Apples kommende M4-brikker bringer AI til hele serien med Mac-er. Her er når de forventes

0
21
MacBook Pro (M3 Max) i Space Black Jason Hiner/ZDNET

Apple planlegger å fornye hele serien med Mac-er med nye AI-fokuserte M4-brikker, rapporterer Bloombergs Mark Gurman, mindre enn et år etter at de ga ut sin M3-brikkeserie. Neste generasjons M4-brikker fortsetter Apples linje med interne prosessorer med et betydelig fokus på AI-funksjoner, etter den nylige innsatsen med M3 MacBook Air-linjen.

Teknologigiganten har blitt oppfattet å ligge litt etter konkurrentene når det gjelder AI-beredskap de siste årene, med Microsoft satser stort på nye AI-fokuserte Qualcomm Snapdragon X Series-brikker som kommer i midten av 2024 som så langt har fremkalt en optimistisk mottakelse .

Også: Apple advarer mot leiesoldats spywareangrep mot iPhone-brukere. Bør du være bekymret?

Overhalingen av Mac-serien faller sammen med fallende salg som har vedvart siden toppen i 2022. Siden den gang har Mac-salget falt over 27 % bare i løpet av det siste regnskapsåret, noe som rettferdiggjør beslutningen om å gjøre omfattende endringer i serien med datamaskiner mens holde Apple der det ønsker å være: sitter godt i forkant av innovasjon.

Mens den faktiske benchmarkingen mellom M3- og M4-brikkene fortsatt er skjult, antyder Gurman at M4-brikkene er designet for å bringe Apple tilbake til hastighet med konkurrentene med en utgivelsesdato for de nye datamaskinene sent på dette tidspunktet. år og inn i begynnelsen av 2025.

Kilder som er kunnskapsrike om de nye M4-brikkene sier at det vil være tre versjoner: Donan, en inngangsbrikke, Brava, et steg opp fra det, og en topp-tier M4 ved navn Hidra. Alle tre versjonene vil ha AI-behandlingsevner som overgår alt som er sett i M3-brikkene, og vil være spesielt designet for å integreres med Apples neste versjon av macOS, som bør kunngjøres i juni på den årlige Apple-utviklerkonferansen.

Dessuten: Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjele showet?

Når det gjelder en tidslinje, sier Bloomberg at de nye M4 Mac-ene vil starte med en 14 og 16-tommers MacBook Pro på slutten av 2024, og se deretter oppgraderinger til 13 og 15-tommers MacBook Air-linjen i begynnelsen av 2025. MacBook Air, for sammenhengen, mottok nettopp M3-brikkene i mars i år, med iMac- og MacBook Pro-linjene begge har blitt oppdatert med M3-prosessorene i oktober i fjor.

Ser vi lenger ut, vil Mac Pro, Apples høyeste maskin, sannsynligvis være bevæpnet med HIdra-brikken på toppnivå og bli utgitt senere neste år.

Også: iOS 18 ønskeliste: 5 funksjoner jeg vil se Apple bringe til iPhone

Apple overhaling av serien med datamaskiner er i tråd med dets overordnede mål om å øke AI-evnen i løpet av 2024 og følger suksessen den fant med å bytte til sine egne interne brikker i 2020. Dette trekket anses i stor grad å være en suksess for selskapet fortsetter å lønne seg ettersom det muliggjør optimalisering av alle aspekter av produksjonen i hver nye generasjon prosessorer, og gjør i sin tur en omfattende utrulling av teknologi som den nye M4-brikken mulig.

2024 Apple Worldwide Developer Conference vil uten tvil ytterligere klargjøre hva vi kan forvente av de nye M4-brikkene og vise frem kommende AI-funksjoner til macOS. De raskere prosessorene vil sannsynligvis se en rekke AI-drevne funksjoner på enheten, samt forbedringer av prosessorene som finnes i iPhones.