Hvordan endre et Midjourney-bilde selektivt for å lage en kunstnerisk uttalelse

0
13

Det er her vi kommer til å ende opp, og blander mine kreative ideer med generative muligheter levert av Midjourney og Photoshop.

David Gewirtz/ZDNET

I begynnelsen av 2023 ble vi imponert over at AI gjorde tekst til et representativt bilde. Etter hvert som året gikk og vi begynte å bruke verktøy som Midjourney, DALL-E 3 og Adobe Photoshop Generative Fill mer, trengte vi å gjøre enda mer.

Brukere ropte etter muligheten til å selektivt endre deler av et bilde. Det var fint at Midjourney (og jeg fokuserer mest på Midjourney i denne artikkelen) kunne lage et bilde. Men det ville vært bedre om vi kunne få AI til å gjøre noen endringer i det genererte bildet for en mer tilpasset følelse.

Også: De beste AI-bildegeneratorene å prøve akkurat nå

I verden for å lage AI-bilder kalles denne muligheten ofte “inpainting”. Midjourney la til inpainting-funksjoner i august 2023, og kalte det “Vary (Region).”

I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du kan bruke inpainting til å lage et tilpasset kunstverk.

Nighthawks

Jeg har alltid elsket maleriet Nighthawks fra 1942 av Edward Hopper. På mange måter gjenspeiler det livet mitt før jeg giftet meg. Jeg er et nattmenneske, og jeg tilbrakte mange sene kvelder på spisesteder og Denny gjør lekser eller skriver. Jeg vokste til å elske den tomme stillheten og de eklektiske menneskene jeg møtte i de små nattetimer.

nighthawks-by-edward-hopper-1942

Nighthawks

Edward Hopper/Art Institute of Chicago

Nighthawks er en maleri av en nesten øde middag hele natten, med noen få kunder og en server. The Art Institute of Chicago siterte Hopper som sa: “ubevisst, sannsynligvis, malte jeg ensomheten til en stor by.”

Jeg bestemte meg for at jeg ville lage et bilde som reflekterte Nighthawks ånd, men bruke inpainting for å lage noen tillegg som ville fungere som kommentarer om vår moderne tid.

Generering av startbildet

Det første trinnet i min søken etter å gjenskape Nighthawks for det 21. århundre var å lage et startbilde. For dette trengte jeg en tekstmelding. Jeg ønsket å beskrive stilen, men jeg ville ikke nevne selve maleriet, fordi jeg ville at Midjourney skulle generere en ny versjon av det. Her er ledeteksten jeg brukte:

Utvendig utsikt over en middag i sentrum sent på kvelden, med noen få personer inne. Stemning av isolasjon og urban ensomhet. Spisestedets store glassvinduer lyser opp en mørk, øde gate, og forsterker følelsen av stillhet og introspeksjon. Utført i stilen til Edward Hopper.

Jeg fikk tilbake følgende sett med fire bilder:

four-choices.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Jeg likte det første bildet, og valgte å oppskalere det. Oppskalering gjøres ved å klikke på en av U-knappene som vist:

upscale Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Dette er startbildet jeg valgte å jobbe med:

 starter-image.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gå inn i påskeharen

Bær med meg et øyeblikk. Vi lager kunst her. Min visjon vil bli tydelig over tid. Det vil være verdt det, jeg lover.

Fra begynnelsen av dette prosjektet visste jeg at arbeidet som var nødvendig for å inkludere noe om smarttelefoner. Til å begynne med trodde jeg at jeg skulle gjøre noe som å sette en aviskiosk utenfor og ha noen med en smarttelefon, men jeg klarte bare ikke å overbevise Midjourney om å generere en aviskiosk.

Så hadde jeg aha-øyeblikket som forandret alt for dette stykket. Min kone var ute og feiret påske mens jeg jobbet med dette prosjektet. Og jeg tenkte: “Hva om jeg la til en gigantisk påskehare?”

Jeg hadde nettopp vist frem Liam Neeson som spiller påskeharen i mitt ukentlige nyhetsbrev, og derfor må jeg ha hatt gigantiske kaniner i tankene.

Hvor kommer inspirasjonen fra? Overalt.

For å male litt i Midjourney, start med det oppskalerte bildet du vil bruke, og klikk Varier (Region):

vari-region Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du vil bli presentert med et redigeringsvindu. Det er to oppgaver du må gjøre her. Tegn først et rektangel eller frihåndsvalg rundt området der du vil gjøre endringen (vist ved 1), og lag deretter en melding for hva du vil ha generert (vist ved 2):

edit- window Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Jeg fikk tilbake fire kaninbilder:

bunny-images.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

< p>Jeg valgte det fjerde bildet:

fjerdebilde Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

I motsetning til de tre andre, så denne kaninen inn i spisestuen. Jeg trodde det var perfekt. Her var en gigantisk kanin som stirret vemodig inn i spisestuen. Påskeharen er ofte et symbol på vår og gjenfødelse, og her var en kanin i nattens kulde, bare ønsket at den kunne gå inn i varmen.

bunny-looking-in.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Legg også merke til hvordan det passer perfekt med malestilen til resten av bildet, og hvordan det er plassert og størrelse basert på mitt utvalgsrektangel.

