Jeg testet DJIs nye Avata 2, og det er den raskeste, mest oppslukende dronen jeg noen gang har fløyet

0
11
DJI Avata 2 FPV drone Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

DJI Avata 2 er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra DJI. Det er en fantastisk drone fra et selskap som ligger godt foran konkurrentene.
Avata 2 har en brattere læringskurve enn tradisjonelle droner og er ikke ment å fange kinobilder.

For meg er droner mer enn bare dingser; de er presisjonsflygende verktøy designet og bygget for å finne det perfekte bildet, enten det er et fotografi eller et videoklipp. Hver flytur er pedantisk planlagt, noe som sikrer at når hendene mine er på kontrolleren, tomlene mine er på pinnene, og dronen er i luften, kan jeg jevnt, nøyaktig og rolig utføre manøvrene som trengs for å fange det magiske øyeblikket.< /p>

Også: De beste dronene du kan kjøpe: Eksperttestet

Å fly den nye DJI Avata 2 FPV-dronen har snudd manuset fullstendig for meg, og forvandlet det som tidligere var en grundig aktivitet til en helt spennende tur. Det føltes som om jeg var Wile E. Coyote, festet til en ACME-rakett, og zoomet over landskapet i en desperat jakt etter Road Runner. 

Se på Amazon

Vanligvis når du flyr droner, gjør du det med en kontroller i hendene og øynene på en skjerm, og ser både hva dronens kamera fanger og det større bildet rundt deg. Og stort sett overalt har regler som sier at du må oppbevare dronen der du fysisk kan se den – noe som betyr at den må holde seg innenfor din visuelle synslinje (VLOS). Det finnes unntak hvis du har visse kvalifikasjoner som lar deg fly utenfor den visuelle synslinjen til dronen (BVLOS), men det er ikke noe de fleste hobbyfolk vil ha.

Også: Er DJI Mini-droner er nå ikke-kompatible for kommersiell bruk? [Vanlige spørsmål]

Med en FPV (First-Person View) drone er det som å gå inn i en annen liga. Du tar på deg et par briller, og plutselig er det som om du sitter rett i dronen og zoomer gjennom himmelen. Siden du bare ser det dronens kamera ser, er det lett å miste oversikten over alt rundt deg. Det er derfor de fleste land har regler som sier at du må ha en kompis — en spotter — for å se på dronen og alt rundt den for at du skal kunne gi deg beskjed hvis en fare, for eksempel et fly eller en person, kommer inn i området du flyr i.

Med en vekt på under 400 gram føles DJI Avata 2 superlett, men likevel mye mer robust enn standarddroner

Med en vekt på under 400 gram føles DJI Avata 2 superlett, men likevel mye mer robust enn standarddroner

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Tekniske spesifikasjoner for DJI Avata 2

Takeoff Weight : 377 gMaks opp-/nedstigningshastighet: 6 m/s i normal modus, 9 m/s i sportmodusMaks horisontal hastighet: 8 m/s i normal modus, 16 m/s i sportsmodus, 27 m/s i manuell modus (begrenset til 19 m/s i EU-regionene)Maks flytid: ca. 23 minutterMaks vindhastighetsmotstand: 10,7 m/s (nivå 5)Intern lagring: 46 GB med støtte for MicroSD-kort opptil 512 GBBildesensor: 1/1,3- tommers bildesensorEffektive piksler: 12 MPLens: 155° synsfelt, tilsvarende 12 mm, f/2,8, fokusområde fra 0,6 m til ∞Maks bildeoppløsning: 4000×3000 (4∶3)Maks Videooppløsning: 4K (4∶3): 3840×2880@30/50/60fpsVideoformat og bithastighet: MP4 (H.264/H.265) ved 130 MbpsFargemodus: Standard og D-Log MSensorer: Visuell posisjonering nedover og bakover 

Det er krystallklart at DJI er for droner hva Rolls Royce er for luksusbiler, Lego for leker, Apple for teknologi og Rolex for klokker. Det beste av det beste. Selskapet er lysår foran konkurrentene innen både forbruker- og profesjonelle droner, og har konsekvent slått det ut av parken med innovative utgivelser i mange år. Avata 2 er intet unntak.

Også: DJI Mini 4 Pro hands-on: What a time to be alive

I løpet av de siste ukene har jeg satt DJI Avata 2 Fly More Combo i gang. Dette settet kommer med dronen, tre batterier, Motion 3-kontrolleren og et par Goggles 3. Jeg fikk også tilsendt en vanlig kontroller for å bruke.

Avata 2, sekunder før, skytes ut i det fjerne kl. nær 60 miles per hour

Avata 2, sekunder før den raket av gårde i det fjerne med nær 60 miles per time

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Til tross for at jeg ikke har klokket inn så mange timers flytid som jeg kunne ønske meg — takket være været som svingte vilt fra regn til vind og omvendt, og jeg var ikke i ferd med å risikere en ny drone under så vanskelige forhold — jeg' har fløyet den nok til å få en solid følelse av kvaliteten på dronen og dens tilbehør, for å se hvor godt spesifikasjonene holder til virkeligheten, og få en ide om dens generelle flyegenskaper.

Alt i settet er akkurat det jeg har forventet av DJI – toppkvalitet. Dronen i seg selv føles solid, noe som var litt av en overraskelse siden den ikke er mye tyngre enn DJIs ultralette droner på under 250 gram. Rekvisittvaktene virker som om de kan ta et slag eller to, og ja, jeg måtte prøve det. 

Dette er noen alvorlig kraftige -- og effektive -- rekvisitter !

