I en første avgjørelse i sitt slag forbyr en amerikansk dommer bruk av AI-forbedret video i en mordrettssak

0
11
Dommer og dokumenter på kontorpultlovgivning Juststock via iStock/Getty Images

I en første av sitt slag , en dommer fra Washington som leder en sak om tredobbelt drap, har bestemt at AI-forbedret video ikke kan sendes inn som bevis.

I forklaringen av sin avgjørelse uttrykte dommer Leroy McCullough bekymring for at AI-teknologi bruker ugjennomsiktige metoder for å vise hva den "mener bør vises" og at det potensielt kan forvirre jurymedlemmer og undergrave vitnesbyrdet til øyenvitner. Dommer McCullough la til at å godta videoen som bevis kan føre til “en tidkrevende rettssak i en rettssak om den ikke-peer-reviewable-prosessen som brukes av AI-modellen.”

Også : I en seier for mennesker bestemmer føderal dommer at kunstverk generert av kunstig intelligens ikke kan være opphavsrettsbeskyttet

Den aktuelle videoen gjelder en skyting i 2021 utenfor La Familia Sports Pub and Lounge i Des Moines, Washington, der  tre mennesker ble drept og ytterligere to ble såret. En mann ved navn Joshua Puloka er anklaget for drapene, men han hevder at han prøvde å deeskalere en krangel mellom to personer da han ble skutt på og handlet i selvforsvar da han skjøt tilbake og slo tilskuere.

En 10-sekunders mobiltelefonvideo lagt ut på Snapchat viser angivelig skytingen. Pulokas forsvarsteam prøvde å sende inn en versjon forbedret av maskinlæring for å vise ting tydeligere. For å forsvare den AI-forbedrede videoen sa forsvarsteamet at originalen har lav oppløsning og en god del bevegelsesuskarphet, mens den oppskalerte versjonen ga skarphet, definisjon og jevnere kanter til objekter. I følge K5 news i Seattle har den nye videoen 16 ganger flere piksler enn den første.

The Hill rapporterte at påtalemyndigheten i saken hevdet at det ikke er noen juridisk presedens for bruk av slik video og fortsatte med å kalle den forbedrede videoen “unøyaktig, misvisende og upålitelig”.

Dommerens kjennelse kommer på et tidspunkt da regjeringer over hele verden sliter med hvordan de skal håndtere AI. Bare forrige uke la Det hvite hus ut planer for å regulere regjeringens bruk av kunstig intelligens, og i oktober 2023 samlet FN et rådgivende team for å koordinere «inkluderende" AI-styring. Også i oktober 2023 utstedte president Joe Biden en executive order som “etablerer nye standarder for AI-sikkerhet og sikkerhet.”