Adobe kjøper videoer for å trene opp det nye AI-verktøyet, men betaler det nok?

0
21
Ado= Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Adobe rekrutterer hjelp fra nettverket av fotografer og videografer for å trene opp sin nye AI-tekst-til-video-generator, men betaler selskapet nok?

< p>I et forsøk på å ta igjen andre AI-videogeneratorer som Googles Lumiere og OpenAIs Sora, kjøper Adobe videoer som viser folk som engasjerer seg i hverdagslige aktiviteter som å gå, løpe, bruke mobiltelefon og trene, og andre videoer som viser følelser som tristhet, spenning eller raseri. Adobe ber også om enkle videoer av menneskelig anatomi som føtter, øyne, ører og hender, som AI notorisk sliter med å avbilde riktig.

Adobes pris for disse videoene er $120 for 40 til 45 minutter med innhold, ifølge Bloomberg, eller omtrent $3 per minutt. Gitt at skapere sannsynligvis ikke vil motta kreditt og ingen lisensiering eller royalties, stiller noen spørsmål ved om Adobe betaler en rimelig pris. Selskapet la ut den samme typen samtaler da det søkte stillbilder for å trene opp AI, sa Bloomberg, den gangen med en lønn på fra 6 cent til 16 cent per bilde.

Også: Hva er innholdslegitimasjon? Her er grunnen til at Adobes nye AI holder disse metadataene i sentrum

For å være rettferdig ser dette i det minste ut til å være den gjeldende satsen.

I en artikkel om selskaper som kjøper innhold for å trene kunstig intelligens, oppga Reuters priser mellom 5 cent og 1 dollar per bilde samt mer enn 1 dollar per video. Arkivfotonettstedet Freepik fortalte Reuters at selskapet lisensierte sitt 200 millioner bildearkiv til 2 til 4 cent per bilde. Defined.ai, et selskap som spesialiserer seg på megling av AI-treningsdata, sier selskaper som Google, Meta, Apple og Amazon er villige til å betale opptil $2 per bilde, $2 til $4 per kortformatvideo og $100 til $300 per time for lengre tid. video.

Siden 2023 har Adobe lansert flere AI-produkter og funksjoner, inkludert Firefly, dens tekst-til-bilde-generator. Siden AI-generert video helt klart er neste sprang, prøver Adobe å holde tritt.

Det er ingen hemmelighet at AI-modeller krever store mengder data for trening. Kilden til disse dataene kan imidlertid ofte være en grunn til bekymring. Til dette punktet har Adobe forsøkt å differensiere AI-produktene sine ved å trene dem på interne foto- og videoressurser, inkludert de som er spesielt laget for dette formålet. Dette gir en unik tilnærming, ikke bare fordi innholdet ikke er offentlig tilgjengelig, men fordi innholdet nesten utelukkende er rettet mot markedsføring og kreativitet.

I 2023 brukte OpenAI og Google angivelig YouTube-transkripsjoner for å trene opp AI-modeller og X oppdaterte sin personvernpolicy for å si at selskapet hadde til hensikt å trene AI ved å bruke brukerne sine. innhold også.