amazon-medlemmer.

p>

Denne endringen kommer når Amazon forbereder seg på å åpne flere nye butikker. Rundt 40 ferske dagligvarebutikker er lokalisert i USA nå, de fleste på vestkysten. 

Just Walk Out debuterte i 2016 og er fortsatt en ganske revolusjonerende idé i detaljhandelsverdenen. Men, som The Information rapporterte i 2022, møtte revolusjonen noen problemer. Selv om prosessen virket automatisk, ble den faktisk drevet av mer enn 1000 ansatte i India som så på videoer av kunder. Dette førte ofte til lange forsinkelser med å få en kvittering, og ifølge Gizmodo så noen av disse ansatte på kjøpere og tildelte produkter til feil person. Og siden kamera- og sensoroppsettet var så dyrt, slet Amazon med å selge ideen til andre forhandlere. 

Også: Amazons nye AI-verktøy lar selgere lage oppføringer ved hjelp av bare en URL

Teknologien holder seg angivelig på Amazon Fresh-lokasjoner i Storbritannia og i Amazon Go nærbutikker. Flere arenaer og stadioner rundt om i USA har også teknologien. Det er foreløpig uklart når tjenesten faktisk forsvinner, eller om noen Go nærbutikker eller stadioner også vil bli berørt.