Yahoo hopper mot AI-drevne nyheter med Artifact-oppkjøp

0
20
yahoonewsgetty SOPA Images/Getty Images

Yahoo har lenge vært en stor aktør innen nyheter. Og det dobles nå med et oppkjøp.

Yahoo har gått med på å kjøpe AI-nyhetsoppstarten Artifact, bekreftet de to selskapene tirsdag. Vilkårene for avtalen ble ikke offentliggjort, og selskapene bekreftet overfor The Verge at de kun kjøpte Artifacts underliggende teknologi. Alle Artifacts ansatte har allerede gått videre.

Også: Google tar de to øverste plassene i denne ukens ZDNET Innovation Index

Artifact var en nyskapende nyhetsoppstart fra Instagram-medgründerne Mike Krieger og Kevin Systrom. Ved å bruke AI ble appen designet for å levere kuratert innhold og kategorier basert på en persons nyhetslesevaner. Selv om appen fikk en viss trekkraft, klarte den til slutt ikke å nå den skalaen Krieger og Systrom hadde sett for seg, noe som fikk medgründerne til å stenge virksomheten i januar.

“Vi har konkludert med at markedsmuligheten ikke er stor nok til å rettferdiggjøre fortsatt investering på denne måten”," skrev de i et Medium-innlegg den gangen. Avgjørelsen ble møtt med ulykkelighet av en rekke Artifact-brukere som hadde kommet til å stole på appens AI-smart for å levere historiene de brydde seg mest om. 

Ifølge The Verge , som snakket med medgründerne i kjølvannet av Yahoos oppkjøp, førte deres beslutning om å lukke virksomheten til en rekke samtaler med potensielle friere som var interessert i å kjøpe selskapet. Yahoo viste seg til slutt å være det beste alternativet.

Yahoo planlegger å integrere Artifacts anbefalingsmotor i Yahoo News. Selskapet fortalte The Verge at Yahoo News nå tiltrekker seg hele 185 millioner lesere per måned og vil bruke Artifact til å anbefale historier og annet innhold basert på hva leseren engasjerer seg i. 

Dessuten: En enkel ChatGPT-prompt gjør en klassisk historie som Sherlock Holmes til et spill

Yahoo bekreftet også at det ikke vil tilby Artifact som en frittstående app, så brukere som vil ha Artifact-opplevelsen trenger for å gå over til Yahoo News for å få det. 

Det er likevel noen spørsmål rundt Yahoo-oppkjøpet. Selskapet sa at det vil ta litt tid å legge Artifact-algoritmen til Yahoo News, så det er ukjent nøyaktig når den vil være tilgjengelig. Og siden den vil kjøre i bakgrunnen, er det vanskelig å vite om Yahoo vil gjøre noen endringer i algoritmen for å få den til å fungere med Yahoo News.

Uansett hva tilfellet er, er det en velkommen andre akt. for en gang lovende oppstart og – hvis den implementeres godt – kan bane vei for et seriøst løft i Yahoo News' innholdsanbefalingsmotor.