Det nye Google-søket drevet av neste generasjons AI kan være kun for abonnement

0
12
Google Search AI screenshot Google

Google har bygget et imperium basert på sin gratis søkemotor, som har dominert markedet i flere tiår. Men, overfor den overhengende trusselen om nye generative AI modeller som stjeler virksomheten deres, er selskapet klar til å riste opp hele forretningsmodellen.

Onsdag avslørte en Financial Times-rapport, som siterer interne kilder, at Google vurderer å legge til en betalingsmur for å få tilgang til nye førsteklasses generative AI-funksjoner i søkemotoren sin. 

Dessuten: Apple skal angivelig utforske AI-drevne hjemmeroboter, inkludert disse to produktene

Under denne planen vil de nye AI-drevne søkefunksjonene bli lagt til Googles premium abonnementstjeneste, Google Én plan ble introdusert i februar. 

Ingeniører jobber med teknologien for å implementere modellen; Googles ledere har imidlertid ennå ikke bestemt seg for når – eller selv om – betalingsmuren skal introduseres, ifølge kilder. 

Google One-planen koster $20 per måned og gir allerede brukere tilgang til Gemini for Workspace, tidligere kjent som Duet AI, som gir Googles AI-hjelp gjennom produktivitetsappene, inkludert Gmail, Docs, Sheets, Slides og Meet.  

Andre fordeler som for øyeblikket er inkludert i AI Premium-abonnementet inkluderer 2 TB lagringsplass, redigeringsfunksjoner i Google Foto, 10 % tilbake i Google Store-belønninger, førsteklasses videosamtalerfunksjoner i Google Meet og forbedrede avtaler i Google Kalender planlegging. 

Googles tradisjonelle søkemotor vil fortsette å være gratis og være avhengig av annonser for inntekter. Imidlertid er den potensielle introduksjonen av et betalt søkenivå betydelig fordi det avviker fra Googles forretningsmodell, som har holdt søkemotoren helt gratis siden den ble lansert for over to tiår siden. 

< strong>Også: DALL-E legger til nye måter å redigere og lage AI-genererte bilder på. Lær hvordan du bruker den

Hvorfor begynne å ta betalt for søk nå? Det er dyrt å distribuere og vedlikeholde generative AI-funksjoner på søkemotoren, og abonnementsavgiften kan kompensere for kostnadene. Det er imidlertid ingen garanti for at folk ville være interessert i en slik AI-assistert søketjeneste, spesielt med mange gratis konkurrenter på markedet. 

Bare denne uken gjorde ChatGPT det enklere for brukere får tilgang til sin gratis chatbot ved å gjøre unna pålogginger. Dette betyr at brukere nå kan stille ChatGPT et spørsmål på samme måte som de ville stilt Google – ganske enkelt ved å besøke nettstedet og skrive inn i chatboten. 

Google fortsetter å ha en viktig fordel: Den har ingen kunnskapsgrense, mens ChatGPT har det. Men hvis du ønsker å lære mer om et emne før januar 2022, kan ChatGPT være et fristende alternativ, da det vil svare på spørsmålet ditt i samtale og  grundig, mens Google vil presentere deg for en haug med nettsteder. 

Også: Samsungs nye linje med smarte husholdningsapparater er superladet med AI

Microsofts Copilot er også et enda sterkere alternativ til Google ettersom chatboten kan svare på alle søkeforespørsler i samtale, har tilgang til den nyeste informasjonen uten kunnskapsavbrudd, og fortsatt er gratis å få tilgang til. 

Selv om det er en mulighet for at noen av Googles AI-infunderte søkefunksjoner snart er bak en betalingsmur, kan du registrere deg for  Search Generative Experience (SGE) for å oppleve Googles AI-infundert søkemotor gratis nå. Gå til Search Labs og logg på med Google-kontoen din.