De beste sikre nettleserne for personvern i 2024

0
17

Nettlesere har blitt oversvømmet med annonsesponset innhold, noe som gjør nettlesere til en viktig kampplass for sluttbrukeres personvern. Mens Chrome er den mest brukte nettleseren i verden, er det alternative nettlesere og måter å forbedre sikkerheten på tilgjengelig for å hjelpe deg med å holde deg anonym på nettet.

Data er en av dagens nøkkelingredienser for å generere inntekter. Nettbaserte annonseringsselskaper kan bruke nettleserhistorier til å fingeravtrykke individuelle nettlesere over tid, og lage skyggebrukerprofiler for å avsløre informasjon, inkludert en brukers interesser, produktsøk og mer – noe som kan føre til målrettet annonsering. Når du ser etter en personvernfokusert nettleser, vil du undersøke hvordan annonsesporere og informasjonskapsler administreres, om søkehistorikk lagres eller deles, og om nettleserutvikleren har en gjennomsiktig personvernpolicy på plass eller ikke.' xA0;

Også: De beste VPN-tjenestene (og hvorfor du trenger en for å beskytte personvernet ditt)

Hva er den beste sikre nettleseren for personvern i 2024?

ZDNET-eksperter har holdt fingeren på pulsen på markedet for sikre nettlesere i flere tiår, og mange av oss har prøvd og testet forskjellige alternativer gjennom årene. Brave er vårt beste valg for den beste nettleseren for personvern basert på dens tilnærming til brukernes personvern, forebygging av annonsesporing, personverninnstillinger, brukervennlighet og hastighet. 

Nedenfor finner du andre anbefalinger for sikre nettlesere som kan beskytte personvernet ditt – ikke bare mot nettangrep, men også fra virksomheter som skraper, lagrer og selger dataene dine. 

De beste sikre nettleserne for personvern i 2024

Brave

Beste nettleser for personvern generelt

modig nettleserSkjermbilde av Charlie Osborne/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Rask Ikke i den tradisjonelle nettbaserte annonsevirksomheten Personvernfokusert som standard Chromium-utfordrer Ideles Noen brukere rapporterer problemer med dataressurser Flere detaljer

Modig f eatures:Krombaserte | Blokkerer tredjeparts annonsesporere | Blokkerer informasjonskapsler | Inkognitovinduer | Løk ruting | VPN | Off the record-surfing

Brave er en Chromium-basert nettleser som blokkerer annonser, fingeravtrykk og annonsesporere som standard.

Brave støtter millioner av brukere over hele verden. Organisasjonens forretningsmodell er avhengig av personvernbeskyttende annonser som betaler utgivere og brukere når brukere legger merke til annonser. Selskapet er åpen om denne inntektsstrømmen, og den er valgfri – med brukere som belønnes i krypto-tokens hvis de velger å vise annonse.

Brave har flere personvernforbedrende innstillinger, inkludert alternativer for å blokkere tredje- partyannonsesporere, oppgradere usikrede tilkoblinger til HTTPS, samt blokkere informasjonskapsler og fingeravtrykk. Invasive annonser og sporere er deaktivert, noe selskapet sier forbedrer lastetidene på datamaskiner og mobiler.

Også: De beste webhotelltjenestene for å bygge drømmenettstedet ditt< /strong>

Brave fjernet Google-kode fra Chromium for å forbedre brukernes personvern, inkludert noe kontointegrering, bakgrunnssynkronisering og innebygde utvidelser. Det er også en "Tor-modus" tilgjengelig for bruk, som gir anonymisert onion-nettverksruting. 

Nettleserutvikleren tilbyr også en VPN- og brannmurtjeneste som beskytter økter også utenfor nettleseren. Mange brukere sier at nettleseren overgår forventningene, selv om andre synes at noe funksjonalitet, for eksempel VPN-tilkobling, kan trenge forbedring. 

Brave tilbyr også en funksjon kalt “Off the Record” (OTR) for brukere som kan være ofre for vold i nære relasjoner. Nettleserutvikleren sier at funksjonen “tar sikte på å hjelpe folk som trenger å skjule nettleseratferden for andre som har tilgang til datamaskinen eller telefonen deres.”

