Den beste kameratelefonen i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
28

Mange vil hevde at vi har nådd et platå når det gjelder smarttelefonfotografering, med omtrent alle store flaggskipenheter som er pålitelige og kapable nok til å fange livets øyeblikk, uansett lysforhold. Men fra alle telefontestingene jeg har gjort det siste året, kan jeg trygt si at noen få utvalgte ikke er som de andre.

Også: Det beste telefoner fra 2024

Hva er den beste kameratelefonen akkurat nå?

Av de dusinvis av telefoner jeg har testet det siste året, hvor jeg tok bilder og video på hver, går valget mitt for den beste kameratelefonen til Samsung Galaxy S24 Ultra, styret av et hovedobjektiv på 200 megapiksler som er i stand til 100x zoom. Det er også en innebygd S Pen som fungerer som en ekstern klikker og en rekke generative AI-funksjoner for å hjelpe under fangst- og etterproduksjonsprosessene. Selvfølgelig er kanskje ikke den beste kameratelefonen totalt sett det beste alternativet for deg. For de andre, mer spesifiserte alternativene, se listen nedenfor.

De beste kameratelefonene i 2024

Samsung Galaxy S24 Ultra

Beste kameratelefon totalt sett

Samsung Galaxy S24 Ultra Camera Kerry Wan/ZDNET

Fordeler & Ulemper ProsBeste skjerm tilgjengelig i alle smarttelefoner Pålitelig quad-kamera oppsett Batterilevetiden er fortsatt blant de beste AI-funksjonene i klassen gir ny verdi Ulemper Koster mer enn noen premium bærbare datamaskiner Ingen Qi2 magnetisk lading Kan være uhåndterlig for noen, spesielt med et deksel Flere detaljer

Samsungs beste smarttelefon i år (foreløpig) er også den beste kameratelefonen man kan kjøpe for penger for øyeblikket. Galaxy S24 Ultra bygger på fjorårets kameradyktighet med en lignende 200 MP hovedlinse, 12 MP ultravid og 10 MP 3x tele, men en ny 50 MP 5x tele. Den siste sensoren utgjør den mest betydningsfulle forskjellen når det gjelder fjernopptak og produksjon av naturlig uskarp bokeh i portrettmodus. 

Mens tallene peker på at fjorårets 10x telefoto var overlegent, testet ZDNETs Jason Hiner S24 Ultra i sin helhet tidligere i år og fant ut at “(5x telefoto) fungerte langt bedre enn forventet, og resultatene var på minst like gode som 10x zoom-bildene fra tidligere Ultra-modeller, og i noen tilfeller var de skarpere og mindre støyende."

Anmeldelse: Samsung Galaxy S24 Ultra

Takket være større sensorer leverer S24 Ultra skarpe, livlige farger og bilder med høy kontrast som de fleste brukere vil sette pris på. Det som fester telefonen på toppen er alle bonusfunksjonene som forbedrer opplevelsen av innholdsfangst, inkludert den innebygde S Pen som fungerer som en ekstern klikker, Galaxy AI-funksjonene for å redigere og avgrense bilder og videoer, og til og med nytt antirefleksbelegg på skjermen for å hjelpe brukere med å komponere bilder bedre når de er utendørs.

Som noen Best Buy-kunder uttrykker det, er den “beste delen av Samsung Galaxy S24 Ultra bildekvaliteten når de bruker nye kameraer," med "AI-funksjoner som endrer spillet."

Samsung Galaxy S24 Ultra spesifikasjoner: Prosessor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 | Skjermstørrelse: 6,8 tommer | Lagringsalternativer: Opptil 1TB | Bakkameraer:  200 MP hoved, 12 MP ultravid, 50 MP tele (5x), 10 MP tele (3x) | Frontkamera: 12MP | Batteri : 5000mAh

Se nå på SamsungSe nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

iPhone 15 Pro Max

Beste kameratelefon for video

apple-watch-9-thru-iphone Jason Hiner/ZDNET

Pros & Ulemper ProsHandlingsknapp gir ny tilpasning Lettere, mer komfortabel formfaktor Lysere skjerm for bedre utendørsbruk 5X zoomkamera for bilder av høy kvalitet Ideles Batterilevetiden kan bli lengre Apple-merkede deksler, spesielt FineWoven, må bli bedre. Flere detaljer

Den nyeste iPhone 15 Pro Max tilbyr alt en førsteklasses flaggskipsmarttelefon skal, inkludert en strålende 6,7-tommers AMOLED-skjerm for arbeid og lek. Den nyeste modellen ser og føles annerledes ut enn noen tidligere Pro Max-enheter, siden den er laget av titan i stedet for rustfritt stål og derfor er betydelig lettere i hånden. Dette gjør iPhone 15 Pro Max merkbart mer behagelig å bruke, som ZDNET-sjefredaktør Jason Hiner bemerket i sin anmeldelse.

