Apple ønsker desperat at jeg skal bytte ut iPhonen min, så jeg satte ideen på prøve

0
17
skjermbilde-2024-04-02-at-9-07-24am.png

Så det er ikke så stor forskjell der?

Skjermbilde av Chris Matyszczyk/ZDNET

Apple er skuffet over meg.

Jeg har en iPhone 12 og selskapet tror det er gang jeg fikk med programmet og oppgraderte til en iPhone 15.

Også: iPhone 15 Pro vs. iPhone 14 Pro: Hvor mye av en oppgradering er den nyeste modellen?

Hvordan vet jeg dette? Fordi Apple nettopp har lansert en ny nettside med overskriften: “Din iPhone vs. den nyeste.” Tanken er å erte eiere av eldre iPhones til å bytte inn og bytte.

Jeg bør nevne at jeg er helt fornøyd med min iPhone 12. Den har overlevd uten deksel og fortsetter å fungere som jeg. jeg forventer at en iPhone burde. Jeg bør også nevne at jeg ikke oppgraderer iPhonen min hvert år.

Før denne iPhone 12 hadde jeg en iPhone XR. Før det, en iPhone 6. (Skam meg.)

Så hva kunne Apple fortelle meg nå som ville få meg til å konkludere umiddelbart at jeg trenger en iPhone 15? Det ser ut til at det er mange grunner til å oppgradere. Vil noen av dem være nok? Vil alle sammen være nok?

Det er kameraet, dumt

Selskapets første gambit er: “iPhone 15 fanger opp til 4x oppløsningen av iPhone 12for et nytt nivå av detaljer og farger."

Jeg tror dette, men spørsmålet er: Hvor mye betyr dette? Har jeg vært bekymret for løsningen min? Har jeg vært dypt skuffet over kameraet til iPhone 12? Det har jeg ikke, men kanskje jeg burde vært det.

Så hva er det neste? Vel, det er: “Lagre langt flere bilder med 2 ganger mer lagringsplass enn iPhone 12.” Det kan være noe, men tar jeg så mange bilder at jeg burde være bekymret? Jeg er ikke sikker på at jeg gjør det. Jeg mistenker at jeg er under gjennomsnittet på skudd-o-meteret. 

Også: Den utrolige utviklingen av smarttelefonkameraer og hvordan AI driver en blendende fremtid

Dessuten er det et bittelite nummer 2 ved siden av denne påstanden. Jeg søker nederst på siden etter en forklaring: "Sammenligning av lagring basert på startkapasitet." Noe som høres ut som en komplisert kvalifisering.

Neste Apple tilbyr: "Få mer plass til å zoome med et 2x telefoto. Det er som å ha et tredje kamera." Så vi er fortsatt på kameraet og tar bilder? Jeg antar at det egentlig er den viktigste moderne bruken av en smarttelefon. Det er et kamera med en telefon tilkoblet.

Om hvilket emne, går vi til Apples neste erting: “Hvis motivet ditt er en person, hund eller katt, lar iPhone 15 deg raskt ta bildet og gjøre det om til et portrett senere.” Dette får det til å høres ut som om det kun er en funksjon for mennesker, hunder og katter. Noe som igjen er fint, men er det verdt oppgraderingen?

Og det er filmene

Listen har bare så vidt begynt. Det er: “Når du tar opp video mens du er på farten, bruk handlingsmodus for å stabilisere virkelig ustø håndholdte bilder.” Bra, men ikke overbevisende i seg selv – og hvor ofte skyter folk mens de er på farten?

Også: Trenger du en smarttelefon som fortsetter og går? Denne kan vare i over 3 måneder

Hva med: "Lag filmer som filmene med kinomodus, som automatisk flytter fokus til det viktigste motivet i en scene." Jeg liker dette. Noe. Men vi vet alle at når Apple viser filmer tatt på en iPhone, er det mange dyre lys og filmteam involvert.

