Google lanserer endelig Finn My Device-nettverket. Her er Android-modellene som støtter det

0
17
Googles Finn min innstilling Lance Whitney/ZDNET< /figure>

Android-brukere vil snart kunne finne telefoner, smartklokker, øreplugger og sporere takket være Googles nye Finn min enhet-nettverk. På mandag lanserte Google endelig Finn My Device-nettverket sitt rettet mot å lokalisere enheter selv om de er frakoblet.

Også: Android 15 kunne bringe tilbake et buzzword som en gang var snakk om i teknologibransjen

"I dag rulles den helt nye Finn min enhet ut til Android-enheter over hele verden, med start i USA og Canada," Google sa i et nytt blogginnlegg. "Med et nytt, crowdsourcet nettverk på over en milliard Android-enheter, kan Find My Device hjelpe deg med å finne de forlagte Android-enhetene dine og hverdagslige gjenstander raskt og sikkert."

Selv om Google allerede tilbyr en Finn min enhet-innstilling på Android-telefoner, må enheten du leter etter være slått på og tilkoblet for at funksjonen skal fungere. Det nye Finn min enhet-nettverket er designet for å bruke Bluetooth til å spore opp manglende telefoner og andre enheter som er koblet fra et Wi-Fi- eller mobilnettverk. 

En avslått funksjon for søk lar hver enhet lagrer beacons i Bluetooth-kontrollerens minne, slik at nettverket kan se alle støttede enheter selv om de ikke er tilkoblet.

I sitt blogginnlegg beskrev Google fem måter Android-brukere kan benytte seg av det nye Finn min enhet-nettverket på. Du kan finne hvilken som helst kompatibel Android-telefon eller -nettbrett ved å ringe den eller se plasseringen på et kart. Nettverket vil finne enhver støttet enhet selv om den er frakoblet. Og den vil spore opp enhver Pixel 8 eller Pixel 8 Pro-telefon selv om den er slått av eller batteriet er tomt.

Også: Google Messages' støtte for satellitttilkobling kan la deg chatte med hvem som helst

Fra og med mai vil du kunne bruke Find My Device-appen til å finne gjenstander som nøkler eller bagasje via Bluetooth-sporingsetiketter laget av Chipolo og Pebblebee. Taggene er designet spesielt for det nye nettverket, og vil sende deg ukjente sporingsvarsler på tvers av Android- og iOS-enheter for å advare deg om uønsket sporing.

En Finn i nærheten-knapp lanseres også i mai som hjelper deg med å finne ut et objekt som kan skjule seg rett ved siden av deg. Ved å bruke de kommende Bluetooth-taggene, vil du kunne jakte på objekter i nærheten som en lommebok eller nøkler.

Deretter vil Finn min enhet-appen vise deg en manglende telefon eller annet element i forhold til Nest-hjemmeenhetene dine, og gir deg et referansepunkt. 

Og til slutt vil du kunne for å dele en enhet eller tilbehør slik at andre kan spore det også.

Også: Slik aktiverer du Finn min enhet på Android-telefonen din (og hvorfor du bør)

Google annonserte Find My Device-nettverket i september 2023, men forsinket utrullingen på grunn av frykt for at teknologien kunne misbrukes av personer bevæpnet med Bluetooth-sporere, som Apples AirTags, for å spore og forfølge andre mennesker. Apples kommende iOS 17.5 (nå i beta-testing) inneholder angivelig den nødvendige sikkerhetsbeskyttelsen for å forhindre denne typen misbruk, og baner vei for at Google endelig kan lansere nettverket.

Så, hvilke Android-telefoner vil bli kan du bruke det nye Finn mitt nettverk? Selv om bare Pixel 8 og Pixel 8 Pro kan bli funnet selv om de er slått av, vil nettverket fungere med alle telefoner som kjører Android 9 eller nyere. 

Og hvor sikker og privat vil har enhetene dine vært på dette nye nettverket? "Flerlagsbeskyttelse innebygd i Finn min enhet-nettverket hjelper deg med å holde deg trygg og din personlige informasjon privat, samtidig som du har kontroll over enhetene som er koblet til Finn min enhet-nettverket," Google sa i sitt innlegg. “Dette inkluderer ende-til-ende-kryptering av posisjonsdata samt aggregert enhetsposisjonsrapportering, en første i sitt slag sikkerhetsfunksjon som gir ekstra beskyttelse mot uønsket sporing tilbake til et hjem eller privat posisjon.”