Spesielt er iPhone 15 Pro Max den beste kameratelefonen akkurat nå hvis du prioriterer videoopptak. Kanskje det er Apples Bionic-brikke som arbeider med sin behandlingsmagi, eller bare hvordan apper for sosiale medier er bedre optimalisert for videofiler tatt opp på iPhone. Det er ingen tvil om at den beste iPhone akkurat nå også tar kronen på videoopptak. Og hvis du vil ha den mest fremtidssikre videofunksjonen som er tilgjengelig for øyeblikket, Spatial Video-opptak, kan iPhone 15 Pro-serien få jobben gjort.

Anmeldelse:&# xA0;iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max har også en ny 5x zoom-kameralinse – tilsvarende en 120 mm brennvidde på et speilløst eller DSLR-kamera. Fjernopptak og forbedret ytelse i lite lys har vært så pålitelig at iPhone 15 Pro Max har blitt min favoritt for videoopptak under produktlanseringsarrangementer. Til slutt, en ny handlingsknapp erstatter mute-bryteren på eldre iPhones og lar deg tilpasse snarveier og enkelt åpne appene du trenger, inkludert å fyre opp kameraet med et trykk-og-hold.

Et annet fremtredende trekk ved iPhone 15 Pro Max er USB-C-kontakten, spesielt en som støtter raskere lading og dataoverføringer og kan lade andre enheter, inkludert Apple Watch fra iPhone, direkte overføre bilder og videoer til en bærbar SSD, og koble til en ekstern 4K-skjerm. 

"Nylige iPhones vil gi deg veldig gode resultater, og ingen læringskurve må du bare trykke på en knapp, så hvis det er det du vil at det ikke finnes noen bedre løsning enn en smarttelefon," en Redditor sier om 15 Pro Max, og jeg er helt enig.

iPhone 15 Pro Max-spesifikasjoner: Prosessor: A17 Pro | Skjermstørrelse: 6,7 tommer | Lagringsalternativer: Opptil 1TB | Bakkameraer:< /strong> 48 MP hoved, 12 MP ultravid, 12 MP tele (2x), 12 MP tele (5x) | Frontkamera: 12MP | Batteri: 4,441mAh

Se nå på AppleView nå på Best BuySe nå på Amazon flere kjøpsvalg

Samsung Galaxy Z Flip 5 h2>

Beste kameratelefon for skapere

Samsung Galaxy Z Flip 5-kamera Kerry Wan/ZDNET

Pros & Ulemper ProsMaterialer av høy kvalitet, passform og finish IPX8 vanntett Større ekstern skjerm endrer spill Den mest lommevennlige Galaxy-telefonen til nå Ideles Ingen telefotokamera Batteri er rimelig underveldende sammenlignet med større telefoner Flere detaljer

Mens Z Fold 5 er den beste sammenleggbare Samsung, vil Z Flip 5 sannsynligvis appellere til massene. Ikke bare er håndsettet i clamshell-stil rimeligere enn Z Fold, men det er mer kompakt og bærbart og er mye enklere å lære å bruke.

Den formskiftende naturen til Z Flip 5 gir seg til én stor fordel med tradisjonelle platetelefoner: selvstående bilder og videoer. Takket være et hengsel som er kraftigere enn noen gang, kan Z Flip bøyes i en vinkel slik at enten det frontvendte 10 MP-kameraet eller de to på baksiden vender mot deg, alt mens telefonen er satt ned på et bord, stol eller gressseng.

Anmeldelse: Samsung Galaxy Z Flip 5

Jeg testet flip-telefonen i flere uker og ble imponert over hvor mange forbedringer Samsung hadde gjort sammenlignet med siste generasjons Z Flip 4. Takket være den nye 3,4-tommers ytre skjermen, et gapløst hengseldesign som en Reddit-bruker sier er “gratis”. av knirking," og forbedret holdbarhet, bemerket jeg i min fullstendige anmeldelse at med mindre Samsung avduket en form for XR-headset innen slutten av fjoråret (som det aldri gjorde), ville Z Flip 5 utvilsomt være selskapets mest ambisiøse produkt i 2023.< /p>

Folk som trives spesielt med sosiale medier og innholdsskaping, vil elske Z Flip 5s evne til å bytte mellom opptaksstiler som videokameramodus og flexmodus. Kamerasystemet på dette kan avvike fra Samsungs nyeste S24 Ultra og Plus-modeller, men det er pålitelig nok for den stadig voksende industrien av digitalt innholdsskapere.

