Dette Samsung-nettbrettet med stor skjerm kan kjøpes for bare $349 på Amazon akkurat nå

0
21
Visningen av Samsung Galaxy Tab S9 FE+ lener seg på et rekkverk. Max Buondonno/ZDNET

Hvorfor denne avtalen er ZDNET-anbefalt

Samsungs nyeste Galaxy-nettbrett kommer i to størrelser, 10,9-tommers Tab S9 FE for 349 dollar, og 12,4-tommers Tab S9 FE+ for 499 dollar. og ønsker å holde forbruket ditt i sjakk, er Tab S9 FE+ et solid valg. Husk at du kan oppleve de vanlige Android-nettbrettets særheter, for eksempel utstrakte apper og sporadiske nedganger.

En verden av budsjettvennlige Android-nettbrett fortsetter å vokse etter hvert som flere selskaper prøver å appellere til de som ikke har lyst til å bruke $1000+ på en fin Netflix-maskin. Samsung prøver nok en gang å få til noe i den øvre mellomklassen med Galaxy Tab S9 FE-serien, som består av den vanlige S9 FE og S9 FE+. Jeg har gjennomgått sistnevnte, som starter på $499, og… det er ganske bra!

Også: Jeg elsker alt ved dette budsjett Android-nettbrettet (spesielt prisen)< /p>

Jeg skal ikke sitte her og fortelle deg at det er den beste tabletten siden skivet brød. Selv om det markerer tilbakekomsten av Samsungs Galaxy Tab FE-linje etter en pause i 2022, har selskapets nettbrett i mellomklassen ikke endret seg så mye, bortsett fra noen få justeringer her og der for å bringe dem opp til 2024-standarder . S9 FE+ er et godt eksempel på det, men til tross for at det er en kjedelig oppdatering, er den fortsatt et flott alternativ hvis du er ute etter en stor skjerm med lang batterilevetid.

Se på Best Buy

Skjermen er egentlig det som gjør Galaxy Tab S9 FE+. Samsung inkluderer en 12,4-tommers 16:10 IPS LCD-skjerm som, for mitt øye, ser omtrent så nær som du kan komme til OLED uten å ta steget til OLED. Innholdet ser nålskarpt ut takket være oppløsningen på 2560 x 1600, mens fargene er levende og kontrasten er overraskende tilstrekkelig. Jeg har likt å gjøre omtrent alt på dette nettbrettet, fra å se filmer til å lese artikler. Det hele ser veldig bra ut, som kan forventes av et nettbrett fra Samsung.

Også: De beste Android-nettbrettene: Eksperttestet og anmeldt

Er det like vakkert som et rett opp OLED-panel? Nei egentlig ikke. Det hjelper ikke at det er en grå fargetone hver gang noe supermørkt dukker opp på skjermen (for eksempel om natten i en film), men for denne prisen er det tilgivelig.

Samsung Galaxy Tab S9 FE+ streamer en video om klokker på YouTube . Max Buondonno/ZDNET

Skjermen sitter foran på et aluminiumchassis som Samsung tilbyr i fire forskjellige farger: sølv, grå, lavendel og mynte (den jeg fikk – og ja, den er definitivt den beste). Det er ingen mangel på likheter mellom den og de andre medlemmene av Galaxy Tab-serien, med sine flate sider, sirkulære høyttalergitter og antennestriper. Dette får den også til å ligne mye på Apples iPad-er, som du ikke kan se bort i det øyeblikket du setter dem ved siden av hverandre.

Selv om Tab S9 FE ikke er det mest komfortable nettbrettet å holde i over lengre perioder (ingen nettbrett med flate kanter er det), er den i det minste tynn og lett nok til at du ikke blir sliten. Etter en stund har den bare en tendens til å grave seg inn i hånden din, noe som ikke er bra. Men igjen, det er med de fleste moderne nettbrett i disse dager. Rammene er i det minste tykke nok til at du har et sted å sette tommelen.

Baksiden av Samsung Galaxy Tab S9 FE+ støttet opp mot en pute. Max Buondonno/ZDNET

Under panseret pakker Samsung inn sin Exynos 1380-prosessor, et mellomklassebrikkesett som ikke er posisjonert for å ta opp mot verdens Snapdragon 8 Gen 2s og Apple M1s. I stedet er det en fin prosessor for Galaxy Tab S9 FE+, med ytelse som er generelt pålitelig under testingen min. Apper og spill reagerer i tide med bare noen få nedganger når jeg bytter mellom apper raskt. 