Se nå på Brave

Mozilla Firefox

Sikker nettleser for sporingsbeskyttelse

Mozilla Firefox-nettleser Skjermbilde av Charlie Osborne/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Forbedret sporingsforebygging Fokus på tilgjengelighet Stolt på av millioner av brukere IdelesStreng sporingsbeskyttelse kan ødelegge nettsteder Kan kreve tunge PC-ressurser Flere detaljer

Mozilla Firefox-funksjoner: Forbedret sporingsbeskyttelse | Firefox Focus for mobil | Strenge personvernstandarder | DNS-spørringer sendt til en sikker løsningstjeneste | Fokus på tilgjengelighet | Kryptert klient Hei

Firefox er et must for individuell nettleserpersonvern på tvers av flere enheter. 

En av Firefoxs viktigste personvernfunksjoner er forbedret sporingsbeskyttelse. Mozilla har lånt Tor-teknikker for å blokkere fingeravtrykk i nettleseren, og Firefox-utviklere prøver hele tiden å forbedre sporingsforebyggende funksjoner.

Firefox er rik på valg for å tilpasse nettleseren for personvern. Den blokkerer sporing av sosiale medier, sporingsinformasjonskapsler på tvers av nettsteder, sporing i private vinduer, kryptogruvearbeidere og skript for fingeravtrykk. Det er en "streng" modus, som også kan ødelegge enkelte nettsteder når sporere er skjult i innhold – men det finnes måter å tillate forbedret sporingsbeskyttelse for pålitelige nettsteder. Videre er en nylig forbedring introduksjonen av Encrypted Client Hello (ECH).

Brukere nyter Firefoxs personvernfokus, men merk at det kan være et ressurssvin.

Det andre alternativet for Firefox-fans er Firefox Focus, en personvernfokusert nettleser for iOS og Android som blokkerer sporere og har en innebygd annonseblokkering.    

Mozilla tilbyr også en VPN, med mulighet for å koble opptil fem enheter til over 500 servere i 30 land.

Se nå på MozillaView nå på Firefox Fokus på flere kjøpsvalg

The Tor nettleser

Best for anonym surfing

Tor-nettleseren Skjermbilde av Charlie Osborne/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Høye nivåer av anonymitet DuckDuckGo-integrasjon Konstante oppdateringer og forbedringer Ideles Lærekurve å bruke Kan være treg Flere detaljer

Tor-nettleseren features: Løkruting | DuckDuckGo integrasjon | Tilgang til nettsteder utenfor det klare nettet

Et annet godt valg for å forbedre personvernet ditt på nettet er Tor-nettleseren, et non-profit prosjekt fokusert på å anonymisere brukere på nettet.

Den proprietære nettleseren skjuler en brukers IP-adresse og aktivitet ved å videresende den gjennom et nettverk av servere (noder) drevet av frivillige. Å sprette informasjonen din rundt gjør det usedvanlig vanskelig å spore, noe som er flott hvis du ikke vil at Internett-leverandøren din eller noen andre skal spionere på aktiviteten din på nettet. 

Tor kan være et avgjørende verktøy for varslere, journalister, aktivister og folk som unngår sensur. Tor-nettleseren er også et populært valg for å få tilgang til det dype nettet: En samling nettsteder og sider som er utilgjengelige på tradisjonelle måter, som søkemotorer, i det som er kjent som “klar” nett. 

Også: Hvordan bruke Tor-nettleseren (og hvorfor du bør)

Tor-nettleserens standard søkemotor er DuckDuckGo, som ikke vil logge eller lagre søkene dine.

Selv om det ikke er et vanlig valg, er Tor-nettleseren en velrenommert nettleser for folk som ikke ønsker å bli sporet over nettet, og den oppdateres ofte av Tor-prosjektet. Brukere applauderer nettverkets tøffe tilnærming til personvern, men legger merke til lave hastigheter og sporadiske problemer med Captchas.