Samsung Galaxy Z Flip 5  spesifikasjoner: Prosessor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 | Hovedskjerm:  6,7 tommer | Dekselskjerm: 3,4 tommer | Lagringsalternativer: Opptil 512 GB | Kameraer: 12MP hoved, 12MP ultrabredt | Frontkamera: 10MP | Batteri: 3700mAh 

Se nå på SamsungSe nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Google Pixel 7a

Beste budsjettkameratelefon

Person som holder Pixel 7a. Kerry Wan/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Glatt utseende 90Hz OLED-skjerm Første A-serie med trådløs lading Pålitelig dobbeltkamera system IdelesMiddels batterilevetid med akseptable ladehastigheter Bare én lagringskonfigurasjon Skjermen er kanskje ikke lys nok for enkelte Flere detaljer

For en brøkdel av prisen for hver annen telefon på denne listen, gir Pixel 7a deg en nesten lik smarttelefonopplevelse. Jeg testet mellomklassen Pixel i en måned i fjor og spurte meg selv om en “Pro”; telefon var nødvendig; det er hvor kompetent dette håndsettet til $499 er. (En annen merknad: Det har gått nesten et år siden Pixel 7a ble utgitt, så du kan ofte finne den for rundt $374 hos store forhandlere.)

For å være ærlig hadde Pixel 6a fra 2022 allerede satt standarden for mellommarkedet, og tilbyr viktige funksjoner som en OLED-skjerm, et pålitelig kamerasystem som støttes av Googles beregningsekspertise, og en programvareopplevelse som inkluderer alle de fantastiske Pixel-funksjonene vi har blitt glad i, som  Photo Unblur og Magic Eraser. Som en Best Buy-bruker sa, “Googles egne funksjoner er strålende og veldig nyttige.”

Anmeldelse: Google Pixel 7a

< p>Med Pixel 7a tok Google ting opp et hakk ved å legge til en jevnere 90Hz oppdateringsfrekvensskjerm, støtte for trådløs lading (selv om den er begrenset til 7,5 W), og det velprøvde Tensor G2-brikkesettet for forbedret maskinlæring og generell ytelse. Prosessoren forbedrer også Pixels fotograferingsmuligheter, slik at den bedre kan fange forskjellige motiver under forskjellige lysforhold. 

Det hele fremheves av et inkluderende 13 MP frontvendt kamera med et 95-graders synsfelt, som – fra ZDNETs tester – viste seg å være telefonens mest undervurderte funksjon. Bare vær forsiktig med den begrensede lagringsstørrelsen; på bare 128 GB er det best å ha en skytjeneste som sikkerhetskopi for lagring av alle bildene og videoene du planlegger å ta med Pixel.

Google Pixel 7a-spesifikasjoner: Prosessor:&# xA0;Google Tensor G2 | Skjermstørrelse: 6,1 tommer | Lagringsalternativer: 128GB | Bakkameraer: 64MP hoved, 12MP ultrawide&# xA0;| Frontkamera: 13 MP | Batteri: 4,385mAh < /p> Se nå på Best Buy

Xiaomi 14 Ultra

Beste kameratelefon for profesjonelle

Xiaomi Mi 14 Ultra Kerry Wan/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Et av de beste kamerasystemene på det globale markedet Handy Photography Kit for enklere fotografering Kraftig interne spesifikasjoner IdelesStor kamerabump er ikke den mest ergonomiske utformingen Ikke allment tilgjengelig i USA Ganske dyrt med importkostnader Flere detaljer

Utover iPhones, Pixels og Galaxies i USA, beviser Xiaomis 14 Ultra at det noen ganger er verdt å utforske det globale markedet. Med en én-tommers sensor ved roret, flankert av 50 MP ultravide og telefonlinser, tar det nyeste flaggskipet fra Xiaomi noen av de flotteste bildene og videoene jeg har sett på en moderne smarttelefon. 

Når det er sagt, hvis enheten var mer tilgjengelig i USA, ville den tatt den beste plassen på denne listen. Inntil det blir en ting, er Xiaomi verdt å plukke opp bare hvis du verdsetter profesjonelle funksjoner som manuelle kameramoduser for justering av ISO, lukkerhastighet, hvitbalanse, opptak av video i LOG-format og mer. 