Apple følger dette med det fristende: "USB-C betyr at du kan lade din Mac, iPad eller PC med samme kabel som iPhone 15." Å ja. Min iPhone 12 bruker fortsatt Lightning. Men jeg kommer rundt det lille problemet ved å bruke en trådløs lader.

Deretter prøver Apple: “A16 Bionic-brikken har en GPU som er opptil 40 % raskere enn GPUen i A14 Bionic.” ; Jeg lurer på hvor mange som kjenner GPU-ene sine fra CPU-ene. 

Også: De beste iPhone-tilbudene i 2024: Gratis iPhone 15s, gratis iPads, billig tilbehør

Apple forklarer: “Langere batterilevetid lar deg se opptil 3 timer mer med video enn iPhone 12.” Men det er et bittelite nummer 3 ved siden av. Denne fotnoten tilbyr: "Alle batterikrav avhenger av nettverkskonfigurasjon og mange andre faktorer; faktiske resultater vil variere. Batteriet har begrensede ladesykluser og kan til slutt må skiftes ut. Batterilevetid og ladesykluser varierer etter bruk og innstillinger."

Det er tingen når folk kjøper telefoner. De foretrekker faktiske resultater.

Kan jeg kjøpe inn dynamikken?

Og nå til funksjonen som, for mange eiere av eldre telefoner, kan være ganske rørende: “iPhone 15 gir deg Dynamic Island, som bobler opp flyet ditt status, musikk og mer slik at du ikke går glipp av noe. Den utvides for å få oppmerksomheten din – hei, turen er her! — deretter gjemmer seg bort igjen."

Dette er en funksjon Apple plugget entusiastisk så snart den ble oppfunnet. Jeg tror jeg vil se hvordan det er å leve med. Jeg har lekt med den i en Apple-butikk, men den har ennå ikke vært nok i seg selv til å overtale meg til å oppgradere. Nå, altså.

Også: De beste iPhone-modellene du kan kjøpe akkurat nå (inkludert iPhone 15)

Hvis du har scrollet så langt på Apples overtalelsesside, kan du få følelsen av at selskapet er i ferd med å prøve. Fordi det neste elementet er: “iPhone 15 er bygget for å vare, takket være en slitesterk design med et romfartskvalitets aluminiumskapsel og en keramisk skjoldfront som er tøffere enn noe smarttelefonglass.” >

Men min iPhone 12 – tydeligvis – ble bygget for å vare. Det går fortsatt veldig bra. Ingen skjermerstatninger, ingen funksjonsfeil. (Takk, Apple.)

Merkelig nok avslutter Apple med en side-ved-side-sammenligning av min iPhone 12s skjerm og iPhone 15s.

De ;re identisk, noe som kanskje viser hvordan sanne oppfinnelser i smarttelefoner har avtatt over tid. Gjerne for iPhones.

Selvfølgelig kan beslutningen om å oppgradere avhenge av bestemte funksjoner. Eller til og med en opphopning av funksjoner som i seg selv er relativt små.

Også: Du kan nå se, søke i og filtrere hele Apple App Store-kjøpsloggen din

Jeg tror imidlertid at oppgradering også er en følelsesmessig avgjørelse. 

Du ser på hver nye iPhone som kommer ut og lurer på om det er noe ved den som beveger deg nok å gjøre en endring. (Apple sier at jeg vil få opptil $220 i kreditt hvis jeg bytter inn iPhone 12.) Det kan til og med være en ny farge – like mye som en ny kamerafunksjon – som til slutt snakker deg opp. Det kan også være at telefonen din bare ikke fungerer så bra lenger, og at du bare er i humør for en forandring.

For meg anser jeg at det er april. Jeg er sikker på at det kommer en ny iPhone til høsten. For det er det alltid.

Kanskje den har noe ved seg som jeg bare ikke kan motstå. Jeg kan ikke vente. Jeg har lært å gjøre det opp gjennom årene.