Den beste antivirusprogramvaren i 2024

0
17

Enten det er personlig eller profesjonelt, stoler vi på at datamaskinene og mobile enhetene våre hjelper til med å administrere og kontrollere livene våre. Uansett hva du bruker enheten til, inneholder smarttelefoner, nettbrett og PC-er mye personlig, sensitiv informasjon som må beskyttes. 

Det er derfor antivirusprogramvare og -programmer er avgjørende for å beskytte detaljene i ditt personlige og profesjonelle liv. Innebygd og standard antivirusbeskyttelse som tilbys av enhetsprodusenter er mye forbedret sammenlignet med for ti år siden, men når du tenker på de moderne truslene vi står overfor – alt fra nettfisking til løsepengevare – kan du aldri få nok beskyttelse.

< p>Også: De beste VPN-ene i 2024

Hva er den beste antivirusløsningen akkurat nå?

ZDNET har søkt etter det beste antiviruset du kan finne og stole på for å beskytte flere enheter og operativsystemer. Vårt valg for den beste antivirusprogramvaren totalt sett er Bitdefender Total Security, som kan håndtere avanserte sikkerhetstrusler med letthet og uten å tømme CPU-kapasiteten din. 

Basert på personlige erfaringer, ekte brukeranmeldelser, og ekspertalternativer, dette er den beste antivirusprogramvaren og appene for å beskytte den mest personlige informasjonen din i 2024.   

Beste antivirusprogramvare og apper i 2024

Bitdefender Total Security

Beste antivirus generelt

Skjermbilde av Bitdefender Total Security-nettstedet Skjermbilde av Gabriela Perez/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Robuste skanninger mot skadelig programvare Phishing-beskyttelse Ulike abonnementer tilgjengelig IdelesKan være treg med å komme i gang Begrenset VPN Flere detaljer

Vårt generelle valg for det beste antiviruset er Bitdefender Total Security. Denne programvaren er utviklet for å beskytte dine personlige data, enten det er passord eller økonomiske detaljer, og vil håndtere selv avanserte sikkerhetstrusler og stoppe dem fra å skape kaos på enheten din. 

Bitdefender er et velkjent og pålitelig merke innen antivirusområdet. Antivirusløsningen er ikke for tung og vil ikke tære på CPU-en din, og den er tilgjengelig for Windows, macOS, iOS og Android. Utover å oppdage og blokkere skadelig programvare, rootkits og løsepengeprogramvare, forhindrer programvaren også invasiv tredjeparts datasporing og uautorisert tilgang til mikrofonen eller webkameraet ditt.

Som en bonus kan abonnenter dra nytte av en innebygd VPN for å danne et ekstra lag med sikkerhet for nettrafikken deres, selv om dette er begrenset til 200 MB per dag per enhet. Kunder sier at de liker dens brukervennlighet og sterke beskyttelse, men er best for standardbrukere som ikke ønsker å utøve for mye kontroll over programvaren.

Bitdefender's planer er for øyeblikket i salg , inkludert Total Security-planen for $70 for et års beskyttelse (sparer deg $30). En gratis, begrenset antivirusløsning er også tilgjengelig.

Bitdefender Total Security-features: Windows, macOS, Android, iOS-kompatibilitet |  Gratis og premium antivirusprogramvare tilgjengelig | Bedriftstilbud | Mobilapper | VPN | Gratis prøveperiode 

Se nå på Bitdefender

Norton Antivirus Plus

Beste rimelige antivirus

Norton Antivirus Plus ZDNET | Charlie Osborne

Fordeler & Ulemper ProsSanntidsbeskyttelse Beskyttelse mot skadelig programvare Rimelig Undeler Avanserte funksjoner begrenset til premium-planer Flere detaljer

Norton Antivirus Plus er et svært rimelig alternativ hvis du bare trenger å beskytte én enhet. Antivirus Plus er Nortons grunnleggende antivirusløsning og inkluderer trusselbeskyttelse og overvåking, en brannmur og en gratis passordbehandling – sammen med 2 GB lagringsplass for sikkerhetskopiering i skyen. 

Men hvis du vil ha flere enheter lagt til planen din, Dark Web-overvåking, en VPN eller foreldrekontroll, må du velge Norton 360 Standard, Norton 360 Standard Deluxe eller Norton 360 med LifeLock Select. Kunder noterer seg dens sterke sikkerhetsscore, selv om noen er mindre enn imponert over prishopp etter kampanjeperioder.

I skrivende stund tilbyr selskapet 50 % rabatt på Plus-planen – noe som betyr at du bare betaler $30 for det første året med beskyttelse (beskyttelse for én enhet). Du kan også dra nytte av en rabatt på 57 % på standardplaner ($40/år) som vil beskytte opptil tre enheter.

