AI-virksomheten blomstrer: ChatGPT Enterprise har nå 600 000+ brukere

0
17
Logg på for ChatGPT Sabrina Ortiz/ZDNET

Når selskaper kjemper om hvordan de best håndterer AI, er én ting sikkert: folk vil ha AI på arbeidsplassen.

Ifølge OpenAI, selv når konkurrentene øker, øker etterspørselen etter ChatGPT Enterprise, en spesialversjon av programmet som har forbedret sikkerhet, lengre kontekstvinduer, ubegrenset høyhastighets GPT-4-tilgang, avanserte analysefunksjoner og mer. Den lar også brukere ekskludere data fra opplæring av OpenAI. 

Også: AI som tar på seg mer arbeid betyr ikke at den erstatter deg. Her er 12 grunner til å bekymre deg mindre

I et intervju med Bloomberg sa selskapets COO Brad Lightcap at mer enn 600 000 brukere har registrert seg for tjenesten, opp fra 150 000 i januar. Lightcap kalt 2024 “året for bruk for AI i bedriften” og la til at selskapet hans forventet å fortsette sitt “enorme momentum.”

ChatGPT Enterprise debuterte i august 2023. 

Til dags dato har ikke OpenAI gjort store forsøk på å tjene penger på chatboten. Den avslører ikke priser på bedriftsversjonen av ChatGPT, i stedet ber brukerne kontakte salgsteamet. En Reddit-bruker sier at de ble tilbudt en pris på $60 per sete per måned. For referanse, nivået under Enterprise –  ChatGPT Team – koster $25 per bruker per måned.

Selskapet gir ikke en offentlig liste over hvilke organisasjoner som bruker ChatGPT-bedrift, men i et blogginnlegg som kunngjorde tjenesten, slapp det noen få navn – inkludert Block, Canva, Carlyle, The Estée Lauder Companies , PwC og Zapier. På det tidspunktet sa OpenAI at team i over 80 % av Fortune 500-selskapene hadde tatt i bruk programmet.

Også: Tekniske giganter legger en plan for tap av AI-jobber: Reskill 95 millioner i 10 år

Når vi snakket om de økonomiske utsiktene til ChatGPT, påpekte Lightcap at OpenAI har inngått samarbeid med flere medieorganisasjoner for å forbedre journalistikkkvaliteten og leseropplevelsene, inkludert den franske avisen Le Monde, det spanske medieselskapet Prisa , og det tyske massemedieselskapet Axel Springer SE.

Nyheten om ChatGPTs bedriftssuksess kommer i hælene på OpenAIs nyeste utviklerfunksjoner, inkludert forbedringer av finjusterings-API. Finjusterte modeller, sa OpenAI, krever litt tid og planlegging, men de gir en mye mer konsistent stil, tone og format.