Å generere musikk ved hjelp av AI i Copilot ble akkurat enda bedre

0
27
Suno AI Sabrina Ortiz/ZDNET

Copilot er en one-stop-shop for de fleste av dine AI-behov: tekst, bilde og til og med musikkgenerering er tilgjengelig i tjenesten. Hvis du er en Copilot-bruker, bør du vite at Copilots  Suno AI tekst-til-musikk-genererende plug-in, som først dukket opp i desember 2023, fikk en oppgradering forrige uke.

Tidbiten kommer fra Microsoft CVP for Search og AI Jordi Ribas, som delte via X (tidligere Twitter) at Microsoft nylig rullet ut Sunos nye v3-modell i Copilot-plugin-modulen. Den nye modellen lar brukere produsere musikk av bedre kvalitet, med mulighet for å generere flere stiler og sjangere, ifølge Ribas.

Da Suno avduket sin v3-modell i mars, hevdet oppstarten at v3 var i stand til å produsere “radiokvalitetsmusikk”. Andre forbedringer inkluderte "forbedret umiddelbar overholdelse," som muliggjør de mer grasiøse avslutningene Ribas nevnte, samt færre hallusinasjoner. 

Også: Photoshop for musikk? Adobe avduker nye AI-verktøy for lyd

For å prøve modellen selv, er alt du trenger å gjøre å besøke Copilot, klikke på "Plugins" alternativet ved siden av chatten, og slå Suno på. Du kan deretter be Copilot om å lage en sang ved å beskrive hva du vil med så lite eller så mange detaljer du vil. Som vist i demoen ovenfor, vil Copilot bruke Suno til å generere teksten og deretter sangen, som du kan lytte til, laste ned og dele. 

Lydgenererende AI-modeller har fått mye oppmerksomhet i det siste. Bare forrige uke delte OpenAI oppdateringer til Voice Engine, en stemmeklonings-AI-modell, og Stability AI avduket sin mest avanserte lydmodell, Stable Audio, som i hovedsak gjør det samme som Suno AI gjør.