Google Messages' støtte for satellitttilkobling kan la deg chatte med hvem som helst

0
14
Google Android-logo Kerry Wan/ZDNET

Vi vet allerede at Google introduserer støtte for satellitttilkobling med Android 15, som vil tillate de nyeste Android-enhetene å sende meldinger uten å trenge en mobil- eller Wi-Fi-tilkobling. Nå lærer vi at denne funksjonaliteten ikke nødvendigvis er begrenset til førstehjelp og veihjelp.

Også: Slik skjermer du anrop på Android-telefonen din og stopper spamfloden< /p>

Ved å bryte ned APK-filen til en betaversjon av Google Messages lastet opp til Play-butikken, fant 9to5Google strenger i versjon 20240329_01_RC00 som antyder selskapets planer (uthevelse mine):

    "For å sende og motta , hold deg ute med fri sikt til himmelen.""Satellittmeldinger kan ta lengre tid og kan ikke inkludere bilder & videoer.""Du kan sende meldinger med hvem som helst, inkludert nødetater."

Basert på denne siste strengen ser det ut til at Google er klar til å la Google Messages-brukere sende tekstmeldinger til hvem som helst i kontaktene deres, inkludert nødtjenester. Det er uklart når funksjonen kan være tilgjengelig for betabrukere å teste, men det faktum at Google legger til brukervendte meldinger i sin nyeste APK-fil, tyder på før heller enn senere.

Mens satellitttilkoblingsfunksjonaliteten er knyttet til Android 15, en offisiell utgivelse er ikke nødvendigvis nært forestående. Noen ganger gjør nye funksjoner det ikke ut av beta. Når denne funksjonen begynner å sildre ut, vil vi imidlertid være sikre på å teste den mot konkurrentene, inkludert hva Apple tilbyr på iPhone.

Også: Slik bruker du Androids &apos ;Photomoji' funksjon i Google Meldinger (og hvorfor du bør)

Selv om iPhone ikke tillater satellittmeldinger med noen i kontaktlisten din, gjør Garmins inReach-satellittkommunikasjon det. Garmins tjeneste utnytter det globale Iridium-satellittnettverket.

Google har angivelig samarbeidet med Garmin for å gjøre Android 15s satellittmeldinger mer effektive.