Jeg testet de beste Mint-alternativene, og dette er min nye foretrukne pengeapp

0
17
4670 Richard Drury/Getty Images

ZDNETs viktigste takeaways

Jeg sjekket ut Monarch Money, NerdWallet, Rocket Money, Quicken Simplifi og YNAB, og Monarch Money, til $99 i året, er mitt beste valg.  Fordeler: Enkelt å sette opp, med kraftige verktøy for å analysere økonomien din og bygge et budsjett. 
Udemper: Den dyreste personlige økonomisk program.

Jeg brukte Thanksgiving-uken min på å se på programmer for personlig økonomi, men siden Intuit bestemte seg for å begrave Mint – dets populære og gratis pengesporings- og budsjettprogram – hadde jeg ikke noe valg. Mint skulle slutte å virke 1. januar 2024. Intuit har siden utsatt Mints bortgang til 24. mars 2024, sannsynligvis fordi Mint-kunder har vært trege med å migrere.

Intuit ville foretrekke det hvis jeg flyttet Mint-dataene mine til Credit Karma, men jeg kommer ikke til å gjøre det. Selv om Credit Karma er flink til å jobbe med kredittpoengene dine, er det ikke en budsjetteringsapplikasjon. Selv Intuit innrømmer, “Credit Karma tilbyr for øyeblikket ikke budsjettfunksjoner på samme måte som Mint har tidligere.” . Jeg er ikke alene. Mange andre liker heller ikke Credit Karma. 

Også: Hvordan jeg gjorde en gammel, dum Mercedes til en smartere bil på et budsjett

Med dyrebar liten tid til å flytte mine år med økonomiske data til en ny tjeneste, måtte jeg finne en passende erstatning. Alles økonomiske behov er forskjellige. I mitt tilfelle trengte jeg et program som kunne håndtere flere bank- og kredittkortkontoer, flere 401Ks og noen aksje- og eiendomsinvesteringer. 

Jeg så etter programvare som gjorde det enkelt å importere data fra flere kilder. Hvis du virkelig vil, kan du fortsatt taste inn dataene dine i et regneark. Og jeg kunne også fortsatt skrive sjekker for hånd. Men jeg har ikke tid, og jeg tviler på at du har det heller.

Så jeg så på Monarch Money, NerdWallet, Rocket Money, Quicken Simplifi og YNAB (You Need A Budget). Mitt beste valg? Monarch Money.

Monarch Money gir en økonomisk ramme for nullbasert budsjettering. Med denne tilnærmingen allokerer du hver krone du tjener til utgifter og sparing. Monarch er mer enn bare en budsjetteringsapp. Den gir alt du trenger for å administrere din personlige økonomi. 

Se på Monarch Money

Monarch Money gir en økonomisk ramme for nullbasert budsjettering. Med denne tilnærmingen allokerer du hver krone du tjener til utgifter og sparing. Monarch er mer enn bare en budsjetteringsapp. Den gir alt du trenger for å administrere din personlige økonomi. 

Det jeg liker best med Monarch Money

Programmet gjør det enkelt å begynne å koble sammen dine finansielle kontoer, inkludert kredittkort, sparing, lån og investeringer. Den gjør dette ved å bruke Plaid, en sikker tredjepartsplattform, for å få kontakt med finansinstitusjonene dine. Bortsett fra andre programmer — som NerdWallet — som også bruker Plaid, gjør Monarch den beste jobben med å jobbe med bankene og kredittkortene dine. 

Monarch gjør det også enkelt å importere Mint data. På den måten vil du ikke miste dataene dine. Hvis du har problemer med å importere den, sjekk Monarch-Mint FAQ. Bare ikke vent for lenge. Når Mint stenger, er dataene dine borte for godt. 

Også: Du kan kanskje tjene penger på de mest populære Threads-innleggene dine

Monarch presenterer inntekter og utgifter tydelig, noe som gjør det enkelt å spore gjenværende budsjett. Jeg er ikke en emoji-fan, men bruken deres her for forbruksunderkategorier er ikke bare sjarmerende, men også funksjonell, noe som muliggjør rask identifikasjon av forskjellige kategorier. 

