Humane Ai Pin-anmeldelser: 5 takeaways på en lovende, men farlig defekt wearable

0
23
Human AI Pin ved MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

Humane Ai Pin er et så ambisiøst, komplekst, avantgarde-produkt at jeg ikke ble overrasket over å lese det jeg leste i morges – da de første anmeldelsene av den bærbare $699 kom i nyhetsboksen min. Etter år med teasere, kontrollerte demonstrasjoner og en overraskende opptreden på MWC i februar, kan journalister og, kanskje enda viktigere, virkelige kunder, som har investert i Humanes førstegenerasjonsprodukt, sette sin visjon om omgivelsesdata gjennom virkelige tester .

Også: OpenAI gjør GPT-4 Turbo med Vision tilgjengelig for utviklere for å låse opp nye AI-apper

ZDNETs fullstendige anmeldelse av Ai Pin vil bli publisert i løpet av kort tid, og du vil snart finne ut hvorfor den forsinkede dekningen gir mest mening. Foreløpig er her de fem største fordelene fra de første anmeldelsene av Humane's wearable, inkludert flere detaljer om laserblekkprojeksjon, AI-evner, holdbarhet og mer.

1. Interaksjoner føles futuristiske (når de fungerer)

Den kanskje mest fascinerende delen av Ai Pin, og det som skiller den fra den innkommende bølgen av AI wearables, er de ulike måtene å samhandle med maskinvaren, så vel som ens omgivelser. Pinnen kan svare på trykk og trykk via en bevegelsesblokk, svare på talekommandoer via toppmikrofoner, behandle visuelle data via kamerasensorer og til og med projisere en laserblekkskjerm på hånden din for en mer smarttelefon-aktig opplevelse.

Mens nesten hver anmelder antyder at den siste metoden er den vanskeligste å mestre, har det overordnede problemet med Ai Pin mer å gjøre med brukervennlighet enn kapasitet. Når det gjelder CNETs Scott Stein, da han ble bedt om å identifisere en boks med seltzer, beskrev den bærbare, drevet av en kombinasjon av store språkmodeller (OpenAI, Google og OpenSource-modeller, Inverse-rapporter), filmen Luck på Apple TV+ . 

Også: Samsungs nye serie med smarte husholdningsapparater er superladet med AI

The Verge's David Pierce oppdaget at mens Ai Pin kunne lage notater og lister, kunne den ikke stille inn alarmer eller tidtakere, eller legge til en hendelse i kalenderen din. “Problemet med så mange stemmeassistenter er at de ikke kan gjøre mye – og Ai Pin kan gjøre enda mindre,”" Pierce sier.

De AI-genererte svarene ble også stilt spørsmål ved av Wireds Julian Chokkattu, som fanget Pinsen hallusinerende om at California forbyr høyfruktose maissirup. Selv om AI-hallusinasjoner ikke er noe nytt, spesielt med blandingen av generative modeller og begrensede treningsdata, er det uheldig å se et produkt bygget rundt AI falle til lignende mangler.

2. Laserprojektor kan ikke slå solen

Humane AI Pin ved MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

Tester fra den virkelige verden fant også at Ai Pins laserprojeksjon bare ikke blir lys nok til å slå solen, i motsetning til månen. Før anmeldelsene hadde Ai Pin kun blitt demonstrert offentlig i svakere miljøer som TED Talk-scenen og innendørs konferanseboder, så hvordan laserprojeksjonen klarte seg under direkte sollys var det største spørsmålet som var ubesvart.

"Projektoren er i utgangspunktet uleselig når du er i solen," sier Chris Velazco for The Washington Post. Flere andre anmeldere delte en lignende følelse, og la merke til at mangelen på lysstyrke kan være et problem når du trenger å samhandle med mer visuell-basert informasjon, for eksempel å skrive inn passordet ditt (som krever en vippebevegelse forover og bakover for å rulle gjennom nummeret pad), se hvordan tatt bilder ser ut og mer. 

3. Batterilevetiden er et lyspunkt (til det er varmt)

Humane AI Pin på MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

På plussiden har anmeldere funnet den modulære naturen til Ai Pin svært nyttig for utholdenhet. Mens den bærbare i gjennomsnitt har omtrent fire til fem timers batterilevetid uten “Battery Booster”; clip-on, kan den vare i opptil ni timer (eller lenge nok for en dags bruk, ifølge CNETs Scott Stein) med tilleggstilbehøret, og ha konstant strøm når den er dokket i ladeputen, også inkludert i boks.

Anmeldelse: Meta Ray-Ban Smart Glasses: The best AI akkurat nå

"Dette utskiftbare batterisystemet er en av de beste ideene med pinnen. Jeg opplevde at min daglige batterilevetid varte mesteparten av en dag, langt lenger enn de få timene jeg får med Metas Ray-Ban-briller før jeg måtte ta dem av for en lading (og så ikke ha briller). Jeg liker komforten med konsekvente ladealternativer," sier Stein.

Det er ett problem med de batteriforsterkede Ai Pins: De blir varme. Noen ganger for varmt, som rapportert av flere anmeldere. "Jeg fant ut at AI-pinnen plutselig trengte nedkjøling hver gang jeg brukte laserskjermen i mer enn noen få minutter," melder Stein. "Jeg følte meg brent hver gang huden min kom i kontakt med kromkantene," legger til Engadgets Cherlynn Low.

4. Ai Pin kan ta en dråpe (eller to)

Tidligere i år fikk jeg en sjanse til å bære Ai Pin på MWC. Ikke for de svake i mitt introverte hjerte, bestemte jeg meg for å gjøre improviserte hoppeknekter for å se hvor solid den bærbare var når den ble låst på skjorten min. Til min overraskelse, og sannsynligvis lettelsen til Humane-staben ved siden av meg, ble pinnen på plass.

Også: CT-skanninger gir oss et innblikk i Apple Vision Pro- og Meta Quest-hodesettene

sterk>

Men i møte med Mother Nature, var et kraftig vindkast under et tordenvær i New York City kraftig nok til å blåse stiften av Inverses Raymond Wong. Spoilervarsling, Wong gjenopprettet den bærbare, og syntes til og med at den fortsatt var funksjonell, med bare en “veldig knapt synlig bulk i den polerte aluminiumsrammen.” Det var også en subtil test av Pins vannmotstand, som viste seg tilstrekkelig.

5. Du bør sannsynligvis ikke kjøpe en ennå

Til syvende og sist er det et felles tema i den aller første runden med anmeldelser: Ai Pin er fortsatt et arbeid som pågår, potensielt måneder og kanskje til og med år unna å bli virkelig alt Humane ønsker at ambient computing wearable skal være. The Verge gir Ai Pin 4/10 og Engadget 5/10. Produktet er så uferdig at CNET ikke engang kaller anmeldelsen for en “anmeldelse”.

Det betyr at du sannsynligvis ikke bør kjøpe Ai Pin akkurat nå, ikke når dens beste funksjoner, inkludert eventuelle GPT-4-funksjoner, er fortsatt under utvikling og lovet å komme i fremtidige programvareoppdateringer. Men når det gjelder all forbrukerelektronikk, er et generelt teknisk råd fra meg at du bare bør kjøpe produkter for hva de er i dag, ikke hva de er lovet å være i fremtiden.