Også: Beste dingser jeg så på MWC: Xiaomi 14 Ultra

Kirsebæret på toppen er Xiaomis valgfrie fotograferingssett, som kommer med et montert etui, objektivfester og et kameragrep. Sistnevnte tilbehør gir Xiaomi en fysisk halvtrinns utløserknapp, en opptaksknapp, en skive for å zoome inn og ut, og ytterligere 1500 mAh batteri for de lengre fotosesjonene.

For hva det er verdt, Xiaomi 14 Ultra går nesten spesifikasjoner for spesifikasjoner med fjorårets 13 Ultra, noe som tyder på at forgjengeren var akkurat så bra. Den nyere modellen vinner frem med en oppdatert Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-prosessor, et frontkamera som er i stand til 4K-opptak, og mer RAM.

Xiaomi 14 Ultra-spesifikasjoner: Prosessor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 | Skjermstørrelse: 6,7 tommer | < strong>Lagringsalternativer: 512GB | Bakkameraer: 50 MP hoved, 50 MP ultravid, 50 MP tele (3x), 50 MP tele (5x) | Frontkamera: 32MP

Se nå på AliexpressSe nå på Giztop flere kjøpsvalg

Hva er den beste kameratelefonen?

For øyeblikket er Samsung Galaxy S24 Ultra den beste kameratelefonen som er tilgjengelig, med en mengde nyttige maskinvare- og programvarefunksjoner som en innebygd S Pen, Generative Edit og en 200MP hovedlinse. Se hvordan den kan sammenlignes med ZDNETs andre toppvalg på denne listen nedenfor.

< /tr>

Modell

Pris

Prosessor

Skjerm

Kameraer (bak)< /p>

Batteri

Samsung Galaxy S24 Ultra

$1 299

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

6,8 tommer, 120 Hz Dynamic AMOLED

200 MP bred, 50 MP telefoto (5x), 10 MP telefoto (3x) og 12 MP ultrabredt, 12 MP frontvendt kamera

5000 mAh

iPhone 15 Pro Max

< p>$1 199

A17 Pro

6,7 tommer, 120Hz AMOLED

< p>48 MP hoved, 12 MP ultravid, 12 MP telefoto (5x), 12 MP telefoto (2x), 12 MP frontvendt kamera

4441mAh

Samsung Galaxy Z Flip 5

$999

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

6,7 tommer og 3,4 tommer, 120Hz AMOLED

12 MP hovedkamera, 12 MP ultrabredt, 10 MP frontvendt kamera

3700 mAh

Google Pixel 7a

$499

Google Tensor G2

6,1 tommer, 90 Hz GOLED

64 MP hoved, 12 MP ultravid

4 385 mAh

Xiaomi 14 Ultra

£1,299

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

6,7 tommer, 120 Hz OLED

50 MP hoved, 50 MP ultravid, 50 MP tele (5x), 50 MP tele (3x), 32 MP front- vendt kamera

5000 mAh

Sett inn spesifikasjonsdiagram for forskjellige kameramodeller

Hvilken kameratelefon er riktig for deg?

Denne beste kameratelefonen for deg avhenger i stor grad av fokuset ditt på foto eller video (eller begge deler), budsjett og fargepreferanse. For den best-på-alt-enheten er Samsung Galaxy S24 Ultra det anbefalte valget. Men å prioritere videoopptak fremfor bildeopptak, eller ha et strammere budsjett, gjør telefonen mindre ideell enn noen andre valg på listen. Se oversikten nedenfor.

< /tr>

Velg denne kameratelefonen…

< p>Hvis du vil…

Samsung Galaxy S24 Ultra

Den totalt sett beste med nesten ingen kompromisser. Kjøp denne telefonen hvis du vil ha en enhet som leverer på alle kamerafronter, inkludert foto, video, nattografi, AI-redigering og mer.

iPhone 15 Pro Max

For videoopptak spesifikt er flaggskipet iPhone fortsatt den beste som finnes. Den er også i stand til å ta romlige videoer for en oppslukende avspillingsopplevelse på kompatible VR-headset.

Samsung Galaxy Z Flip 5

< /td>

En sammenleggbar telefon som er lett å bruke i lommene og full av lekne kamerafunksjoner. Den er også rimelig, med hyppige tilbud som bringer den ned til $700-$800-serien.