En fin Monarch-funksjon er transaksjonssporeren. Trackeren lar deg kategorisere utgifter i brede kategorier, som mat og bespisning; underkategorier, som dagligvarer og restauranter; og spesifikke selgere, som Ingles Market og Five Points Diner. Denne detaljerte oversikten over forbruksvaner er en fremtredende funksjon. Appens automatiske kategorisering er både presis og tilpassbar, slik at brukerne kan angi regler for fremtidige transaksjoner basert på selgeren eller beløpet.

Også: Hvem vil samarbeide med Apple Card nå, og hva betyr denne shakeupen for brukerne?

Monarch importerer også enkelt data fra bankkontoene dine, pensjonsfond, aksjekontoer og kredittkort. Den gjorde den beste jobben av alle applikasjonene jeg så på ved å automatisk importere data fra andre tjenester. 

Jeg liker også at Monarch prioriterer besparelser. Du kan sette et økonomisk mål, for eksempel å spare til en nedbetaling av boligen, og gi det en frist. Appen lager en dedikert spareseksjon på startskjermen. Bidrag til denne seksjonen er kun mulig når utgiftene er lavere enn inntektene.

Det tilpassbare dashbordet gir en oversikt over din økonomiske situasjon, med widgets for å sammenligne månedlige utgifter, se nylige transaksjoner, overvåke investeringer og spore sparemål.

Også: De ti best betalte tekniske ferdighetene kan tjene deg mye penger – her er hvor mye

En annen fin funksjon er Monarchs rådseksjon. Her staver Monarch ut trinnene du trenger for å administrere pengene dine i det lange løp. Dette inkluderer hvordan du vurderer kontantstrømmen din, hvordan du setter opp bodokumenter og hva du skal se etter i livsforsikring. 

Applikasjonen støtter også delt budsjettering, noe som gjør den egnet for par eller familier. Det er enkelt å legge til en annen person til budsjettplattformen. Jeg var i stand til å legge til partneren min på dashbordet uten problemer.

Jeg har nå brukt Monarch Money i fire måneder. Med et ord, det er “flott”.  Den gjør alt jeg trenger den for å gjøre og gjør det mye enklere å administrere pengene mine. 

Monarch er bedre enn Mint noen gang var. Mint ville konsekvent ha problemer med å importere data fra flere av kontoene mine. Hver eller annen måned måtte jeg koble kontoene mine til Mint på nytt. De samme kontoene forblir koblet sammen i Monarch.

Hvordan bruke Monarch Money

Det er enkelt nok å komme i gang med Monarch. Du kobler bare dine ulike økonomier – sjekk, sparing, pensjonering og kredittkort- og lånekontoer – til tjenesten. Du kan også inkludere eiendeler som eiendom, kjøretøy og kryptovalutaer for å vurdere din samlede nettoverdi. Når de er konfigurert, vil de automatisk oppdatere fremtidige transaksjoner. 

Når det er gjort, blir du bedt om å definere dine økonomiske mål, for eksempel å spare for en boligforskuddsbetaling eller å betale et studielån, sammen med de ønskede beløpene for hver. Monarch hjelper deg deretter med å sette opp en spesifikk ordrelinje for disse målene, slik at du kan bestemme hvor mye du skal bidra med hver måned.

Også: 3 enkle måter å spare på hjemmekontoret ditt energiregning

Som jeg nevnte tidligere, bruker Monarch den nullbaserte budsjetteringsmetoden for å planlegge utgiftene dine, og oppfordrer deg til å allokere hver krone av inntekten din hver måned. Den foreslår budsjettbeløp for forskjellige utgiftskategorier basert på dine historiske utgiftsmønstre, og dekker nødvendigheter som dagligvarer og livsstilsvalg som trening. 

Du kan overvåke det budsjetterte beløpet for hver kategori og bytte mellom gjeldende utgifter og det gjenværende budsjettet, noe som gir deg mer kontroll over økonomien din.