Det er 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass i enheten min, noe som er helt greit for de fleste forbrukere. Hvis du vil ha mer, er det et lagringsalternativ på 12 GB RAM/256 GB som koster 100 USD ekstra, noe som vil gi deg litt mer takhøyde som kan komme godt med hvis du er en seriøs multitasker på nettbrettet.

< strong>Også: Dells nyeste gaming-laptop er en ultraportabel maskin jeg ikke har noe imot å ta med på jobb

Enheten kommer med Samsungs One UI 5.1 på toppen av Android 13, og det er et fint operativsystem. Tab S9 FE+ har den vanlige One UI-estetikken og alt-unntatt-kjøkkenvask-tilnærmingen til funksjoner og innstillinger, inkludert en rekke multitasking-funksjoner som delt skjerm, multi-vindu og til og med DeX, som gir deg et skrivebord -lignende grensesnitt for å få arbeidet gjort. Denne funksjonen er best sammenkoblet med et tastatur og en mus, som Samsung gjerne selger deg i form av 229 $ Book Cover Keyboard. Jeg fikk den ikke til å anmelde, men jeg vedder på at den er fin når du er i DeX-modus.

S Pen-tegningen på skjermen til Samsung Galaxy Tab S9 FE+. Max Buondonno/ZDNET

Selvfølgelig er dette Android på et nettbrett, så du må forholde deg til alle de rare måtene apper åpnes og skaleres på på skjermen. Jeg skal innrømme at appstøttesituasjonen ikke er så ille som den var for noen år siden, takket være at Google presset flere utviklere til å optimalisere appene sine for større enheter. Likevel er det ikke perfekt, og vanlige apper som X (tidligere Twitter), Instagram og Slack vil enten ikke strekke seg for å fylle skjermen eller strekke seg for vidt og etterlate deg en haug med hvitt mellomrom. Dette er forresten ikke Samsungs feil – det er et større problem med Android som jeg føler meg forpliktet til å nevne når jeg anmelder et Android-nettbrett.

Også: Beste billige nettbrett du kan kjøpe akkurat nå: Ekspertvalg

Å, det er enda en programvarelignende funksjon jeg må nevne: tegning. Tab S9 FE+ kommer med en S Pen som magnetisk festes på baksiden for å lade opp. Du kan skrive notater, signere dokumenter, lage tegninger, skissere og mer med solid nøyaktighet og respons. Samsung har gjort S Pen-tingen en stund nå, og den har perfeksjonert teknikken.

Batterilevetiden har vært veldig bra på Tab S9 FE+, noe som er fint å se. Det er et batteri på 10 090 mAh inni som kan vare i 2-3 dager på full lading med lett bruk. Hvis du tar den med deg på et fly, kan du enkelt se to filmer, spille noen spill og lese en e-bok før den dør. Standby er også overraskende bra; Jeg lot denne tabletten være uten tilsyn hele natten på 100 prosent, og den sank bare til 96 prosent neste morgen. Det minner om hva slags utholdenhet du kan få fra en iPad Air.

ZDNETs kjøpsråd

Hvis du vurderer å kjøpe Tab S9 FE+, ville jeg anbefaler å vurdere nøyaktig hva du trenger fra ditt neste nettbrett. Hvis du er ute etter en stor skjerm og lang batterilevetid, er dette noe for deg. 

Men hvis du har det greit med noe som er litt mindre eller fungerer som en ekstra enhet når du ikke bruker det, Pixel-nettbrettet er alltid et godt alternativ. Den kommer med en mindre 10,2-tommers skjerm og en Tensor G2-prosessor, og den har en høyttalerdokkingstasjon i esken som gjør den til en smart skjerm. I tillegg er det $200 billigere.

Men hvis du har et stort nettbrett for å se filmer og multitasking mens du er på farten og ønsker å holde kostnadene i sjakk, er Tab S9 FE+ en solid valg. Det er ikke noe spesielt som skiller seg ut med enheten, men som et vanlig nettbrett til hverdags (som tilfeldigvis er større enn gjennomsnittet og kommer med en pekepenn i esken), er det ganske bra.