Sideinnlastinger i Tor-nettleseren kan være tregere, og noen nettsteder fungerer kanskje ikke bra på grunn av Tor-arkitekturen Nettverk. Ikke desto mindre er Tor-nettleseren en personvernbevarende nettleser som er verdt å vurdere.

Se nå på Tor Project

DuckDuckGo

Beste nettleser for private søk

duckduckgo Skjermbilde av Charlie Osborne/ZDNET

Fordeler & Ulemper ProsTilgjengelig på tvers av forskjellige operativsystemer Solid forpliktelse til brukerens personvern Innstillinger for e-postbeskyttelse Imper Tydelig nettleserdesign Flere detaljer

DuckDuckGo features: Chrome og Firefox støttes | Privat nettleser for mobil og skrivebord | Samler ikke brukerdata | AI-eksperimenter | Ingen søkemotorsporing

Når det gjelder DuckDuckGo, kommer brukernes personvern først. 

Den personvernfokuserte søkemotoren og nettleseren er en vokal tilhenger av forbrukernes personvernrettigheter og håndterer nå millioner av brukersøk daglig.

Det er en økende appetitt på personvernfokuserte alternativer til teknologigiganter som Facebook og Google . DuckDuckGos Privacy Essentials-utvidelse for Chrome, Firefox og Microsofts Edge har også vist seg å være populær. Dens rykte er bygget på ideen om at den ikke samler inn brukerdata, men kan gi de samme søkeresultatene som de som gjør det. 

DuckDuckGo pleide å være en søkemotor i stedet for en full nettleser, men ga deretter ut en mobilvennlig nettleserapp og nå en desktopversjon. Organisasjonens nettleser gir et privat søk, beskyttelse og blokkering av nettstedet, nettkryptering og mer.

DuckDuckGo eksperimenterer med AI-assisterte teknologier for å forbedre søkeopplevelsen og har nylig oppgradert nettleseren. Brukere setter pris på firmaets fokus på personvern, selv om noen klager over sensur – et konsept som DuckDuckGo på det sterkeste benekter. 

Se nå på DuckDuckGoView nå på Google PlaySe nå på Apple App Store flere kjøpsalternativer

Mullvad-nettleseren

Best for bruk med et VPN

Mullvad-nettleser Skjermbilde av Charlie Osborne/ZDNETFordeler & Ulemper Pros To tunge personvernutviklere Fingerprint, tracker blokkerer Tor-baserte personvernfunksjoner Cons Nytt, så mindre grundig testet Flere detaljer

Mullvad Browser f< strong>eatures: Tilnærming til fingeravtrykkmaskering | Fjerner online identifikatorer | Privat modus aktivert som standard | Blokkerer sporere, informasjonskapsler

Mullvad er en relativt ny inngang til markedet for sikre nettlesere.

For ikke å forveksle med Tor-nettleseren, markedsføres Mullvad-nettleseren som "Tor-nettleseren uten Tor-nettverket." Nettleseren er bygget av Tor Project-teamet og distribuert av Mullvad, en respektert svensk leverandør av virtuelle private nettverk. 

Ideen bak nettleseren er å etterligne Tor-nettverket ved å lage et lignende fingeravtrykk for alle brukere, og forbedre anonymiteten. Videre kommer nettleseren med en privat modus ut av esken, sporing og informasjonskapsler er blokkert, og nettfunksjoner som brukes til å trekke ut informasjon fra besøkende – for eksempel enhetsidentifikatorer – er forhindret.

Du kan bruke nettleseren som et frittstående produkt, eller du kan kombinere den med Mullvad VPN. Brukere har generelt gitt positive anmeldelser, selv om du kan finne deg selv å registrere deg for VPN for det beste oppsettet – og det er ikke det billigste på markedet.

Du bør imidlertid huske på at Mullvad ble gjenstand for en ransakingsordre av det svenske politiets National Operations Department (NOA) i 2023. Mullvad-ansatte sa at siden kundedataene ikke eksisterte, satt rettshåndhevelse igjen med ingenting (og ingen kundeinformasjon). 