Appens primære grensesnitt viser hele budsjettet ditt, inkludert nettoformuen, nylige transaksjoner, investeringssporing og en sammenligning av gjeldende utgifter mot forrige måned. Det fremhever også fremgangen din mot å spare mål. Dette dashbordet er svært tilpasningsdyktig, slik at du kan skreddersy visning og prioritering av informasjon for å passe dine preferanser.

Monarch støtter også samarbeidsbudsjettering, noe som gjør det ideelt for partnere eller familier å administrere økonomi sammen. Det er enkelt å invitere andre til å bli med i budsjettoversikten via e-post, og det er like enkelt for dem å godta invitasjonen. Skulle behovet oppstå, er det enkelt å fjerne noen fra dashbordet ditt. 

Hva jeg ønsker å endre med Monarch Money

En raritet med Monarch er at det ikke' t tilby kredittscore tilgang. Jeg får den muligheten via kredittkortene mine, så jeg savner det ikke, men likevel, det hadde vært fint om de hadde tilbudt det. 

Også: 

xA0;Er Temu legitim? Hva du bør vite før du legger inn en bestilling

Monarchs siste prisøkning til $99,99 årlig plasserer den blant de dyrere budsjetteringsappene. I tillegg kan det være utfordrende å navigere i appen til å begynne med, med noen funksjoner — for eksempel å veksle mellom “Faktisk”; og "Resterende" i utgiftskategorier — er mindre intuitive og krever litt utforskning for å oppdage.

Samlet sett fant jeg at Monarch var verdt pengene. For pengene mine er Monarch det beste pengestyringsprogrammet som er tilgjengelig i dag. 

Det jeg ikke valgte noen av de andre alternativene

Det var ikke noe galt med de andre valgene. De var bare ikke riktige for meg. 

NerdWallet er en interessant kombinasjon av et utmerket gratisprogram og et veldig informativt nettsted. Den er ideell for alle som er nye til å administrere pengene sine. Men, det er ikke meg. Likevel kan du ikke slå prisen. 

Rocket Money har et utmerket grensesnitt, men jeg fant dets “betal-hva-du-ønsker” modellprising villedende. For å få mest mulig ut av det trenger du Premium-medlemskapet, som koster fra $47,99 til $59,99 årlig, eller $4 til $12 per måned. Jeg syntes også det var vanskelig å importere data til den. Den gjør imidlertid en god jobb med å finne og hjelpe deg med å bli kvitt abonnementer og andre skjulte avgifter.

Quicken Simplifi er ikke Quicken. Selv om morselskapet fortsatt tilbyr Quicken, ligner Simplifi det ikke på godt og vondt. Simplifi skiller seg ut for å tilby skreddersydde utgiftsplaner. Du kan oppdatere disse i sanntid for å følge nøye med på utgiftene dine. Men, som Rocket Money, har Simplifi problemer med å importere dataene mine. Hvis kontoene dine fungerer med Simplifi (og med en gratis 30-dagers prøveperiode, vil du ha rikelig mulighet til å se om det er tilfelle), er programmet vel verdt sine årlige kostnader på $47,99.

YNAB, forkortelse for “You Need A Budget”, er en enkel, nullbasert budsjetteringsapp. Det vil hjelpe deg med å planlegge utgiftene dine nøye ved å tildele midler til spesifikke kategorier hver gang du blir betalt. Som sådan krever det mer forhåndsarbeid enn de andre applikasjonene. Ja, det kan hjelpe deg med å spore pengene dine, men navnet på spillet er å lære deg hvordan du budsjetterer ved å bruke nullbudsjetttilnærmingen. For folk som har problemer med å lage og holde seg til et budsjett, YNAB'apos ;s årlige rate på $99 er vel verdt investeringen. Men jeg lærte på den harde måten å holde et budsjett på egen hånd. 

Quicken lever fortsatt

Det gamle økonomiske favorittprogrammet, Quicken, eksisterer fortsatt, men det er ikke lenger fra Intuit. Mints morselskap, mens de fortsatt tilbyr QuickBooks, solgte Quicken i 2016. Under ny ledelse lever programmet videre. 