Google Pixel 7a

< /td>

Utententelig den beste telefonen på under 500 dollar på markedet akkurat nå, med et kamerasystem som konkurrerer med flaggskipene og en ganske komfortabel formfaktor sammenlignet med bransjenormen.

Xiaomi 14 Ultra

En pakke med høy ytelse som kommer med alle fangstmodusene som er nødvendige for profesjonelt utseende. Du må bare gå gjennom noen smutthull når du handler etter denne internasjonale telefonen i USA.

Faktorer du bør vurdere når du velger en kameratelefon

Vi valgte disse smarttelefonene ved å teste dem i uker og måneder, og evaluere dem basert på tusenvis av tatt bilder og videoer av mennesker, landskap og objekter under forskjellige lysforhold.

ZDNETs mobileksperter har også kontakt med bransjekolleger og analytikere som har praktisk erfaring med håndsettene, og søker gjennom de siste utgivelsene for å finne det beste av det beste. Her er oversikten over hvilke faktorer vi ser etter.

Kamerakvalitet: Fra gruppeselfier til saktefilmer, de beste kameratelefonene er pålitelige og fleksible nok til å ta et hvilket som helst bilde du vil ha. , uansett sted eller tid. Hvor godt telefonen skildrer forskjellige hudtoner, behandler detaljer på avstand og balanserer farger og lys om natten, er alt vi vurderer når vi vurderer de beste valgene. Lagringsstørrelse og overføringshastigheter: Naturligvis vurderes en god mengde lagringsstørrelse også under valgprosessen, med håp om at en telefon er utstyrt med nok lokal plass til å lagre mange bilder og videoer.Batteri. livet: For hvor avhengige vi har blitt av smarttelefoner – og hvor belastende kameraappen kan være på utholdenhet – toppvalgene på denne listen er ikke bare i stand til å vare fra morgen til kveld, men støtter hurtiglading når det er på tide å fylle på. Pris: Det du ikke finner på denne listen er en enhet som ikke er verdt pengene, eller som belaster deg for mye for funksjonene du får. Du kan trygt handle alle telefonene som er oppført ovenfor.

Slik tester vi telefoner

ZDNETs vurderingsteam bruker over ett år på å teste alle viktige telefonutgivelser, og evaluerer daglig ytelse, kamerakvalitet, batterilevetid og utholdenhet, og spesialfunksjoner over tid. Ytelsestesting inkluderer bruksscenarier i den virkelige verden som surfing på sosiale medier, ta telefonsamtaler, spille spill og e-post, i tillegg til å ta bilder og video. Gjennom året setter vi de nyeste enhetene sammen med sine nærmeste konkurrenter, inkludert Google Pixel, Samsung Galaxy, OnePlus og iPhone.

Hva er det mest pålitelige smarttelefonmerket?

I det store opplegget er Apple det mest pålitelige smarttelefonmerket, med den lengste, mest konsekvente ettersalgsstøtten fra alle produsenter. Hvis vi bare ser på Android-produsenter, vil Samsung ta kronen, med et løfte om opptil syv år med programvareoppdateringer for de nyeste telefonene, ekspansiv operatørstøtte over hele USA (og utenlands), og en av de mest pålitelige reparasjons- og forsikringsinfrastruktur.

Kan et smarttelefonkamera konkurrere med et DSLR?

Det er blitt sagt at det beste kameraet er det du allerede eier, men kan en smarttelefon virkelig erstatte et DSLR? Det avhenger i stor grad av hva du verdsetter i et kamerasystem, om det er bærbarhet og brukervennlighet, kvaliteten på bildene dine, eller til og med mengden detaljer du ønsker å hente fra miljøet. 

Selv om smarttelefonfotografering har blitt eldre, spesielt i løpet av de siste fem årene, er det fortsatt langt å si at det er jevnt med DSLR-er og speilløse kameraer. Det største gapet er naturlig uskarphet/dybdeskarphet og fargenøyaktighet. Med den økende avhengigheten av databasert fotografering og backend-behandling, blir bilder fra smarttelefoner ofte automatisk innstilt for å se mer fargerike, levende og skarpe ut enn virkeligheten.

På den annen side gjør mobiliteten og formfaktoren til smarttelefoner opptak. mindre motiver eller fra forskjellige vinkler mye enklere å gjøre. Overføring og deling av bilder og videoer er også mye mer byrdefri.

Andre kameratelefoner vi testet

Utenfor denne listen over utmerkede alternativer, er det verdige alternativer som garantert vil glede deg.< /p> Se på AmazonView på AppleView på Best Buy