Jeg så favorittprogrammet mitt på Apple Vision Pro, og det var strålende, rart og slitsomt

0
14
vision-pro David Gewirtz/ZDNET

I morges så jeg for første gang en full, timelangt TV-program på Apple Vision Pro. Det var både herlig og litt kjipt, alt på samme tid.

En del av oppdraget mitt her hos ZDNET er å hjelpe deg å forstå, visceralt, hvordan dette nye romlige databehandlingsparadigmet er, uten at du nødvendigvis trenger å gå ut og slenge ned nesten $4000.

Også: Jeg så Apples nyeste Immersive Video på Vision Pro, og det var min 'aha' øyeblikk

Jeg har egentlig ikke brukt Vision Pro som en medieforbruksenhet. Jeg har fokusert mesteparten av tiden min på å forstå hvordan jeg kan gjøre spesifikke ting med den, slik at jeg kan skrive nyttige fremgangsmåte-artikler. Jeg har brukt det mye, men for det meste fem og ti minutter om gangen, dukket ned for å ta et skjermbilde eller ta en rask video, og dukket ut igjen for å skrive om det.

Jeg har testet Vision Pro for det meste i familierommet vårt, som fungerer som vårt primære samarbeidsområde for jobbene vi jobber hjemmefra. Det er fint, for noen ganger kan jeg bruke La-Z-Boy som skrivebordsstol, og valpen kan sitte på fanget mens jeg jobber.

Forrige helg var det tidlig, og jeg ville se litt vekker-TV. Denise skulle bruke rommets store TV til et Zoom-møte, så det betydde at jeg enten måtte se bilserier på en liten skjerm eller lyspære. Jeg kunne se noe på Vision Pro.

Jeg har ønsket å se hele fire sesongene av For All Mankind, det alternative historieromkappløpsdramaet på Apple TV+. Det er så bra. Så jeg bestemte meg for at jeg skulle se den første episoden mens hun var i møtet hennes, og jeg ville gjøre det inne i den romlige datakokongen til Vision Pro.

Apple TV+ på Vision Pro

Apple TV+-appen gir et par visningsalternativer på Vision Pro. Det første er bare et vindu i passthrough-modus, der du ser showet flyte i rommet, med hva rommet ditt er som bakteppe. Det interesserte meg ikke i det hele tatt. Jeg ville ha full fordypning.

Også: Hvilke apper vil være på Apple Vision Pro? Ikke disse to store

For full fordypning er det to alternativer. Du kan velge å se i et av de fullstendige 3D-miljøene (som Mount Hood, som er min favoritt). Eller du kan se i Cinema-modus, som gjør hele synsfeltet ditt svart, og setter en skjerm foran deg med et grått virtuelt gulv og et litt strukturert virtuelt tak.

Jeg valgte kinomodus.

Du kan også velge sitteplasser: foran, midt eller bak, og om du er på gulvnivå eller balkong. Balkong er rart. Alt er lavt og du må se ned. Gulvnivå setter skjermen rett foran meg, noe som er fint når man sitter i hvilestolen, så jeg valgte Floor.

controls.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

La oss nå snakke om skjermplassering. Hvis du velger å sitte bak, får du en skjerm som ser ut som en 80-tommers TV-skjerm eller så. Stor, men ikke så stor. Velger du Middle, får du en skjerm som er større.

cinema.png

Vision Pro tillater ikke å ta skjermbilder av TV- og filminnhold. Dette bildeelementet ble levert av Apple og representerer bakstørrelsen på kinovisningen.

Apple

Men, min kjære venn, hvis du velger Front, får du en skjerm som ser ut til å være minst 15 fot høy og sannsynligvis 25 fot eller mer bred. Jeg var plutselig i et mørklagt rom som var betydelig større enn det faktiske rommet jeg var i, og så på en skjerm som måtte slå gjennom taket og sprenge inn i vaskerommet ved siden av.

Hvis du noen gang har gått på en ekte kinosal og satt deg på en av de første fire eller fem radene, er det slik det føltes for meg.

Det. Var. Herlig.

Også: Apple Vision Pro-triks: Hvordan ta perfekte skjermbilder og opptak (og unngå rare ting)

Bildekvaliteten var for det meste også spektakulær. For All Mankind er ikke i 3D, men det er et veldig visuelt overbevisende show. Når det er sagt, kvaliteten på huden på skuespillerne' ansikter, gjengitt 15 fot høye, var spektakulære.

