Denne 12-i-1 Thunderbolt-dokken har en overraskende strømfunksjon for Windows-brukere

0
18
Orico 12-in-one Thunderbolt Dock

Orico 12-i-1 Thunderbolt 4 Dock

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Orico 12-i-1 Thunderbolt 4 Dock er tilgjengelig på Amazon for $340.Denne fullt utstyrte sertifiserte Thunderbolt 4-dokken tilbyr 8K-støtte for Windows-brukere, og alle porter en profesjonell kan ønske seg.
Dokken skrus ned volumet på vertsdatamaskinen, som kanskje ikke er det alle vil ha, og den nødvendige strømadapteren er enorm.

Byttingen til USB-C-porter i moderne bærbare og stasjonære datasystemer tjener omtrent 90 % av brukerne godt. Disse personene bruker først og fremst USB-C-enheter og har lite behov for HDMI- eller Ethernet-porter. For profesjonelle som trenger tilkoblinger til et kablet nettverk, flere skjermer og et bredt utvalg av enheter og lagringsalternativer, er det imidlertid ikke nok å stole på et par USB-C-porter.

Også : De beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner du kan kjøpe

Det er nettopp her en avansert profesjonell Thunderbolt 4-dokkingstasjon, som Orico 12-i-1-dokken, viser seg å være uvurderlig. En slik brygge bygger bro over gapet, tilbyr omfattende tilkoblingsmuligheter fagfolk krever og sikrer sømløs integrasjon av alle nødvendige periferiutstyr og nettverk.

Se på Amazon

Orico 12-i-1 Thunderbolt 4 Docking Station tekniske spesifikasjoner

Overføringshastighet: 40 GbpsUtganger:
1 x USB-C PD 85W
1 x USB-C PD 15W med kjedestøtte
1 x USB-C 3.2 Gen2 10 Gbps
1 x USB-A 3.2 Gen2 10 Gbps
2 x USB-A 2.0 480 Mbps
1 x Gigabit Ethernet< br>1 x SD-kort/microSD-spor
1 x 3,5 mm kombinasjonskontakt
1 x DisplayPort 8K3@30Hz/4K@60Hz
1 x HDMI 8K@30Hz/4K@60HzOS-kompatibilitet< /strong>: Windows/macOSkabel: USB-C til USB-C, 1 meterFarge: SølvMateriale: Aluminiumslegering og ABS Størrelse: 180 x 87 x 26 mmStrøm: DC 20V 6,5A 130W

Til teste dokken riktig, må man se forbi spesifikasjonsarket og verifisere om alt fungerer som påstått. En betydelig del av jobben min er å sikre at produsentene forblir sannferdige og forhindre at de overdriver markedsføringspåstandene sine.

Også: Hva er Thunderbolt, og hvordan er det forskjellig fra USB- C?

Jeg er glad for å kunne rapportere at denne dokken bestod med glans. Portene tilbyr alle hastighetene og skjermoppløsningene de lover, dokken er stabil i bruk, og den forblir behagelig kjølig, selv under tung belastning.

Denne dokken, som alle andre jeg anmelder, gjennomgår omfattende testing for å sikre at den holder det den lover

Denne dokken, som alle den andre jeg anmelder, gjennomgår omfattende testing for å sikre at den holder det den lover.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

På mange måter visste jeg at jeg ikke trengte å teste noe av dette fordi dette er en sertifisert Thunderbolt 4-dokkingstasjon. Alt som bærer Thunderbolt-logoen har blitt grundig testet. Men som det gamle ordtaket sier — stol på, men verifiser.

Porter på forsiden av Orico 12-in-one Thunderbolt 4 Dock

Porter på forsiden av Orico 12-i-1 Thunderbolt 4-dokken

Adrian Kingsley -Hughes/ZDNET

Merk at selv om denne maskinvaren støtter doble skjermer gjennom en HDMI-port og en DisplayPort, er Mac-brukere utstyrt med M1/M2/M3-prosessorene, samt iPad Pro-brukere, begrenset til å utvide en enkelt skjerm. Denne begrensningen stammer fra Apples begrensninger, snarere enn eventuelle begrensninger pålagt av Thunderbolt-dokken.

Også: De beste nettverkstilkoblede lagringsenhetene du kan kjøpe

< p>Det er et par ulemper med denne kaien. Den første er at strømforsyningen er massiv. Faktisk er den større og tyngre enn selve dokken, som i hovedsak utelukker bruken som en bærbar dock.

Porter på baksiden av Orico 12-i-ett Thunderbolt 4 Dock

Porter på baksiden av Orico 12-i-1 Thunderbolt 4-dokkingstasjonen

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Et annet problem jeg møtte er at ved å koble dokken til en enhet automatisk skrus volumet ned til null. Selv om jeg har kommet over dokker som demper lyden når hodetelefoner er koblet til, er det uvanlig at dette skjer konsekvent, uavhengig av omstendighetene. Dessuten er det merkelig at det ser ut til å senke volumet ved å faktisk skru det ned, og viser meldingen på skjermen om volumjustering hver gang du kobler dokken til systemet ditt. Videre, hvis du prøver å skru opp lyden, vil dokken kjempe mot deg og skru den ned igjen.

De første par gangene jeg koblet denne dokken til systemet mitt, lurte jeg på: " Hei, hvorfor er volumet mitt lavt?" 

Dette er definitivt ikke en avtalebryter, men det er noe verdt å vite om.

ZDNETs kjøpsråd

De fleste vil aldri trenge en dock, og av de som gjør det, vil bare noen få utvalgte kreve en Thunderbolt-sertifisert dock. De som jakter på maskinvare som konsekvent innfrir det de lover, men investerer i et avansert utstyr – og det betyr dessverre dyrt – utstyr. 

For profesjonelle som fotografer, videografer, 3D-modellere eller lydingeniører, er det logisk å velge en sertifisert maskinvare. I denne sammenhengen skiller Orico 12-i-ett Thunderbolt 4-dokken seg ut som et alternativ som ikke vil skuffe.