Meta bekrefter planene om å begynne å rulle ut Llama 3-modeller 'meget snart'

0
14
tre-llamaer Brett Davies/Getty Images

Meta er ikke klar til å avsløre hele sin Llama 3 store språkmodell (LLM) ennå, men det hindrer ikke selskapet i å erte noen grunnleggende versjoner " ;veldig snart", bekreftet selskapet tirsdag.

Tirsdag sa Meta-president for globale anliggender Nick Clegg at selskapet vil begynne å rulle ut noen av sine Llama 3-modeller en gang denne måneden.

"I løpet av den neste måneden, faktisk mindre, forhåpentligvis i løpet av svært kort tid, håper vi å begynne å rulle ut vår nye serie med neste generasjons fundamentmodeller, Llama 3," sa Clegg ifølge TechCrunch. “Det vil komme en rekke forskjellige modeller med forskjellige muligheter, forskjellige allsidigheter [utgitt] i løpet av dette året, og starter veldig snart.”

Cleggs kommentar bekrefter en rapport tidligere på tirsdag fra The Information, som siterte personer som hevder å ha kunnskap om Metas planer og sa at selskapet kunne lansere to små, ikke-multimodale versjoner av Llama 3 neste uke før utgivelsen den største Llama 3-modellen, som ville være multimodal, som en del av en bredere Llama 3 denne sommeren. Llama 3 har lenge vært forventet å levere multimodal støtte, slik at brukere kan legge inn tekst så vel som bilder for å returnere svar.  

Også: Jeg testet Meta's Code Llama med 3 AI-kodingsutfordringer som ChatGPT klarte – og det var ikke bra

Llama 3 er Metas svar på OpenAIs GPT-4, Anthropics Claude 3, Googles Gemini og andre LLM-er. Meta lanserte Llama 2 i juli 2023 som en åpen kildekode-plattform, slik at hvem som helst kan bruke den etter eget ønske. Llama 2 var stort sett vellykket med å hjelpe Meta med å få en plass ved AI for business-bordet, men selskapet følger fortsatt etter OpenAI og andre for markedslederskap.

Meta har vært ordknappe angående sine bredere Llama 3-planer, selv om de fleste markedsanalytikere forventer at selskapet utvilsomt vil sende Llama 3 som en åpen kildekode-modell. 

For å si at innsatsen er høy for Llama 3 ville vært et underdrivelse. Mens selskaper over hele verden kjemper for å ta i bruk AI, prøver selskapene som utvikler LLM-ene på samme måte å ligge et skritt foran – eller ta igjen. Meta befinner seg bak noen av konkurrentene sine og mangler et stort sprang fremover i 2024, og risikerer å forbli et av selskapene som følger etter OpenAI.

Meta overlater ikke noe til tilfeldighetene. Selskapet har brukt milliarder av dollar på AI-investeringer og har anskaffet hundretusenvis av Nvidia H100 GPUer. Meta er med andre ord klar for kamp med andre teknologiske tungvektere.

Også: Meta's 'beskjæring' av Llama 2-modellen viser veien til slankere AI

Det er uklart hvorfor Meta ønsker å erte Llama 3 neste uke. Det er mulig selskapet ønsker å vise frem noen av sine bedre innovasjoner for å vekke appetitten for de som venter på å finne ut hvilken modell de vil bruke senere i år. Det er også mulig at Meta ønsker å gjøre det klart at det den har i vente vil være noe å se – og vente på. Eller kanskje Meta ikke vil se ut som om den allerede har tapt løpet.

Uansett hva tilfellet er, vil vi sannsynligvis ikke ha lenge å vente. Etter at Meta har lansert Llama 3-oppdateringer, forventes selskapet å lansere hele modellen globalt en gang i sommer.

Oppdater klokken 11:52 ET 10. april for å inkludere Metas bekreftelse på at Llama 3-modeller vil bli lanseres snart.