Samsung Galaxy Z Fold 6-lekkasje avslører to designoppgraderinger som får Google og OnePlus til å svette

0
11
low Galaxy Z Fold 5 Kerry Wan/ZDNET

< p>Jeg har fulgt scenen med sammenleggbare telefoner siden den aller første kom på markedet. Den ble ikke laget av Samsung, tro det eller ei, men mange vil hevde at Samsung var merket som gjorde teknologien populær. 

Selv om jeg er enig i den uttalelsen, har det blitt vanskeligere og vanskeligere for meg å antyde at Galaxy Fold-linjen er den beste i bransjen. Med nye konkurrenter som ble med i kampen i fjor, og en ganske uinspirerende etterfølger i Galaxy Z Fold 5, endte jeg opp med å gi den sammenleggbare kronen til OnePlus Open. Selv mellom Z Fold 5 og Google Pixel Fold vant sistnevnte med en enkel, upretensiøs spesifikasjon: skjermsideforhold.

Også: De 6 beste sammenleggbare telefonene å kjøpe akkurat nå

Det vil si at Samsung har litt å ta igjen, og basert på en nylig lekkasje fra @UniverseIce, kan den kommende sammenleggbare Galaxy endelig være på rett vei når det gjelder design og formfaktor. I et innlegg på X antyder den Kina-baserte analytikeren at Galaxy Z Fold 6 vil ha en utfoldet tykkelse på 5,6 mm, en brettet tykkelse på 12,1 mm og en vekt på 239 gram. 

< p>Som referanse veide Galaxy Z Fold 5 253 gram, og den nyeste Samsungs S24 Ultra klokker inn på 232 gram. De nye dimensjonene gjør Z Fold 6 til den tynneste og letteste sammenleggbare storskjermen fra Samsung til nå, en trend som alltid er hyggelig å se med slike enheter. 

Det ryktes at skjermene på Z Fold 6 får "oppgraderinger" også, med en ny 6,3-tommers ekstern skjerm som nå følger et sideforhold på 22:9 (bredere enn fjorårets 23,1:9) og en 7,6-tommers intern skjerm. Jeg vil hevde at denne endringen er like betydelig som reduksjonen i størrelse fordi den påvirker ergonomien og håndfølelsen til telefonen. 

Også: Jeg hadde på meg Motorolas bøyelige smarttelefon-klokke-hybrid, og det gjorde meg alt mulig forvirret

Siden den første Galaxy Fold har Samsung holdt seg til en høyere, fjernkontrolllignende formfaktor når enheten er lukket og lukket . Selv om dette gjør det lettere å nå fra den ene siden av telefonen til den andre, ble det en skikkelig kamp å trykke på de øvre og nedre hjørnene.

Med et bredere sideforhold burde Z Fold 6 føles mye mer kjent for tradisjonelle telefonbrukere som ønsker å bytte i år — som jeg forventer at det vil bli mer av dersom Samsung skulle senke inngangsprisen. Det som er sikkert er at mens Google og OnePlus overgikk Samsung med mer normaliserte sammenleggbare telefondesign i fjor, kan det hende at resultatet ikke blir det samme i 2024.