Norton Antivirus Plus-funksjonereatures

strong>: Trusselbeskyttelse i sanntid | Brannmur | Passordbehandling | Skysikkerhetskopiering

Se nå på Norton

Malwarebytes

Beste antivirus for forskjellige operativsystemer og nettlesere

Skjermbilde av Malwarebytes-nettstedet Skjermbilde av Gabriela Perez/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Pålitelig ytelse Rimelig Spesialprising, MBG for bedriftskontoer Ideles Støve grenser for enhetsnummer Noen lav poengsum Flere detaljer

Malwarebytes er et populært annonsefritt program som hjelper deg med å forhindre svindel og sikkerhetstrusler. Det tilbyr malware og annonseblokkering, sammen med filtrering og nettsikkerhet. Den vil også overvåke for falske tekster. 

Tjenesten er effektiv nok til at millioner av trusler oppdages eller blokkeres av tjenesten hver dag. Den er også fleksibel, og fungerer med både smarttelefonen og nettbrettet for større allsidighet, og den er veldig enkel å bruke med et enkeltklikksgrensesnitt. Antivirusprogrammet er kompatibelt med Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Firefox, Edge og Safari. Kunder liker sanntidsbeskyttelsen og blokkeringen av skadelig programvare, og merker at den er best som en del av en lagdelt tilnærming til personlig beskyttelse.

Malwarebytes tilbyr en rekke planer som passer dine behov og budsjett. Abonnementer starter på $3,75 per måned for én enhet. Selskapet tilbyr også planer om å beskytte opptil fem enheter.

Malwarebytes features: Hjem og forretningsplaner |  Skanning av skadelig programvare | Nettleservakt | 60-dagers pengene-tilbake-garanti for forretningsplaner | Gratis kundestøtte

Se nå på Malwarebytes

McAfee Total Protection

Beste antivirus for ekstra funksjoner

Skjermbilde av McAfee Total Protection-nettstedet Skjermbilde av Gabriela Perez/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros God kompatibilitet Dark Web-overvåking VPN inkludert Ideles Vanlig pris er dyrt Flere detaljer

Når du ønsker å kjøpe antivirusbeskyttelse for flere enheter, passer McAfee Total Protection regningen.< /p>

 Den gir beskyttelse for Windows, macOS, Android, iOS og Chromebooks. Det er også inkludert en gratis passordbehandling, VPN og Dark Web-overvåkingstjeneste, slik at du kan oppbevare legitimasjonen din – og bli gjort oppmerksom på eventuelle informasjonslekkasjer på nettet som kan kompromittere identiteten din eller kontoen din.

Bør det er en trussel, det er spesielle varsler slik at du kan handle umiddelbart. Kunder synes beskyttelsen er anstendig, selv om fjerning og popup-vinduer viser seg å være en plage. 

Når du registrerer deg, får du 12 måneders beskyttelse. I skrivende stund er prisen på programvaren redusert med 75 % på Amazon, noe som bringer kostnadene ned til i underkant av $25 for tre enheter. Hvis du vil ha en plan for mellom én og fem enheter for lengre perioder, kan du kjøpe programvaren direkte fra McAfee.

McAfee Total Protection features:  Antivirusbeskyttelse | Dark Web overvåking | VPN | Passordbehandling | Brannmur | Filmakuleringsmaskin

Se nå på Amazon

ESET SMB

Beste antivirus for bedrifter

eset scan Skjermbilde av Charlie Osborne/ZDNET

Pros & Ulemper ProsFullstendig oppdagelse av skadelig programvare XDR-skybasert forsvar Imdeler Kan bli kostbar Flere detaljer

ESET SMB er et av våre beste valg av antivirusprogrammer for små og mellomstore bedrifter. 

Avhengig av programmet du velger, tilbyr selskapet tilpassbare planer for organisasjoner av alle størrelser, som inkluderer beskyttelse av flere enheter, endepunktforsvar, kryptering, filbeskyttelse, skybasert overvåking for nye trusler, appbeskyttelse, e-postsikkerhet, full diskkryptering , multifaktorautentisering og mer.

Hvis organisasjoner ønsker det, kan de legge til utvidet gjenkjennings- og responsstøtte og flere sikkerhetstjenester fra ESET. Alternativer på stedet eller skyen er tilgjengelige. Hvis du registrerer deg for minst ett år, kan du dra nytte av rabatterte priser på Protect Advanced- og Protect Complete-planene. Mange kunder er veldig fornøyde med tjenesten, selv om rapporteringsprosessene ser ut til å trenge raffinering. 

Forbrukere kan også registrere seg for Home-planer som starter på $60 per år.