Se nå på Mullvad

Hva er den beste nettleseren for personvern?

Brave er vårt beste valg for den beste nettleseren for personvern basert på dens tilnærming til brukernes personvern, forebygging av annonsesporing, det brede utvalget av personverninnstillinger som tilbys, brukervennlighet og hastighet. Ingen nettleser er imidlertid perfekte, så du må bestemme hvilket alternativ som passer deg best.

Beste nettleser for personvern

Forebygging av annonsesporing?

Mobilstøtte?

Løkruting?

Modig

Mozilla Firefox

Tilgjengelig ✓

< p>✓

X

DuckDuckGo

Tilgjengelig ✓

Tor

< /td>

✓< /p>

Mullvad-nettleser

X

Via Tor ✓

Som er riktig nettleser for personvern for deg?

Ikke én størrelse passer alle, så sørg for å referere til tabellen nedenfor for bedre å forstå hvilken nettleser som passer for deg.

Velg dette. .

Hvis du vil…

Modig

Den beste generelle nettleseren for personvern. Brave fokuserer på personvern og sikkerhet som standard, og tillegget av valgfri løkruting er en fin detalj.

Mozilla Firefox

< /td>

En sikker nettleser som fokuserer på sporing. Firefox-sporingsforebyggingsprogrammet er flerlags og vil helt sikkert bidra til å forhindre at du blir profilert på nettet. 

DuckDuckGo

En søkemotor eller nettleser som aldri lagrer eller logger søkene dine. Den nye nettleseren utvider den opprinnelige søkemotorfunksjonaliteten til mobil og datamaskin.

Tor

Et system basert på onion routing-nettverket. Du kan få tilgang til dypnettsider og forbli anonym.

Mullvad-nettleser

For å bruke det med et virtuelt privat nettverk (VPN). Det hjelper at Mullvad er en one-stop-shop og du trenger ikke å laste ned og installere ytterligere personvernbeskyttende utvidelser.

Faktorer du bør vurdere når du velger en sikker nettleser

Når du bytter til en sikrere nettleser, er det noen viktige faktorer å vurdere:

Nettidentifikatorer: Du bør sjekke om nettleseren sporer noen av aktivitetene, besøkene eller søkene dine. Disse dataene kan brukes til å lage profiler for målrettet annonsering og kan brukes til å spore deg på tvers av forskjellige nettsteder.Revisjon: De beste sikre nettleserne vil utføre hyppige sikkerhetsrevisjoner og ha konsekvente patchutgivelser for å fikse sårbarheter og feil som kan utsette brukere for risiko. Hastighet vs. sikkerhet: Noen nettlesere vil rute trafikken din gjennom en rekke servere for å redusere sannsynligheten betraktelig for at du blir sporet. Du må imidlertid bestemme hvor treg du er villig til at tilkoblingene og nettlesingen skal være.VPN: Hvis du vil bruke en VPN, bør du vurdere om nettleseren fungerer bra med en — eller ikke hvis nettleseren tilbyr en innebygd løsning.

Hvordan valgte vi disse nettleserne for personvern?

Mens vi undersøkte de beste nettleserne for personvern i 2024, sammenlignet vi hver av disse nettleserne og utvidelsene for å finne ut hva som gjør dem forskjellige og hvilke som er best for forskjellig bruk saker. 

Saldo: Balansen mellom å administrere brukernes personvern og finansiere en bedrift kan være vanskelig for bedrifter å administrere, men som vi har vist, er mange utviklere villige til å vifte med sikkerhetsflagget på vegne av brukere over potensielle muligheter til å generere mer inntekter.< strong>Brukeropplevelse: Vi har gjennomgått tilbakemeldinger fra kunder for å sikre at flertallet av brukerne finner nettleserne enkle å installere og bruke.Funksjoner: Vi liker å se flere personvernforbedrende funksjoner, som løkruting. Vi valgte leverandører som tilbyr mer enn standard nettleseropplevelser. Plattformstøtte: Vi valgte nettlesere som tilbyr en rekke støtte for forskjellige operativsystemer og plattformer, samt mobildekning. 