Smarttelefon nærsynthet

Nå var det tid for smarttelefonen. Når jeg så hvordan kaninen ble, visste jeg hva jeg ville. Jeg ville ha en fyr fiksert på smarttelefonen sin. Som de fleste som bruker smarttelefoner i disse dager, skulle denne personen være uvitende om omgivelsene sine, noe som ville bety at han sannsynligvis ikke engang legger merke til den gigantiske påskeharen som står i nærheten av ham.

Jeg klikket Varier (Region) på bildet med den valgte kaninen, og fikk tilbake redigeringsvinduet:

man-edit Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Denne gangen valgte jeg et område ved siden av kaninen, la til forespørselen min og sendte Midjourney å gjøre sitt arbeid. Jeg fikk tilbake dette settet med alternativer.

man-options.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det første bildet var det beste for det jeg ønsket, så jeg oppskalerte det som vel:

man-u1 Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Her er mitt nesten ferdige kunstprosjekt:

 nesten-finished.pngSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det var et par ting jeg ønsket å finjustere, og selv om jeg sannsynligvis kunne gjøre dem i Midjourney, brukte jeg Photoshop fordi jeg visste at det ville gjøre disse bitene raskt.

Photoshop de små bitene

Det første jeg ønsket å bli kvitt var det kryptiske neonskiltet. Jeg ville at miljøet skulle føles mørkt, bortsett fra telefonskjermen og innsiden av spisestuen. Så jeg zoomet inn på bildet, valgte tegnet og brukte Generative Fill:

sign Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Som du kan se, erstattet det skiltet med en malt blokk som matcher stilen til resten av maleriet:

no-sign Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Deretter ønsket jeg å bli kvitt lommen på smarttelefonbrukerens bukser. Det var ikke noe galt med lommen, men den distraherte fra utseendet jeg ønsket. Nok en gang valgte jeg området og trykker på Generativ fyll:

pocket Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Resultatet var bukser uten den distraherende lommen.

no-pocket Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

For de hvite flekkene, hvorav en kan tolkes som månen, brukte jeg bare Photoshops helbredende børste.

Den siste avsløringen

Så her er det endelige bildet. Jeg elsker hvordan mannen ganske muligens ikke engang legger merke til at det er en gigantisk hvit kanin bare noen få meter til høyre for ham. Det er en allegori for ideen om at vi er så oppslukt av telefonene våre at vi savner selv de mest åpenbare tingene rundt oss. Du fornemmer også at mannen heller bare vil trykke på telefonen sin enn å gå inn og få et godt stykke pai eller en varm drikke, og utsette skapningens komfort til fordel for det som fascinerer ham så mye på den skjermen.

Jeg elsker også hvordan kaninen representerer forandring og nyhet, men formidler en dyp følelse av lengsel, fordi han aldri kan være inne og en del av spisemiljøet.

final-image David Gewirtz/ZDNET i samarbeid med Midjourney< /figur>

Det er veldig stemningsfullt for Hopper's Nighthawks, men det står også alene. Dette stykket viser hvordan menneskelig kreativitet pluss AI kan skape et nytt kunstverk. Vi startet med min visjon om å lage et oppdatert Nighthawks-bilde og brukte de maleriske ferdighetene til Midjourney for å legge til kaninen, telefonmannen og den generelle kommentaren.

Ærlig talt, jeg synes det var et flott kreativt samarbeid. Det endelige resultatet er noe som er langt utover mine maleriske ferdigheter, men det er ikke utenfor min evne til å forestille seg. Midjourney bidro til å bringe visjonen min til live.

Også: Hvordan få en perfekt ansiktsbytte med Midjourney AI

Jeg lurer på hvem som er skaperen? Er det AI, fordi den visste hvor pikslene skulle plasseres? Eller er det meg, fordi scenen er min visjon og ville ikke ha eksistert uten min regi? Et paradigme vi kan bruke er en filmregissør. Filmregissøren bringer filmen til live, men bebor absolutt ikke alle karakterene og bygger alle settene. Det er et samarbeid ledet av kreative visjonære. Jeg tror AI-kunst som dette stykket er av lignende art.

Hva synes du? Skal du prøve å lage noe interessant med generativ AI og tekst-til-bilde-teknologi? Har du allerede gjort det? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>