ESET SMB features: Egendefinerte planer | Rabatter for lengre abonnementer | Endepunktforsvar | Filsikkerhet | Skyappbeskyttelse | Administrasjonsgrensesnitt | MDR

Se nå på ESETSe nå på ESET Hjem flere kjøpsvalg

Hva er den beste antivirusprogramvaren?

Den beste antivirusbeskyttelsen kommer fra Bitdefender Total Security, som vil håndtere selv avanserte sikkerhetstrusler med letthet og uten å tømme CPU-kapasiteten. 

Beste antivirus

Pris

Gratis plan

Beskyttelse mot skadelig programvare

Phishing-beskyttelse

Bitdefender Total Security

p>

Planene starter på $40 per år

Ja

Ja

p>

Ja

McAfee Total Protection

Planene starter på $25 per år

Nei

Ja

Ja

Malwarebytes

Planer starter på $3,75 per måned 

Ja

Ja

Ja

Norton Antivirus Plus

Planene starter på $30 per år

p>

Nei

Ja

Ja

ESET SMB

Planene starter på $211 per år

Nei 

Ja

Ja

*Lavest pris i skrivende stund. Vær oppmerksom på at prisene kan variere basert på forhandler og tilgjengelige kampanjer, salg eller rabatter.

Hvilken antivirusprogramvare er riktig for deg?

Riktig antivirusløsning for deg vil avhenge av omstendighetene dine, enhetene du eier og hva budsjettet ditt er – samt hvorvidt du er glad for å tegne et abonnement eller ikke. 

Velg dette antivirusprogrammet…

Hvis du vil…

Bitdefender Total Security

Totalt sett imponerende ytelse til en overkommelig pris. Bitdefender kan være litt treg å konfigurere, men når det er klart, er antiviruset ikke-påtrengende og vil bare varsle deg etter behov.

McAfee Total Protection

Beskyttelse for flere enheter med tilleggsfunksjoner. Den bolt-on passordbehandler, VPN og mørk nettovervåking er verdifulle sikkerhetsfunksjoner å eie.

Malwarebytes

Utmerket verdi og ytelse for pengene dine. Hvis du er interessert i tilpassede forretningsplaner, har Malwarebytes deg dekket – og nettleserstøtten er også en fordel. 

Norton Antivirus Plus

En budsjettvennlig antivirusløsning. Hvis du bare trenger å beskytte én enhet og du vil bruke så lite som mulig, er Nortons grunnleggende plan alt du trenger.

ESET SMB

Et bedriftsvennlig SMB-alternativ for antivirus. Du kan velge mellom inngangs-, avanserte og komplette planer, samt bedriftsløsninger.

Faktorer du bør vurdere når du velger antivirusprogramvare

Når du velger et produkt fra de forskjellige typene antivirusprogramvare og apper som er tilgjengelige , bør du vurdere:

Enhetsstøtte: Mange antivirusløsninger støtter i dag en rekke enheter. Vurder om du vil beskytte for eksempel PC-en eller mobilenheten din – og sjekk at planene dekker mer enn én maskin. Kostnad: Det er gratis, lette alternativer tilgjengelig som kan håndtere daglig beskyttelse – men de vil neppe tilby ekstra støtte. Hvis du velger en betalt plan, velg en som passer for budsjettet ditt og vær oppmerksom på eventuelle prisøkninger etter kampanjens første år. Ytterligere funksjoner: Det kan være lurt å velge en løsning som gir ekstra avanserte funksjoner som en medfølgende VPN, en Dark Web-skanner, en varslingstjeneste for databrudd eller forsikring. Ressursbruk: Ressursbruk varierer mellom antivirusprodukter, så du bør sjekke om maskinen din vil slite med den ekstra arbeidsbelastningen. Apper har en tendens til å være optimalisert for moderne mobile enheter, men noen eldre PC-er fungerer kanskje ikke bra med alle antivirusalternativer. 

Hvordan valgte vi disse antivirusprogramvarene og appene?

Det er flere faktorer vi tok i betraktning når vi leter etter det beste antivirusprogrammet, inkludert:

Funksjoner: Fra skadelig programvare til virus, det er mange trusler der ute, så vi ser etter den beste antivirusbeskyttelsen og funksjonene som er tilgjengelige for å beskytte din nettaktivitet, enten du bruker PC-en eller smarttelefonen. Funksjoner kan omfatte sanntidsskanning, sjekk av e-postvedlegg, varslingstjenester for Dark Web-datainnbrudd, VPN-er og overvåking av identitetsdata.Ytelse: Funksjoner betyr ingenting hvis antivirusappen eller programvaren ikke har kraften eller ytelsen til å sikkerhetskopiere den. Det er viktig å se etter antivirusprogramvare og apper som ikke bare angriper eksisterende trusler, men som også hindrer deg i å møte nye. 
Tilgjengelighet: Antivirusprogramvare har vært tilgjengelig i ganske mange tid, men det er nå mange mobile antivirus-apper også. Vurder hvordan du best vil ha tilgang til antivirusprogrammet ditt og hvilke mobilkrav det kan være.  
Kostnad: De beste antivirusprogrammene krever ikke de høyeste avgiftene, med flere programmer som tilbyr gratisversjoner, men med begrensede funksjoner. Vurder budsjettet ditt når du prøver å finne den beste antivirusbeskyttelsen.

