Disneylands interaktive Star Wars-droider er her, og du kan se dem frem til 2. juni

0
19
Roboty Scott Gustin via Twitter

Vanligvis vil kommunikasjon med en droid være begrenset til sci-fi-filmer. Men med et dryss magi og en stor dose avansert robotikk, bringer Disney opplevelsen til Disneyland.

Også: Apple skal angivelig utforske AI-drevne hjemmeroboter, inkludert disse to produkter

I fjor høst testet Disneyland først de frittgående BD-X-droidene i Star Wars Galaxy's Edge i Disneyland Park. Droidene stjal raskt gjester' hjerter med sine søte manerer — vekket til live med svært uttrykksfulle bevegelser, som vist i videoen nedenfor. 

Denne uken annonserte Disney at droidene dukker opp igjen i Disneyland for Season of the Force, en Star Wars sesongfest i Disneyland som begynner 5. april og slutter 2. juni. 

Disse droidene er designet for å emosjon og bevege seg på en måte som ligner et lite barn. For å lage disse bevegelsene blir robotene brakt til et simuleringslaboratorium hvor de lærer bevegelsene skapt av animatører, ifølge Moritz Bacher, assisterende labdirektør ved Disney Research.

Så, for å få de tobeinte robotene til å lære seg oppførselen, blir de belønnet når de følger nøye bevegelsene animatøren utpekte bevegelsene, la Bacher til. Denne prosessen er kjent som forsterkningslæring, en metode som ofte brukes til å trene roboter og maskinlæringsmodeller. 

OpenAIs beryktede chatbot, ChatGPT, ble trent ved hjelp av en lignende metode, Reinforcement Learning from Human Feedback (RLHF), som finjusterer modellen via menneskelig tilbakemelding.

En annen nøkkelkomponent i å bringe disse "andungerobotene" til livet er å utvikle gangbevegelsene sine på en måte som får dem til å virke som om de gjerne spretter rundt i parken – noe som krever en betydelig mengde balanse. 

Også: Roomba&apos ;s nye $275 Combo Essential kan være budsjett-robotvakuumet å slå i 2024

Parkgjengere reagerer begeistret, og tar allerede til X (tidligere Twitter) for å dele deres i parken interaksjoner med droidene, som vist nedenfor i videoen av droidene som deltar i en liten danserutine. 

Utenfor Disney-parker er det en spennende tid for robotikk. Bare denne uken delte en rapport som siterer innsiderkilder at Apple jobber med to AI-drevne hjemmeroboter. En av robotene ville være en mobil assistent som følger brukere rundt for å hjelpe til med dagligdagse gjøremål, og bringer en droid-lignende hjemmerobot nærmere virkeligheten.