Dessverre fikk jeg litt merkelige kanter uskarphet og flekker. Jeg bruker reseptbelagte linseinnsatser. Til tross for at jeg hadde renset dem rett før jeg så, var stripene fortsatt til stede. Jeg er ikke sikker på om det var en lett lekkasje eller en strek på linsene, men det var distraherende.

Det var ikke distraherende nok til at jeg kunne stoppe showet, men det var en av de irritasjonene jeg bare skulle ønske at det ikke var der.

Og likevel var det utrolig å se programmet i det miljøet.

Virtuell virkelighet

Men det var ikke alle årgang 1969 Corvette Stingrays og Apollo 11. Det var noen problemer. Den første var lyd…

1. AirPods ala-modus

Gjennom tidligere eksperimenter visste jeg at Vision Pros morsmål kunne høres i rommet. Så jeg planla å bruke AirPods Max i stedet. Dessverre, så snart jeg slo på showet og tok på AirPods Max, kjente jeg et banke på kneet.

"Kjære, det er fryktelig høyt. Kan du fikse det?"

Av en eller annen grunn hadde ikke AirPods Max koblet til ordentlig, og lyden kom fortsatt ut av Vision Pro. Jeg fant senere ut at selv om AirPods Max automatisk er bundet til Vision Pro gjennom iCloud-kontoen min, hadde de ikke koblet til automatisk. Jeg hadde tydeligvis savnet å trykke på Koble til-knappen da den blinket på skjermen.

Også: 7 skjulte kostnader for Apple Vision Pro for å inkludere XR-budsjettet ditt

I stedet byttet jeg til AirPods Pro, og det forhindret henne og hennes Zoom-kolleger fra å høre lyden fra TV-programmet mitt.

Men det var en annen gotcha. Jeg kunne ikke få AirPods Pro til å slå på støyreduksjonsmodus. Selv om jeg gravde gjennom Vision Pros Innstillingsmeny og kontrollpanelet, fant jeg ingenting som så ut til å tillate noen modusendring til AirPods.

Så, mens hun ikke kunne høre meg, kunne jeg høre henne. For hele showet. Det var uheldig.

Som det viser seg, kan du slå på støyreduksjon. Etter litt googling fant jeg svaret. Gå først til Innstillinger og deretter Bluetooth-fanen. Trykk på den lille infoknappen ved siden av AirPods Pro.

info.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du får et helt dedikert AirPods Pro-innstillingspanel . Gå videre og trykk på Støyreduksjon.

noise.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det er også et alternativ nederst på skjermen panel for å endre støykontrollinnstillingen ved å trykke på enten venstre eller høyre AirPod. Trykk på AirPod-en du vil ha, og velg handlingen du foretrekker.

airpods.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Så, ja, du kan slå på støyreduksjon. Jeg visste bare ikke hvordan jeg skulle gjøre det på min første løpetur.

Bare fordi jeg elsker dere folkens og ønsker å gi dere hele historien, tvang jeg senere meg selv til å se den andre episoden av noen av de beste TV-ene som noen gang er laget, på det som sannsynligvis er den mest intense gigantiske TV-skjermen jeg noen gang har sett. Og ja, både AirPods Pro og AirPods Max fungerte helt fint.

2. Øyeanstrengelser og kløende kløe

Jeg så de første 20 minuttene av showet i underholdningssenteret, men så begynte øynene mine å få vondt og ansiktet (delen inne i hodesettet) begynte å klø.

Jeg sørget for å lukke og blunke øynene gjennom hele seeropplevelsen, men etter omtrent 40 minutter ønsket jeg meg selv vekselvis at showet var over og betatt av hvor fantastisk videoen var.

For å lindre kløen stoppet jeg videoen noen ganger, løsnet headsettet og skrapte det. Det er litt av en fordypningsmorder.

3. Ingen kaffe for deg

Visste du at du ikke kan drikke i en Vision Pro? For å være rettferdig kan du heller ikke drikke inne i en Meta Quest 3. I utgangspunktet kan du ikke tippe koppen uten at den treffer headsettet.

Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

Jeg endte opp med å drikke kaffen min gjennom et sugerør, men det var også litt av et problem fordi jeg var i full VR, så å finne kaffekoppen var det første eventyret, navigere sugerøret til munnen min den andre utfordringen, og sette koppen trygt tilbake på et underlag var det tredje hinderet.