I dag er Quicken en av de mest omfattende personlig økonomiapplikasjonene som er tilgjengelige. Quicken Classic, en skrivebordsbasert programvare supplert med en mobilapp, gir omfattende økonomistyringsverktøy. Denne programvaren rettferdiggjør sine årlige abonnementskostnader ved å tilby et bredt spekter av funksjoner, inkludert grundig kontoadministrasjon, budsjettering, regningshåndtering og investeringssporing.

Også: ChatGPTs neste jobb? Co-pilot for å hjelpe deg med å investere pengene dine bedre

Jeg kan ikke anbefale Quicken for folk flest fordi du må være dypt inn i personlig økonomistyring for å få mest mulig ut av verktøyet. Mens du kan få tilgang til Quicken via en app med Quicken Mobile og via internett med Quicken på nettet, er de fulldrevne versjonene kun tilgjengelige på PC-er. 

Når det er sagt, hvis du har brukt Quicken tidligere, er det fortsatt verdt en titt. Programvaren er tilgjengelig i fire forskjellige versjoner. For å se om det er noe for deg, prøv Quicken Starter for $3,49 i måneden. De mer avanserte versjonene kommer til forskjellige priser: Quicken Deluxe, for privat og småbedriftsøkonomi, koster $5,99 i måneden; Quicken Classic Premier, for investorer, koster $6,99 i måneden; og Quicken Business & Personlig, for avanserte brukere, vil koste deg $9,99 i måneden. Bare Quicken Starter og Classic er tilgjengelig for Mac-brukere. 

Hva er en kredittpoengsum?

Kredittpoengene din er sannsynligvis det viktigste tallet i livet ditt. Det bestemmer ikke bare hvor sannsynlig det er at du får kreditt, men også rentene dine, hvor mye du betaler for alt fra et kredittkort til leie, og til og med om du får jobb. Pokker, det finnes til og med datingapper som tar hensyn til kredittkortet ditt! 

En kredittscore, også kjent som en FICO-score, er en numerisk indikator, vanligvis fra 300 til 850, som forutsier hvor sannsynlig det er at du betaler tilbake lån og regninger. Denne poengsummen beregnes ved hjelp av data fra kredittkontoene dine. 

Også: Et Costco-medlemskap kommer med et gratis gavekort på $20 akkurat nå

Det er fem hovedkriterier for å bestemme en FICO-kredittscore: betalingshistorikk, gjeldende gjeldsnivå, hyppighet av nye kredittsøknader, lengden på kreditthistorikk og variasjonen av kreditttyper. De to mest kritiske komponentene er betalingshistorikk, som utgjør 35 % av poengsummen, og hvor mye kreditt som er i bruk. Betalingshistorikkfaktorer inkluderer aktualiteten til betalinger, hyppigheten av tapte betalinger, hvor forsinkede betalinger er og hvor nylig tapte betalinger er ute. Å søke om ny kreditt kan kort redusere ens poengsum.

Hva er en god kredittscore?

En poengsum på 700 eller mer er en god poengsum, mens 800 og over er utmerket. De fleste har score fra 600 til 750. For å forbedre en kredittscore kan du åpne kontoer som rapporterer til kredittbyråer, holde lave saldoer, betale regninger raskt og begrense nye kontosøknader. 

Det er også viktig å huske at du ikke har en enkelt, fast kredittscore. Poengsummen kan variere basert på skåringsmodellen som brukes, datakilden og beregningsdatoen.

Økonomiprogrammer kan hjelpe deg med å bygge opp kredittscore fordi de gir deg informasjonen du trenger for å kontrollere. din økonomi. Uten dem opererer du blind.

Også: Slik sparer du penger på dagligvarer med Amazon Prime

Det er også viktig å huske at du har ikke en enkelt, fast kredittscore. Poengsummen kan variere basert på skåringsmodellen som brukes, datakilden og beregningsdatoen.

Økonomiprogrammer kan hjelpe deg med å bygge opp kredittscore fordi de gir deg informasjonen du trenger for å kontrollere. din økonomi. Uten dem opererer du blind.