Uber legger til sikkerhetsalternativer som alle ryttere bør begynne å bruke – her er hvordan

0
12
Uber applow Future Publishing/Getty Images

Enten du ikke eier en bil eller ønsker å nyte en natt ute uten å bekymre deg for hvordan du kommer deg hjem, kommer samkjøringstjenester godt med. Sikkerhet er imidlertid alltid et problem med disse tjenestene; for å løse dette, legger Uber til nye sikkerhetsfunksjoner i appen sin.

Også: Adobe slipper Frame.io versjon 4 beta for å ta på seg Trello, Monday og Asana

På onsdag avduket Uber sikkerhetspreferanser, en ny funksjon i appen som gjør det mulig for syklister å skreddersy sikkerhetspreferansene sine automatisk basert på bestemte steder, kjøretyper og tider på dagen. 

< figure class="c-shortcodeTwitterTweet">

Sikkerhetsfunksjonene brukere kan velge å tilpasse inkluderer RideCheck, PIN-verifisering, lydopptak og Share My Trip. 

RideCheck-funksjonen kan oppdage om en tur går utenfor den tiltenkte banen, stopper uventet eller slutter tidlig. Når den oppdager denne atferden, sender den en innsjekking i appen som spør om alt er i orden og tilbyr nyttige ressurser som 911-hjelp, rapportering av krasj og mer. 

Pin-verifisering lar kundene legge til et nytt lag med verifisering for å sikre at de kommer inn i riktig bil ved å motta en firesifret kode som sjåføren vil spørre dem om ved ankomst. Hvis pinnen stemmer, setter du deg inn i riktig kjøretøy. 

Med lydopptaksfunksjonen kan ryttere ta opp turlyd fra Uber-appen. Disse opptakene er kryptert og lagret på enheten og er utilgjengelige for sjåføren eller brukeren. Snarere er det bare Uber som har tilgang til opptakene når en rytter rapporterer en sikkerhetshendelse og velger å dele opptaket med selskapet. 

Også: For første gang, Waymo selvkjørende biler leverer Uber Eats-bestillinger

Til slutt, Share My Trip-funksjonen gjør det mulig for syklister å dele sin live-posisjon og turdetaljer med en utpekt kontakt. Med disse sikkerhetsinnstillingene kan alle funksjonene ovenfor slås på automatisk basert på en tidsplan satt av brukeren, og sikrer at de alltid er tilgjengelige når det trengs, samtidig som man omgår behovet for å slå dem på manuelt. 

Sikkerhetspreferanser er tilgjengelige for brukere over hele USA, Canada og Latin-Amerika, og vil utvides til flere land i løpet av de kommende ukene.