Etter å ha prøvd dette en gang, ventet jeg til de gangene jeg trengte å klø meg for å ta slurker. Ikke ideelt.

4. Hopp-hopp, flak, flail

Det skal være en funksjon for persondeteksjon i Vision Pro som åpner litt av en portal hvis noen går bort til deg og står foran deg. Men da min kone strakk seg over sofaen med et insisterende trykk, var det ingen slik advarsel.

Det var ikke så mye at det var oppsiktsvekkende. Det var mer at det tok litt koordinering og luftfinger for å finne og stoppe avspillingen, løsne hodetelefonbåndet og rive hodesettet av pannen min, alt uten å dra for mye i batteriets navlestreng.

Jeg er sikker på at det så latterlig ut for henne, og jeg vet at det var litt stressende for meg.

5. Å, mitt furete bryn

Jeg la merke til pannesmerter mens jeg så på, men underholdningsopplevelsen var så fascinerende at jeg tålte det. Etter å ha fullført showet og trygt oppbevart Vision Pro, la jeg merke til at brynet mitt, der Vision Pro tilsynelatende overførte det meste av presset, gjorde virkelig vondt.

For å være rettferdig, er det ikke en forferdelig grad av skade, som når du stusser tåen. Men det er smertefullt nok til at det er verdt å bemerke det. Smertene forsvant etter omtrent ti minutter.

6. I VR kan ingen høre deg strømme

Jeg kan bekrefte følelsen av isolasjon noen Vision Pro-anmeldere har rapportert. For å være rettferdig, gikk jeg med vilje for isolasjonen, fordi jeg ikke ønsket å være involvert i min kones Zoom-møte.

Men da valpen min kom bort, kunne jeg føle ham og klappe ham, men han kunne ikke se på ansiktet mitt og jeg kunne ikke se ham. Det var ikke et forferdelig øyeblikk, for han har utrolige ferdigheter i lap-sitting, men jeg ville se tilbake på det lille ansiktet hans og klarte det ikke.

Er det verdt det?

Det er egentlig to spørsmål, er det ikke? Er det verdt å bruke $3500+ på en Vision Pro? Og er det verdt irritasjonen og den lette smerten å se noe som For All Mankind i et superkinomiljø?

Nei, med mindre du ruller inn penger, er det ikke verdt å bruke $3500 for å se TV på en veldig stor skjerm. Men når denne enheten kommer ned til $1500 og er langt mer komfortabel, ja. Det blir billetten.

Jeg foretrekker fortsatt å se på TV på TV-en min, mest på grunn av irritasjonene beskrevet ovenfor. Men jeg vil dykke tilbake inn i dette miljøet hver gang min kone trenger rommet og jeg trenger ikke å ha ansiktet mitt begravet i dataskjermen. Nå som jeg har sett de to første episodene av For All Mankind på denne måten, vil jeg se hele serien på den måten.

Også: klør du etter å prøve Vision Pros reisemodus? Her er hva du kan forvente før du drar

La oss sette dette i perspektiv. Det føles som om jeg har denne forbløffende spektakulære private kinoen der jeg har hele teatret for meg selv og kan se nesten hva jeg vil på det store lerretet. Det eneste kravet er at jeg må gjøre det mens jeg har på meg ubehagelige dykkebriller som også komprimerer synsfeltet noe.

Det er rart, ennå ikke perfekt, og litt ubehagelig. Men det er også så utrolig kult.

Det er ingen tvil om at dette er et virkelig fantastisk underholdningsparadigme. Jeg tipper noe av det vil bli bedre ettersom Apple slipper nye versjoner av det fortsatt veldig nye operativsystemet. Og ja, det er verdt å tåle noe av smerten, og til og med mangelen på kaffetilgjengelighet, rett og slett fordi opplevelsen bare er så sinnsykt stor.

Jeg anbefaler deg definitivt ikke å gå tom og kjøpe en Vision Pro bare for dette. Men hvis du har en, ikke nøl med å sette opp Cinema Mode i sin største skjermstørrelse i Apple TV+-appen og streame litt video. Det vil slå av deg sokkene.

Har du en Vision Pro? Har du sett noe i Immersive Cinema Mode? Har du sett For All Mankind? Fortell oss hva du synes i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>