Google kan endelig lansere Finn My Device-nettverket for å finne offline-enheter

0
16
Googles Finn min innstilling Lance Whitney/ZDNET

Android-brukere kan snart være i stand til å finne offline-telefoner, smartklokker, øreplugger og sporere via Googles nye Finn min enhet-nettverk. På torsdag sendte Google en e-post til noen Android-brukere som sa at de ville motta et varsel på enheten sin når funksjonen slås på om tre dager, som 9to5Google oppdaget. Dette antyder at Google kan lansere nettverket så snart som søndag 7. april.

Selv om Google allerede tilbyr en Finn min enhet-innstilling på Android-telefoner, må enheten du leter etter være slått på og tilkoblet for at funksjonen skal fungere. Det nye Finn min enhet-nettverket er designet for å spore opp manglende telefoner og andre enheter selv om de er av, ved å bruke Bluetooth. En funksjon for slått av finne lar hver enhet lagre beacons i Bluetooth-kontrollerens minne, slik at nettverket kan se enhetene om de er slått på og tilkoblet eller ikke.

E-posten sitert av 9to5Google forklarer hvordan funksjonen vil fungere: “Med det nye Finn min enhet-nettverket vil du kunne finne enhetene dine selv om de er frakoblet. Du kan også finne kompatibelt Fast Pair-tilbehør når de er koblet fra enheten din. Dette inkluderer kompatible øreplugger og hodetelefoner, og trackere som du kan feste til lommeboken, nøklene eller sykkelen."

Også: Slik aktiverer du Finn min enhet på Android-telefonen din (og hvorfor du burde)

Google Play Services betaversjon 24.12.14 har allerede introdusert en ny "Finn enhetene dine uten nett" alternativet i Innstillinger-menyen, rapporterte 9to5Google onsdag. Dette alternativet tar deg til et annet skjermbilde der du kan velge hvordan du vil at enheter skal bli funnet: 1) Uten nettverket, 2) Med nettverket i "områder med høy trafikk" eller 3) Med nettverket hele tiden.

Google annonserte Find My Device-nettverket i september 2023, men forsinket utrullingen på grunn av frykt for at teknologien kunne misbrukes av personer bevæpnet med Bluetooth-sporere, som Apples AirTags, for å spore og forfølge andre mennesker. Apples kommende iOS 17.5 (nå i betatesting) inneholder angivelig den nødvendige sikkerhetsbeskyttelsen for å forhindre denne typen misbruk, og baner vei for at Google endelig kan lansere nettverket.

Google vil sannsynligvis slå på Finn My Device-nettverket som standard for støttede Android-enheter. En Google-kontoinnstilling lar deg kontrollere om alle enhetene dine mottar varsler når et element blir funnet. Du vil kunne velge bort nettverket, begrense det til bare enheter på nettet, eller slå av funksjonen Finn min enhet helt.

Så hvilke Android-telefoner vil kunne bruke den nye Finn min enhet. Nettverk? Vi vet allerede at Googles kommende Pixel 9 og dens eksisterende Pixel 8 og Pixel 8 Pro inneholder den nødvendige systemkoden for tjenesten, men når nettverket endelig er oppe og går, bør vi finne ut om andre telefoner også kan delta. Googles e-post nevnte også øreplugger, hodetelefoner og andre enheter, så forvent at en rekke produkter støttes.