Hvordan Vibers nye AI oppsummerer de travle gruppechattene dine

0
22
viber-ai-banner-image.png Viber

Når en gruppechat eksploderer, kan du samle hundrevis av tekstmeldinger på sekunder, noe som gjør det tidkrevende og utfordrende å ta igjen. Viber utnytter generativ AI for å løse dette problemet for brukerne. 

Også: Google og MIT lanserer et gratis generativ AI-kurs for lærere

Denne uken avduket Viber en ny AI Chat Summary-funksjon som bruker OpenAIs teknologi til å oppsummere uleste meldinger i gruppechatter, og håndtere opptil 100 uleste meldinger kortfattet. 

Funksjonen kan trekke ut de viktigste delene av gruppechatten din og lage punktpunkter som oppsummerer det som ble sagt i samtalen på en lett fordøyelig måte som inkluderer nøkkelinnsikt som handlingspunkter, viktige beslutninger og mer, ifølge utgivelsen.  

Det er enkelt å aktivere funksjonen. Når brukere går inn i en gruppechat med uleste meldinger, vil de få en melding som spør om de ønsker å motta sammendraget av de tapte delene av samtalen. 

AI Chat Summary-funksjonen rulles gradvis ut til brukere i USA, Filippinene, Ukraina, Japan, Bulgaria og Polen på iOS og Android, og støtter over 50 språk. Rakuten sa at de planlegger å utvide funksjonen til flere land snart. 

For å løse sikkerhetsproblemer angående en generativ AI-modell som får tilgang til dine private meldinger, avslørte selskapet at AI-chatsammendraget ikke inkluderer identifikatorer utover brukernavn, og sikrer at samtaler ikke kan kobles “eksternt til noen gruppemedlemmer.” Viber bemerket også at den ikke får tilgang til eller lagrer samtalene på serverne. 

Også: Meta avslører andre generasjons AI-trenings- og inferensbrikke

Flere meldingsplattformer for bedrifter, inkludert Slack og Microsoft Teams, har avduket lignende, AI-drevne chatoppsummeringsfunksjoner. Det er bare et spørsmål om tid før AI-oppsummerere blir utbredt i forbrukerrettede meldingsapplikasjoner. 

Nylig kunngjorde Google at Android Auto snart vil kunne oppsummere lange tekster eller travle gruppechatter mens du kjører og foreslå relevante svar for en tryggere, forbedret kjøreopplevelse.