Den mest undervurderte iPhone-kamerafunksjonen du aldri bør slå av (og hvordan jeg bruker den)

0
24
Rediger prioritet på iPhone 5 Prakhar Khanna/ZDNET

Jeg fortsetter å gå tilbake til iPhone som min daglige driver etter å ha gjennomgått den nyeste Android-en, og det er ikke på grunn av iMessage, AirDrop eller hvor godt det fungerer med min MacBook. Like mye som jeg elsker kamerafunksjonene til sammenleggbare enheter og telefoner med en-tommers sensorer fra konkurrenter, foretrekker jeg å fange livets øyeblikk på iPhone. 

Det er fordi iPhone lar meg ta opp mange av opptakene bak kulissene, der de mest naturlige følelsene og bevegelsene oppstår. Dette er muliggjort av funksjonen Live Photos. 

Også: iOS 18-ønskeliste: 5 funksjoner jeg vil se Apple bringe til iPhone

For de uvitende lar Live Photos deg fange hva som skjer 1,5 sekunder før og 1,5 sekunder etter at du har trykket på utløserknappen. Du kan deretter redigere fra de ekstra rammene eller til og med eksportere dem som en kort video eller "Boomerang." Her er noen eksempler på hvorfor jeg aldri slår av Live Photos — det er slått på som standard — og anbefaler at du gjør det samme.

For det første virker det umulig for foreldrene mine å holde øynene åpne samtidig når de tar familiebilder. De med barn og kjæledyr kan nok relatere seg. Heldigvis lar Live Photos meg sile gjennom rammer før og etter den første fotograferingen, slik at jeg kan velge en der de ser perfekte ut. Det blir enda bedre når jeg spiller Live Photo å se foreldrene mine sette seg i positurer, glade i øyeblikket, og se på hverandre med “vær så snill, la oss ta ett bilde” se.

live-bilder-prakhar-khanna-0324

Bildet jeg fikk (til venstre) kontra etter å ha byttet ramme ved hjelp av Live Photos (til høyre).

Prakhar Khanna/ZDNET

Her er et annet eksempel på hvordan jeg bruker Live Photos, der jeg hopper for et bilde i luften. Ved å justere rammen vil "etter" bildet blir mer dramatisk og bildeperfekt. Det er ikke alltid mulig for den andre personen å trykke på utløserknappen akkurat i det øyeblikket jeg er i luften – uansett hvor mye jeg forklarer hvordan jeg vil ha det. Heldigvis viste galleriet mitt disse ekstra rammene, og jeg var i stand til å velge det beste bildet.

På samme måte har jeg noen selfier med mine kjære der den kaotiske energien forsterkes av bevegelige rammer og kan eksporteres som korte videoer. Det er en spesiell, autentisk følelse når du ser på motiver i ramme som gjør noe de ikke forventet å bli fanget.

Også: Apple skal angivelig se generativ AI-push og Siri-overhaling for iPhone

Det er et lydelement til Live Photos også. Forrige måned var jeg i bursdagen til min kjære venn, og hennes reaksjon på å se kaken var uvurderlig. Mens jeg fikk stillbildene jeg ønsket, gjorde Live Photos bildene bedre fordi jeg kunne høre spenningen og latteren hennes. 

Nøkkelbildevalg av Prakhar Khanna i Live Photos på iPhone 15 Pro Prakhar Khanna/ZDNET

Jeg vil merke meg at andre telefoner har en lignende funksjon, men ikke helt den samme. Da jeg nylig testet Samsung Galaxy S24 Ultra, graviterte jeg mot Motion Photos. Problemet med funksjonen, og andre Android-tolkninger, er mangelen på optimalisering for apper for sosiale medier. For eksempel er iPhones integrasjon med Instagram mye bedre, og lar meg lage Boomerangs fra Live Photos med ett enkelt, tidsbesparende trykk.

Når du legger til effekter som Long Exposure (for videoer av strender) og Loop (for videoer av dyr og motiver i rask bevegelse), er det bare mer plass til å leke i etterredigering på iOS.

Også: Instagrams kommende blandingsfunksjon kan endelig legge kortformede videoer foran TikTok

Hvis du aktivt lager Instagram Reels, kan jeg ikke anbefale Live Photos nok. Hjuler krever å sette sammen mange korte videoer, og Live Photos gjør det enklere enn noen gang – fordi alle dine eksisterende bilder i hovedsak er videoklipp. Det hjelper at Instagram automatisk importerer Live Photos som en kort video i stedet for et stillbilde.

Sannheten skal sies, det er jeg ikke bra med å redigere videoer eller ta opp videoer med omhu for innhold når jeg er på reise – jeg vil være i øyeblikket. I stedet, når jeg kommer tilbake fra reisen og ønsker å lage en kort montasje av det jeg fanget, er Live Photos en gave fra himmelen. Jeg laget hjulet ovenfor da jeg reiste til Wien ved å kombinere flere Live Photos. Samme for denne fra bilder jeg tok det siste året.