AI kan endre spillet på de evige kjemikaliene som brukes til å lage chips

0
13

Laboratoriekontroll inspeksjonsteknikk farmakokerom Rodsawang/Getty Images

Den amerikanske regjeringen planlegger å samarbeide med EU om et AI-initiativ for å drive ut skadelige kjemikalier fra chipfremstillingsprosessen, ifølge Bloomberg.

USA og EU har utarbeidet en foreslått allianse der offentlige etater ville bruke AI for å bestemme hvordan produsenter kan fjerne polyfluorerte stoffer (PFAS) fra halvlederproduksjonsprosessen. Den foreslåtte planen er en del av bredere forhandlinger på denne ukens møter i USA-EU Trade and Technology Council i Belgia.

Også: Generativ AI og maskinlæring utvikler fremtiden i disse 9 disiplinene< /strong>

"Vi planlegger å fortsette arbeidet med å identifisere forskningssamarbeidsmuligheter på alternativer til bruk av per- og polyfluorerte stoffer (PFAS) i flis," lyder uttalelsen, ifølge Bloomberg. "Vi planlegger for eksempel å utforske bruken av AI-kapasitet og digitale tvillinger for å akselerere oppdagelsen av egnede materialer for å erstatte PFAS i halvlederproduksjon."

PFAS, som også er kjent som “for alltid kjemikalier”, har blitt brukt i produksjonsprosessen i årevis. Imidlertid er de nesten umulige å bryte ned og dukker ofte opp i produktene mennesker bruker og konsumerer. Faktisk har PFAS blitt funnet i nesten alle teknologiske enheter, i maten mennesker spiser, og til og med i kroppene deres, noe som øker potensiell helserisiko. PFAS bidrar også til forurensning over hele kloden.

Bloombergs kilder sier at USA og EU er bekymret for at Kina fortsetter å investere tungt i produksjonen av modne halvledere som, selv om de ikke er kraftige, brukes tungt på tvers av industri- og offentlige applikasjoner. Vesten er angivelig bekymret for at Kina, fravær av nye produksjonsprosesser, kan sementere sin posisjon som go-to for alle modne brikker, og skape et enda større internasjonalt sikkerhetsproblem. 

Uansett, det' s uklart fra USA-EU-erklæringen nøyaktig hvordan landene planlegger å bruke AI for å bekjempe problemet. Den foreslåtte planen sier heller ikke hvor lang tid det vil ta å håndtere PFAS-bruk. Faktisk er USA-EU-erklæringen avgjort kort på detaljer.

Også: 3 kjemikalier du trenger i verkstedet ditt (og hva du skal bruke dem til)

"Vi har til hensikt å, når det er hensiktsmessig, fortsette å samle inn og dele ikke-konfidensiell informasjon og markedsintelligens om ikke-markedspolitikk og praksis, forplikte oss til å konsultere hverandre om planlagte handlinger, og kan utvikle felles eller samarbeidende tiltak for å håndtere vridningseffekter om den globale forsyningskjeden for eldre halvledere," avtalen sier angivelig.