LGs 17-tommers Gram Pro bærbare datamaskins beste funksjon er ikke dens ekstreme portabilitet

0
17
lg-gram-pro-17 -main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Med et øyeblikk har LG Gram Pro 17 alle funksjonene til en flott bærbar datamaskin. Den er utstyrt med en flott CPU- og GPU-paring, solid batterilevetid, pluss en høyoppløselig skjerm. Imidlertid er den bærbare datamaskinens ekstremt lette design og høy pris kan begrense appellen.

De fleste 17-tommers bærbare datamaskiner er ikke akkurat det du vil kalle “bærbare”, men litt kreativ design vil du bli overrasket over hva som kan oppnås. LG Gram Pro 17 er en bærbar datamaskin som uten tvil er ultraportabel, men som har gjort noen innrømmelser på veien for å komme dit. På den ene siden har denne bærbare datamaskinen solid maskinvare som profesjonelle brukere vil sette pris på. Men på den annen side kan visse designvalg holde det tilbake med de samme brukerne. Tillat meg å beskrive hva som er bra (og ikke så bra) med denne rekordholdende lette bærbare datamaskinen.

Også: Dells nyeste gaming-laptop er en ultraportabel maskin jeg ikke har noe imot å ta med på jobb

Dens skinnende funksjon er den høyoppløselige WQXGA-skjermen (2 560 x 1 600 piksler). På vanlig engelsk betyr dette akronymet at den bærbare datamaskinens bildekvalitet er bedre enn en 2K-oppløsningsskjerm, men ikke fullt så god som en 4K-skjerm – den er et sted i midten. Gram Pro 17s liv er ytterligere forbedret ved at den bærbare datamaskinen støtter nesten hele DCI-P3-fargespekteret. Resultatet er at nyanser av blått, rødt, grønt og mer praktisk talt hopper fra skjermen. Det beste av alt er de tynne rammene rundt glasset som får skjermen til å virke større enn den faktisk er.

Se på LG

Maskinvareytelsen er også solid. Under panseret er en Intel Core Ultra 7 155H, en prosessor som ofte sees blant moderne bærbare datamaskiner, og med god grunn. Det er en solid CPU som yter utmerket på tvers av en rekke brukstilfeller fra tilfeldig surfing på internett til tyngre arbeidsbelastninger som videoredigering. Brikkesettet gjorde det også bra i benchmarking-testene, og fikk en poengsum på 9911 på Cinebench R23. Den overgikk forrige generasjons avanserte prosessor: Intel Core i9-9880H.

Ved siden av den på min anmeldelsesmodell var en Nvidia GeForce RTX 3050 GPU. Ikke la utseendet til et siste generasjons grafikkort lure deg. Dette er fortsatt et flott stykke maskinvare som er i stand til å hjelpe videografer med å redigere massevis av opptak eller kunstnere gjengi arbeidet sitt. Det kan til og med la deg nyte litt lett spilling. Dessuten sikrer oppdateringsfrekvensen på 144 Hz at spillingen går jevnt.

Også: De beste bærbare gaming-PC-ene i 2024: Få spillet ditt på

Selvfølgelig må jeg nevne dens oblattynne design. Gram Pro 17 måler omtrent en halv tomme tykk og veier litt over tre pund. Denne tingen er definisjonen på lett; Jeg kan ikke huske at en bærbar datamaskin i denne størrelsen er så tynn. Det er ganske imponerende — du kan kaste dette i en pose og nesten ikke vite at det er der. 

Estetisk ser det ut til at LG har tenkt mye på hvordan det ser ut enn å få det til å se ganske enkelt “kult ut”. Den bærbare datamaskinen har et kulsort fargeskjema som resulterer i en pen kontrasteffekt der displayet og bakgrunnsbelyste taster virkelig dukker opp mot deg. Selv om den ser elegant ut, er Gram Pro 17 definitivt ikke for alle.

Når jeg begynte å bruke den bærbare datamaskinen som en del av hverdagen min, la jeg merke til noen designfeil. For det første gjør dens lette design at den føles spinkel. Da jeg begynte å skrive, så jeg at skjermen svingte frem og tilbake. Det er til og med mulig å lukke enheten bare ved å riste den lett. Å se denne mengden bevegelse gir en følelse av skjørhet. Hvis den ikke kan håndtere litt skriving uten å floppe, hvor utsatt er den for skade? Avveiningen i lettvekts ekstrem portabilitet kan komme på bekostning av holdbarhet.

Du tenker sikkert at jeg må ha skrevet ganske hardt for å få datamaskinen til å bevege seg så mye. Ja, jeg var – fordi jeg måtte. Dette er et tastatur som ikke liker å trykke forsiktig på tastene.

For å sikre at tastetrykk sendes, må du trykke dem ned. Raske typer som meg selv er vant til å trykke forsiktig på tastene mens de flyr over tastaturet. Men å skrive på denne måten fungerer ikke særlig bra på LGs maskin. Jeg la merke til at bokstaver ikke ville vises på skjermen når jeg jobbet på min vanlige måte, så jeg ble tvunget til å senke farten for å sikre at inndataene ble sendt. For meg hjelper ikke dette virkelig produktiviteten min.

lg-gram-pro-17-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

The en annen del av dette tastaturet jeg ikke er en fan av, er dets grunne design. Tastene mangler den fjærende følelsen og har ingen haptisk tilbakemelding, noe som for meg (som en som skriver mye) er en stor sak. Du vil ikke føle det til å begynne med, men etter timer med arbeid vil hendene dine bli slitne. Min gjorde det.

Hvis du er en som ikke skriver så mye, og ser etter en ultra-bærbar bærbar PC med en fantastisk skjerm, kan denne bærbare datamaskinen passe godt til den billetten. Den er tilsynelatende designet for å se kul ut, gå hvor enn du går, og ta med deg en solid pakke med maskinvare. Videoskapere som driver med mye videoredigering i felten, kan for eksempel elske å ha denne mengden prosessorkraft i en så lett pakke.

ZDNETs kjøpsråd

LG Gram Pro 17 er først og fremst ment for kreative fagfolk som ønsker en maskin sterk nok til å håndtere arbeidet sitt. Dette tydeliggjøres av maskinvarekonfigurasjonen og skjermen med høy oppløsning. Selvfølgelig kan du bruke den til mer generelle oppgaver, men det grunne tastaturet og den ultralette formfaktoren er definitivt ikke for alle.

Også: Denne bærbare Lenovo-laptopen imponerte meg med to typiske funksjoner for avanserte brukere

Til slutt kan prislappen til denne bærbare datamaskinen gjøre den til et tøft salg: Gram Pro 17 koster for øyeblikket $ 2499 på LGs nettsted. Husk at du kan velge en mindre kraftig konfigurasjon for å få prisen ned, men den vil ikke redusere så mye. Dette er et prispunkt som beviser at det å forplikte seg til en ultraportabel formfaktor har en kostnad – og om det er verdt det eller ikke er opp til deg.

For lignende alternativer, sjekk ut vår liste over beste bærbare datamaskiner for grafikkdesignere. Vi anbefaler Dell XPS 15 for en lavere pris og sammenlignbar maskinvare.