Hvordan fungerer en personvernnettleser?

En personvernnettleser fungerer ved å automatisk slette nettleser- og søkehistorikken din og informasjonskapsler. Det kan også begrense nettsporing, og noen hjelper til og med med å skjule posisjonen din (IP-adressen). Personvernfokuserte nettlesere kan også fremme bruk av virtuelt privat nettverk (VPN) og kan inkludere funksjoner designet for å omgå sensurblokkeringer og holde brukere så anonyme som mulig, for eksempel tilgang til onion-ruting og nekting av å logge nettstedsbesøk eller nettsøk.

Trenger jeg en personvernnettleser?

Hvis du er bekymret for personvernet ditt på nettet, bør du installere en personvernnettleser eller i det minste en utvidelse. Vi må ta ansvar for vårt eget personvern på nettet i disse dager, og du kan ikke stole på at selskaper gjør jobben for deg. 

Også: Slik sletter du deg selv fra søkeresultater på Internett og skjuler identiteten din på nettet

Vi kan anbefale noen få grunnleggende trinn: Last ned en av de personvern-første nettleserne som er oppført ovenfor som ikke logger spørsmålene og aktivitetene dine, installer en VPN og bruk meldingsapper med ende-til-ende-kryptering. 

Bruker en privat nettlesingsvindu skjule IP-adressen min?

Hvis du bruker Chrome, skjuler ikke et inkognitovindu IP-adressen din. Den lagrer ganske enkelt ikke nettleserhistorikken din, informasjon du har angitt i skjemaer, eller hvilke tillatelser du har gitt til nettsteder du har besøkt. Microsoft Edge, Firefox og Opera bruker alle en lignende form for “anonym” nettvindu for å surfe, men de skjuler ikke virkelig identiteten din på nettet. 

Også: De beste VPN-tjenestene (og om det er verdt å prøve gratis VPN-er)

Hvis du vil blokkere IP-adressen din fra å bli sett eller sporet, kan du laste ned en VPN, som maskerer IP-adressen din slik at tjenesteleverandøren din (eller noen andre, for den saks skyld) ikke kan se hva du gjør.

Hva er den vanligste personlige nettsikkerhetsrisikoen?

Helt ærlig? Legge din personlige eller kontaktinformasjon på sosiale medier. Hvis du har fullt navn, telefonnummer, adresse eller arbeidssted hvor som helst på sosiale medier, kan noen bruke det til å ødelegge dine personlige kontoer. 

For å forhindre dette, unngå å bruke det virkelige navnet ditt på nettet der det er mulig, slå av posisjonssporing, og ikke post om arbeidsstedet ditt hvis du kan hjelpe det. Alt som trengs er et enkelt stykke personlig informasjon for at noen med svært dårlige intensjoner skal få tak i hele din tilstedeværelse på nettet – og hvis du for eksempel legger ut bilder av deg hjemmefra og på ferie, lar du deg folk vet at hjemmet ditt er sårbart.

Også: De beste sikkerhetsnøklene

Disse uskyldige navnegenerator-memene er et annet stort problem; de som får deg til å skrive ut ditt første kjæledyrs navn og barndommens gatenavn (eller noe lignende) for å lage en gnome (eller hva som helst). Dette er svar på vanlige spørsmål om passordgjenoppretting, så ved å la verden få vite at navnet ditt er Fluffy Elm Street, kan du overlate alle dine personlige kontoer til internettkriminelle. 

Finnes det andre nettlesere som er verdt å vurdere?

Personvern og sikkerhet på nettet er populære temaer i dag. Mengden data som stilles inn om hver og en av oss er svimlende – og utover målrettede annonser er det ikke sikkert du er klar over det. 

Nettleserne vi har anbefalt ovenfor kan bidra til å stramme opp ditt forsvar mot sporing og online overvåking, men siden ingen nettleser er en perfekt løsning, kan det være lurt å vurdere alternativene nedenfor:

Se på EpicView på WaterfoxView på MicrosoftView på Vivaldi