Hvilke typer sikkerhetstrusler finnes?

Virus er ikke det eneste antivirusprogrammer beskytter mot. Det er også ormer som angriper enheten din og forsøker å spre seg på tvers av nettverk, og trojanere som ser ut til å være trygge programmer, men som er alt annet enn – ettersom de lurer på enheten din og prøver å stjele kontoen din og finansiell informasjon.&#xA0 ;

Du finner ofte virus, ormer og trojanere gjemt i tilsynelatende legitim programvare, eller hvis du laster ned piratkopiert innhold, risikerer du også å kjøre skadelig programvare på maskinen din ved et uhell.

Ransomware er også en alvorlig trussel mot forbrukere og bedrifter i dag. Moderne antivirusprogrammer er ofte i stand til å stoppe den i sporet før den krypterer maskinen din og krever løsepenger i retur for en dekrypteringsnøkkel.

Spionprogrammer, som kommer i form, inkludert kjørbare programvarer og mobilapper, kan ha en alvorlig innvirkning på personvernet ditt. Spyware vil overvåke aktivitetene dine og samle inn dataene dine, og i tilfeller av stalkerware kan den også logge telefonsamtaler, tekstmeldinger, aktivitet på sosiale medier og GPS-posisjon.

Antivirus-apper og -programmer beskytter også mot adware som kan benytte seg av nettloggen din og oversvømme deg med irriterende og potensielt farlige annonser eller varsler. Også kjent som nuisanceware, selv om det vanligvis ikke er farlig, kan nuisanceware redusere hastigheten på enheten din, tappe strøm og gjøre det nesten umulig å surfe på internett normalt. 

Du bør huske på at mange varianter av skadelig programvare i dag er ikke begrenset til angrep mot PC-er – ondsinnet programvare kan også finnes i tilsynelatende godartede mobilapplikasjoner. 

Hva er bedre, Norton eller McAfee?

Norton og McAfee er begge anerkjente, veletablerte antivirusleverandører som tilbyr flotte produktlinjer. Men generelt sett er McAfee en bedre allrounder for nybegynnere, mens Norton ofte tjener bedre beskyttelsespoeng og vurderinger. 

Hva er den største ulempen med antivirusprogramvare?

< p>En av hovedulempene med antivirusprogramvare og apper er dataressursene de krever. Du kan finne ut at noe antivirusprogramvare kan bli et tømmer for ressursene dine og kan bremse systemet ditt – og dette er spesielt tydelig når trusselskannere i sanntid (et viktig aspekt ved beskyttelse) er i bruk. Leverandører har imidlertid betydelig forbedret ressurskrav, og dette er et mindre problem sammenlignet med for et tiår siden.

Hva med Kaspersky for det beste antivirusprogrammet?

Kaspersky Anti-Virus har lenge vært ansett som et utmerket antivirusprogram for sine funksjoner og beskyttelse. Imidlertid har Federal Communications Commission (FCC) offisielt kalt Kaspersky en nasjonal sikkerhetsrisiko. På sin side er Kaspersky "skuffet" i avgjørelsen, og sier i en uttalelse:

“Denne avgjørelsen er ikke basert på noen teknisk vurdering av Kaspersky-produkter — som selskapet kontinuerlig tar til orde for — men tas i stedet på politiske grunnlag.”

Hvor mye koster det beste antivirusprogrammet?< /h2>

Mange av de beste antivirusprogrammene og appene tilbyr en gratisversjon som du kan velge for å beskytte enhetene dine. Selv om de kan være begrenset i funksjonene, har du ofte muligheten til å oppgradere til en betalt plan for flere fordeler. Betalte abonnementer kan for eksempel dekke flere enheter eller inkludere tilleggsfunksjoner som e-postskanning, passordbehandling og mer. 

Finnes det noen alternativ antivirusprogramvare og apper som er verdt å vurdere?

Når du leter etter et gratis antivirusprogram, har du et enormt marked å vurdere – og ikke alle løsninger kan komme på vår liste over beste anbefalinger. Hvis ingen av alternativene ovenfor appellerer til deg, i vårt søk etter de beste antivirusappene og programvarene, har vi også funnet disse alternativene:

Se på Trend MicroView på SophosView på WebrootView på AuraView på Avira