De er noen seriøst kraftige — og effektive — rekvisitter!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Riktignok støtet jeg bare på ting i ganske lave hastigheter, men de samme støtene ville bokstavelig talt ha sendt en annen drone til å krasje ned til jorden. Men husk at dette er en drone som kan dra til åsene i 60 miles per time, og ingen mengde beskyttelse kommer til å redde den, så bygg sakte opp ferdighetene dine.

Også: DJI viser hva en $42 000 drone kan gjøre

Kameraet er også på et trygt sted, pent bortgjemt i dronens snute, og holder det godt beskyttet.

Kameraet er godt beskyttet mot utilsiktet skade.

Kameraet er godt beskyttet mot utilsiktet skade.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Avata 2 har kikkert-fiskeøyesensorer som dekker både bunnen og baksiden, og gir den muligheten til å oppdage hindringer som lurer under og bak dronen samtidig, men disse er for flyvninger i lav høyde og innendørs.

Goggles 3 føles litt rart for meg siden jeg ikke er vant til å ha på meg noe lignende, langt mindre å fly mens jeg er pyntet i dem. Og ja, det er en del oppsett og tilpasning involvert, for ikke å nevne en ganske bratt læringskurve hvis du har som mål å gjøre din første flytur alt annet enn den siste. 

< strong>Også: Vær oppmerksom! DoorDash-droner som leverer måltider i denne amerikanske byen

Bare å få taket på å sette opp ting og mestre grunnleggende manøvrer som å ta av med brillene på krever tålmodighet. Men stol på meg, innsatsen lønner seg stort når du lander setet på første rad i Avata 2.

Jeg har på meg DJI Goggles 3 -- moren min sier jeg ser kul (nei, det gjør hun ikke)

Jeg har på meg DJI Goggles 3 — moren min sier at jeg ser kul ut (nei, det gjør hun ikke)

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Motion 3-kontrolleren er en annen fersk brikke i puslespillet, og den kommer også med sin egen læringskurve. Den er overraskende intuitiv og ligger komfortabelt i hånden, med alle knappene og kontrollene som er enkle å navigere, selv når du bruker vernebriller. Men her er noen råd: dykk inn i veiledningene og klokke inn noen timer på simulatoren før du hopper inn i høyhastighetsflyging.

Motion 3-kontrolleren er overraskende intuitiv å bruke, selv når du bruker vernebrillene

Motion 3-kontrolleren er overraskende intuitiv å bruke, selv når du bruker brillene

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Siden jeg vet at jeg kommer til å få massevis av spørsmål om batteriet, la oss ta tak i de vanligste med en gang.

For det første vil batterilevetiden i den virkelige verden alltid være litt mindre enn det som er annonsert. Etter å ha tatt dronen ut på noen få flyreiser, har jeg funnet ut at den gjennomsnittlige flytiden er rundt 17 minutter.

Dessuten: Samsungs nye microSD-kort lover overføringshastigheter som vil få profesjonelle til å hoppe av glede

Et annet hett tema når det kommer til dronebatterier er hvor sikkert de klikker inn i dronens kropp. Det har vært bekymringer om batterier som løsner underveis i det siste. Den gode nyheten med Avata 2 er at batteriet låses sikkert inn i dronekroppen, så mye at jeg bare ikke kan forestille meg at det spretter ut under en flytur. 

Til slutt har det vært en del prat blant droneentusiaster – spesielt brukere av Mini 3 og Mini 4 Pro – om plastklipsene på batteriet som går i stykker. Avata 2 har lignende batteriklemmer, men i alle årene jeg har brukt batterier med disse klipsene, har jeg ennå ikke støtt på et problem. Mitt råd? Håndter klipsene med forsiktighet, klem dem forsiktig når du fester eller fjerner batteriet, og unngå å være brutal med dem.

Avata 2-batteriet

Avata 2-batteriet

Adrian Kingsley -Hughes/ZDNET

Å fly denne dronen gir en opplevelse uten sidestykke. Jeg har pilotert droner gjennom noen utrolige steder rundt om på kloden, fra forlatte kobbergruver til de brennende kantene til aktive vulkaner, men dette? Det er i en liga for seg. 

Å ha dronens kamera matet direkte inn i brillene mine, gir meg en visning som er uten sidestykke. Det er som å gå inn i et videospill, bortsett fra at det er den virkelige verden, og jeg fanger alt – krystallklare opptak i fantastisk 4K med 60 bilder per sekund, like jevnt som et hvilket som helst actionkamera.

DJI Avata 2 er en absolutt glede å fly; presisjonen og reaksjonsevnen er førsteklasses, og gir piloter selvtillit til å virkelig presse dronen til dens spennende grenser.

ZDNETs kjøpsråd

DJI Avata 2 er et imponerende oppsett , og med en startpris på $999 for enkeltbatterikombipakken, er den overraskende konkurransedyktig. Det gir deg dronen, vernebrillene og alt tilbehøret som trengs for å dykke inn i verden av FPV-droner.

Det er imidlertid viktig å huske på at dette ikke er en plug-and-play-opplevelse . Ikke forvent å pakke den ut og mestre den i løpet av minutter. En betydelig læringskurve er involvert, og å utvikle de nødvendige ferdighetene og hånd-øye-koordinasjonen for å utnytte denne plattformen fullt ut vil ta litt tid.

Det er også nøkkelen å huske at dette er en FPV-drone. Så hvis du har som mål å fange kinoopptak eller ta detaljerte bilder av bygninger for en eiendomsmegler, er dette kanskje ikke det beste valget. Tenk på det mer som et flygende actionkamera enn et tradisjonelt. Det skillet former virkelig hva slags resultater du kan forvente av det.